Autors Tēma: Ideja par verdzību ...  (Lasīts 2955 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tas_pats_lv

Ideja par verdzību ...
« : 2017. gada 15. augusts, 16:56:55 »
Ideja par verdzību kā vēstures attīstību.

The Story of Your Enslavement
We can only be kept in the cages we do not see. A brief history of human enslavement - up to and including your own.

Ļoti atgādina Marksismu, tikai uz vērdzības pamatu. Ko jūs domājat par šādu iespēju?
"Jā, bez Ēzopa valodas jau tu nevari. Nākošais līmenis paradīzē." B
"Un kas tu tāds esi, lai norādītu kādam, kas jādara? kā teica zemene - komandē savu suni." Emīlija

Ar cieņu ...

Atslēdzies reno

Re: Ideja par verdzību ...
« Atbilde #1 : 2017. gada 15. augusts, 17:19:03 »
ja es spētu to penteri noskatīties...
Kur tu tos brīnumus izroc?

Atslēdzies tas_pats_lv

« Atbilde #2 : 2017. gada 15. augusts, 17:39:46 »
Tur ir tikai 13:09 minūtes.  :)
Skaties bildes, ja vajag īsāk :)
"Un kas tu tāds esi, lai norādītu kādam, kas jādara? kā teica zemene - komandē savu suni." Emīlija

Ar cieņu ...

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 15. augusts, 17:44:39 »
Ne jau minūtēs vaina

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2017. gada 15. augusts, 17:46:29 »
Es spēju noskatīties visas 13 minūtes.
Tomēr nesapratu - kāda jēga ir ilustrēt Marksa tēzes par vēstures attīstību 13 min, lai pēdējās sekundēs deklarētu - to see the farm is to leave the farm.
Autors nepaskaidro, kā tad nebrīvi pamest, un Tu droši vien arī nepaskaidrosi.
Tev to klipu nav Zigfrids piesūtījis?

Atslēdzies tas_pats_lv

« Atbilde #5 : 2017. gada 15. augusts, 18:19:27 »
Nē, šīs klips automātiski uznira no: http://www.euronews.com/2017/08/15/anti-nazi-film-from-the-1940s-goes-viral-in-the-wake-of-charlottesville t.s. antirasisma klipiem. Tur sekoja 1948. gada antinacisma propaganda, Amerikāņu sapņa sabrukums un "Paverdzināšanas stāts". Viņš ir gana - depresīvs (2010 gads!!!). Tā sakot, jūs patiesībā esat lopi, ko citi pietur, lai izmantotu. Atšķirībā no Marksa, kas muļķīgi ticēja nacionālas revolūcijas spēkam, pamet jūs bezcerībā - pat bez vispārējā vēsturiskā pozitīvisma, kas valdīja 19.gs. Radikāls skeptiķis, bet man patīk Cinisms, kur nemelo un visu saka kā ir! Valdzina, nespēju neizbaudīt cik patiesība ir nožēlojama.  :) Diemžēl, bez cinisma formas, vairāk dziļi nepiekrītu - esmu par brīvības radošo dabu - ticu mīlu, dievinu! ja re-evolūcijas utopija nebūtu tik utopiska, es drīzāk piekristu viņai.
Bet tas sakarīgais šai filmā ir kritika par mūsdienu kārtības nejēdzību - par sociālo sistēmu 0.001:99,999 pretrunām :) 

Stefan Molyneux
Autors: https://freedomainradio.com/
Youtube: https://www.youtube.com/freedomainradio - varbūt pat liels agnostiķis :) Agnostiķis fundamentālists? :D
Gana interesants orators :)   

Ar cieņu ...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2017. gada 15. augusts, 18:28:15 »
Tā sakot, jūs patiesībā esat lopi, ko citi pietur, lai izmantotu. Atšķirībā no Marksa, kas muļķīgi ticēja nacionālas revolūcijas spēkam, pamet jūs bezcerībā - pat bez vispārējā vēsturiskā pozitīvisma, kas valdīja 19.gs. Radikāls skeptiķis, bet man patīk Cinisms, kur nemelo un visu saka kā ir! Valdzina, nespēju neizbaudīt cik patiesība ir nožēlojama.  :) Diemžēl, bez cinisma formas, vairāk dziļi nepiekrītu - esmu par brīvības radošo dabu - ticu mīlu, dievinu! ja re-evolūcijas utopija nebūtu tik utopiska, es drīzāk piekristu viņai.
Bet tas sakarīgais šai filmā ir kritika par mūsdienu kārtības nejēdzību - par sociālo sistēmu 0.001:99,999 pretrunām :) 
Un kas izmainījās Tavā dzīvē pēc šīm 13 minūtēm? Varbūt ir patīkami, ka kāds izsaka Tavas domas un izjūtas, bet tad labāk dzeju lasīt.

Atslēdzies tas_pats_lv

« Atbilde #7 : 2017. gada 15. augusts, 18:42:26 »
Un kas izmainījās Tavā dzīvē pēc šīm 13 minūtēm? Varbūt ir patīkami, ka kāds izsaka Tavas domas un izjūtas, bet tad labāk dzeju lasīt.

Vai tu nekad neesi brīnījusies par reliģiskām atklāsmēm - cilvēki pēkšņi saņem atbildes un jautājumiem, kas viņus ilgstoši viņus mocījušas. Tu nedrīkst sevi mocīt individuālās mokās, bet Tev jābūt gatavam izvērtēt visas domas, kas tepat vien ir. Tai skaitā, nepatīkamās domas. Un lai tas tā būtu, tev ir jābūt drosmīgam uzdot jautājumus! Un vienīgais veids, kas to noteikti nodrošina - ir mīlestība, kad tu jūties - pasargāts, ne tikai kā bērns, bet kā persona. Un lai tu to sapratu, tam atklāsmes zibenim ir jānokrīt tev blakus ... :)  Šoreiz zibens smagi specifisks un vismaz MAN garām, kaut arī fascinē, tomēr garām - es dabiski esmu optimistiskāks! Bet tas ir labs atgādinājums, ka vel ir kur iet un meklēt un atrast! :) Vai patiesi Kāds var nepiekrist katram vārdam ko saka autors-, protams, un man šo cilvēku ir žēl. :)     

Ar cieņu ...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #8 : 2017. gada 15. augusts, 19:25:22 »
Pie mums palātā nr.6 notika karstas diskusijas par jaunatklātiem verdzības faktiem!...viens no diviem jeļciniem pateica - cūkas!...bet otrs jeļcins pateica, ka uz to ir jàiedzer!...kirhenšteins kà nadzīgākais nospēra galvenai māsai procedūru kabineta atslēgas, kā rezultātā tikām pie pie 1 litra tīrā medicīniskā spirta! Sapulce un apspriešana var sākties!
Pirmais strīds bija jau par to - kàdās proporcijās jàšķaida spirts! ...trockis uzstāja uz atklāto balsojumu un proporciju 20/80 ...kamēr sapulce vienojās, ka bùs slēgtais balsojums...piedalījās visi astoņi, bet pīlē izràdījās iemesti 10 biļeteni! Kāds blēdas! ...aizdomas uz namu pàrvaldnieku ostapu benderu, jo viņš vienīgais ir iebalsots komisijà, kura šķaidīs spirtu....aizdomas ir pamayotas, jo viņ§ vienīgais guļ bezdamaņà piedzēries, bet abi jeļcini bauro, ka tik vāju , atšķaidītu spirtu nedzers!
...bet?.. kas tur ar to verdzību? ...jau nodibinājàm revkomu (revolucionàro komiteju), bet kam ir jāsadod pa mizu? Mēs ir gatavi! Cieti! ;)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #9 : 2017. gada 16. augusts, 10:25:28 »
Nakat, skaists apraksts par notikumiem palātā Nr.6. Man tiešām patika. :thumbsup: