Autors Tēma: Melnā zaļā saules enerģija.  (Lasīts 917 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Melnā zaļā saules enerģija.
« : 2023. gada 12. marts, 08:39:33 »
Saules paneļi uz mājas - zaļi un moderni. Uzstādiet saules paneļus, nekuriniet smirdīgo malku! Malka ir kaitīga, gāze smirdīga un krievu, elektrība nesamaksājama, saules paneļi – lēti un ekoloģiski.

Tas ievadam viss. Tālāk iztirzājums.

Vakar jaunai ģimenei ar trim bērniem nodega māja. Līdz zemei. Ar divām mašīnām, ko pat nepaspēja izvest no garāžas. Visi dzīvi, kaut arī apdeguši, bet no iedzīves nav palicis vispār nekas. Nulle.
Saules paneļu litija jonu akumulators. Kurš ir redzējis video kā deg un sprāgst Teslas, tas var iedomāties.

Māja jauna, šaubos, ka pilsētā tādas mājas būvē tāds Trix no izmestiem skapjiem un tā, kas pa rokai, pats ar savām rociņām. Es no sirds ceru, ka viņi dabūs labu apdrošināšanu un pietiesās visus zaudējumus, ieskaitot morālos, ar uzviju.

Ja visi dati ir sakrituši tā kā nevajag, un tā nav blakusmāja, tad cietušie ir mana bērna klasesbiedra ģimene. Šad tad manējais pie viņiem ciemojās, parasti pēc stundām, kad vecāku vēl nav mājās. Un šajā punktā man uz skausta saslienas spalvas. Ja mājās ir divi vienpadsmitgadnieki un viens vēl mazāks (jaunākais varētu būt bērnudārzā, es nezinu, vēlāk uzmanīgi parunāšu ar savējo), tad jācer, ka dieviņš nav apdalījis ar smadzenēm un reakciju, un ka viņiem pietiks saprāta aizdegšanos pamanīt, iziet no mājas, paņemt līdzi jaunāko un būtiskākās lietas (dokumentus).

Protams, protams, krāsns ir vēl bīstamāka un shit happens... Bet krāsni sīkie paši nekurina, arī manējie tikai tad, kad es esmu mājās, un man vienmēr strādā "dūmu radars" - uz katru sīkumu tiek ostīts, kur un kas smird. Pareizi kurinātai un uzturētai krāsnij nekas nevar aizdegties. Taču krāsns tiek uzskatīta par bīstamu, bet akumulatori – ne. Un tas ir tas, kas mani aizķēra šajā situācijā – ka saules paneļu sistēmu reklamē kā maksimāli drošu un izdevīgu. Vai kāds stāsta, ka tie akumulatori mēdz aizdegties?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

Atb: Melnā zaļā saules enerģija.
« Atbilde #1 : 2023. gada 12. marts, 10:47:01 »
Saprotu, ka emocionāli, bet mājas deg un nodeg arī tāpēc, ka aizdegas pie lādētāja pieslēgti datori, telefoni uttt. Aizdegās kontaktos atstāti pagarinātāji un lādētāji. Bet vai tāpēc mēs tos nepērkam un nelietojam? Gan jau, ka tie, kuri liek saules paneļus ir painteresējušies arī par iekārtas ugunsbīstamību, bet vienmēr taču pastāv statistiskais - "gan jau ar mana ierīci" viss būs ok.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2023. gada 12. marts, 10:50:41 »
Tos datorus un lādētājus parasti nodzēš, jo to var elementāri izdarīt.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2023. gada 12. marts, 10:56:19 »
Tos datorus un lādētājus parasti nodzēš, jo to var elementāri izdarīt.

...pie nosacījuma, ja kāds ir mājās...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2023. gada 12. marts, 11:17:26 »
No kāda materiāla tā ēka celta, ka nodeg līdz zemei? Ja koka ēka, pamatiem vismaz vajadzētu palikt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2023. gada 12. marts, 12:36:40 »
.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #6 : 2023. gada 12. marts, 16:12:25 »
Nu, ko, ja sistēma ar akumulatoriem ( ir arī bez akumulatoriem, enerģiju dod tīklā kad nevajag un ņem no tīkla, kad vajag un taisa bilanci rēķiniem ), tad tiem vajag uzbūvēt smuku būdiņu atsevišķi no mājas.
Akumulatori Saules enerģijai labāks standarts ir LiFePO. google - lifepo4 vs lithium-ion

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #7 : 2023. gada 12. marts, 18:26:31 »
Pag, saules paneļi un litija akumulatori ir galīgi nesaistītas lietas.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #8 : 2023. gada 12. marts, 18:31:41 »
Ja teiksim butkai būtu malkas apkures katls ar citkulācijas sūkni, kam backups no akumulatoriem, tad jau arī tik pat labi varētu aizsvilties

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2023. gada 12. marts, 18:38:52 »
Aizsvilties var jebkas no jebkā, bet ar tiem paneļiem, kā sapratu, tiek apgrūtināta dzēšana, tieši tai jumta daļai. Tādēļ arī laikam viss tur līdz zemei arī nodega. Tur visādi noteikumi, sākot ar visādām liesmu slāpējošām vadu izolācijām, un visādiem citiem materiāliem un zibeņu novadītājiem. Šaubos, kas te pagājšruden   visi tempā tika tos paneļus, vai nu visu pārinstalēja.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 12. marts, 18:44:08 no tuk »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2023. gada 12. marts, 19:37:04 »
Zinu tikai to, ko man stāstīja. Ar savām acīm neredzēju un skatīties nebraukšu.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #11 : 2023. gada 12. marts, 20:23:51 »
Pag, saules paneļi un litija akumulatori ir galīgi nesaistītas lietas.
Akumulatori ir dažādi. Svina dziļās izlādes, niķeļa-dzelzs un dažādu paveidu litija akumulatori.
Ražo tos arī visādās valstīs. PRC, piemēram.
Saules enerģiju var ražot un nodot pārvades tīklā un var uzkrāt akumulatoros. Gan, gan un tikai tā un tikai tā.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #12 : 2023. gada 13. marts, 05:30:35 »
Nēnu ok, ja teixim mājās mētājas nevajadzīgs 100kWh Teslas akumulators, tad var arī lādēt to un no invertora  iegūt 220 maiņstrāvu. Speciāli tādu pirkt  manuprāt nekad neatmaksāsies

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2023. gada 13. marts, 15:46:47 »
parasti jau viņi tā nedeg... laikam kautkas ne tā bijis... :(
katrā telefonā tāds akumulators ir un nebūt ne katrs 1000šais aizdegās.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2023. gada 20. marts, 20:34:55 »
No kāda materiāla tā ēka celta, ka nodeg līdz zemei? Ja koka ēka, pamatiem vismaz vajadzētu palikt.
Vai "līdz zemei" nebūtu arī jāsaprot kā "līdz pamatiem"?  Mūsu klimatā bez pamata var uzsliet vien zaru būdu, bet katrai mājai ir pamati.
Es gan nezinu, vai tādi krāsmatu pamati maz otrreiz ir izmantojami, vai tas betona klucis arī kkā nesasprēgā..

Baisa nelaime cilvēkiem, pasargdies... Labi, ka vismaz dzīvi paši.