Autors Tēma: Ronalda Reigana anekdotes par Padomju savienību  (Lasīts 774 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies SNor

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Trix

Atb: Ronalda Reigana anekdotes par Padomju savienību
« Atbilde #1 : 2021. gada 26. novembris, 14:11:46 »
Kurš tur krāja anekdotes par sevi? Staļins, vai? Jau trīs nometnes esot bijis piekrājis.

To pēdējo par kartupeļiem pat nezināju. :)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2021. gada 26. novembris, 14:39:30 »
Smieklīgi, jā. Bet man, šādas anekdotes klausoties, arvien ir kaut kāda riebīga sajūta, kā aizskāruma, pazemojuma, vai. Jo es dzīvoju pie tā režīma, bet kaut kā nejūtos vainīga par to, ka bija nabadzība un "riet" nedrīkstēja... Tā vienkārši notika, ka es te piedzimu. Un man ir nepatīkami, ka kāds, kam sagadījies piedzīmt aiz "dzelzs priekškara", atļaujas ieņirgt par to, kā mēs te dzīvojām pie "komunisma". Anekdotes tapa padomijas tautā - tā ir apbrīnojama tautas vitalitātes pazīme sacerēt anekdotes pašiem par savu dzīvi, un anekdotes par aktualitātēm top joprojām!  - un tikai mēs esam tiesīgi pasmieties paši par sevi, bet tiem tur, no dīķa otras puses, nav tādu tiesību. Lai stāsta anekdotes paši par sevi.  :angry:

Atslēdzies mary

« Atbilde #3 : 2021. gada 26. novembris, 16:53:08 »
Kvadra, es gan nejūtu ne mazāko aizskārumu vai pazemojumu. Vai tik tu neizjūti solidaritāti ar to režīmu?
Anekdotes par citām tautām un valstīm tiek varen plaši stāstītas. Franči par angļiem un otrādi, anekdotes par ebrejiem, ko arī viņi paši ir sacerējuši. Kas tur ļauns?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2021. gada 26. novembris, 17:10:06 »
Nē, man šķiet negodīgi, ka mani apņirdz par to, ka uz mašīnu bija rindā jāgaida. Starp citu, mani vecāki uz elementāru telefonu mājās 26 gadus gaidīja. Šodienas paaudzei to nesaprast. Bet tādi laiki bija un tāds režīms. Bet es neesmu pie tā vainīga, tik vien, ka šeit piedzimu. Tas ir apmēram tā, kā ņirgt par konclēğera ieslodzīto, ka viņš kaulains un nemoderni ğērbts, un apsargiem acīs nelec.

Atslēdzies mary

« Atbilde #5 : 2021. gada 26. novembris, 17:18:46 »
Bet neapņirdz taču tevi, bet to debīlo sistēmu! :rat:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2021. gada 26. novembris, 17:40:17 »
Droši vien, ka nevajadzētu tā uztvert, bet ar prātu jau nevaru izmainīt savas sajūtas. Varbūt atmiņas par to laiku ir tādas sāpīgi jūtīgas.
Tai pat laikā man nav nekādu pretenziju, piemēram, pret blondīņu anekdotēm, kaut es pati blondīne  :mrgr:  Tas nesāp.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #7 : 2021. gada 26. novembris, 18:11:28 »
Saprotu kvadras sajūtas. Visticamāk, ka ne tikai anekdotes pie vainas. Tur miksējās tā laika izjūtas, varbūt replikas. Man arī ir dažas tēmas, par kurām sāpīgi uztveru anekdotes. Tādas tupi pazemojošas. Ko stāstītājs varbūt pat neapjēdz.

Iedomājieties kaut čukčas.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #8 : 2021. gada 26. novembris, 18:42:39 »
Arī saprotu Kvadras sajūtas, tik man kaut kā pretēji.   It kā laba īpašība - prasme pasmieties par sevi, BET...Nekādi nevaru saprast un pieņemt un man tas vienmēr šķitis pazemojoši, ka zālē esošie smejas par lietām par kurām jākliedz.  Te domāju padomijas humoristus un humoru. Ņemot vēl vērā, ka šāds humors tika atļauts. Sadistiski. Mazohistiski.  Man vienmēr ir bijušas bezcerīgas dusmas, ka man jādzīvo tādā iekārtā, kurā ir deficīts, kurā ir blati un vispār, ka nekā nav. Kamēr kap.valstīs pat kuros tur gados jau bija automātiskās veļas mazgājamās mašīnas un viss cits.
Tāpēc šis ir tas gadījums, ka absolūti neaizvaino, ja citi ar attīstītu ekonomiku ironizē par reāli "pūstošu" iekārtu.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2021. gada 26. novembris, 19:05:11 »
Vieniem patīk Zadornovs, citiem Žvaņeckis, vēl citiem skaidrīte un mildiņa. Ir tēmas, kuras sāp vieniem, bet otriem pofig.
Esat kādreiz stāstījuši/smējušies par čukčām? Būtu interesanti viņu viedokli paklausīties  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2021. gada 26. novembris, 19:18:24 »
Žvaņeckis nav mans, bet Zadornovs patīk. Nē, ir lietas, kas mani aizskar, tas viņa brīžam lielkrievu šovinisms. Bet patīk viņa stāsti par krievu vēsturi, valodu, mūsdienu (ne)izglītības kritika. It kā humorists, bet lielàkā daļa viņa runātā ir pavisam nopietna. Neviens cits tā nerunā.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #11 : 2021. gada 26. novembris, 19:38:48 »
Nu vo, es ģībstu no Žvaņecka  :mrgr:  Zadornova piepūle un ļaunums atgrūž. Žvaņeckis daudzslāņains. Agrāk nepatika nemaz.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2021. gada 26. novembris, 19:48:23 »
Žvaņeckis nav mans, bet Zadornovs patīk.  Bet patīk viņa stāsti par krievu vēsturi, valodu, mūsdienu (ne)izglītības kritika. It kā humorists, bet lielàkā daļa viņa runātā ir pavisam nopietna. Neviens cits tā nerunā.
Nu, te es vairs nevaru klusēt. :rat:
Bet pateikt - tas būs par garu.

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #13 : 2021. gada 26. novembris, 19:50:52 »
Tas tiešām ir Reigans? nav kāds dziļviltojums? Anekdotes neklausījos.
Žvaņecki un Zadornovu varbūt jaunībā klausījos, tagad pat neatšķirtu.