Autors Tēma: pukstu... publiski  (Lasīts 7763 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: pukstu... publiski
« Atbilde #195 : 2024. gada 31. marts, 13:45:51 »
Visvairāk izbrīna, ka ir aiznestas pa tīro. Zvērs vai putns būtu ēdis uz vietas.
Dīvaini. Žurka var nocelt olu no krēsla, nenometot zemē uz flīzēm un nesasitot? Kaut kāda metrīgā Maskavas metro žurka...

Staigā mums te kaķi, stirnu esmu redzējusi (sēta dažās vietās relatīva), eži, žurkas, ūdensžurkas, žagatas un kas tik vēl ne, bet pirmo reizi kāds ir kaut ko aizstiepis tādā vairumā.

Šiza.

Nu neko, pēc brīža krāsosim savējās. Bet pārsteigums ne pa jokam.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #196 : 2024. gada 31. marts, 15:06:37 »
Vārna saknābātu uz vietas.

Vārnas nebūt neknābā uz vietas, nes apēst drošākā vietā. Iepriekšējā dzīvesvietā tieši vēroju, kaimiņiem bija tendence ēdienu pārpalikumus uzmest uz kompostkaudzes. Vārnu trase ar tiem savāktajiem "gardumiem" gāja caur mūsu pagalmu. No rīta bieži bija no durvjupriekšas jāsavāc gan pa nejauši izkritušiem lieliem buljona kauliem, sakaltušiem maizes puskukuļiem, desulunķiem un citiem labumiem...
Ūdensžurka vai žurka arī uz vietas neēdīs, centīsies iestiept alā, migā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #197 : 2024. gada 31. marts, 15:08:41 »
Lapsas nes prom pa tīro. Paķer un prom. Var iznest tukšu vistu aplociņu, bet neko aizgrauztu neatstās. Ja nu kāda spalva izkrīt. Un ņuhs uz ēdamlietām viņām ļoti labs ir.

Vārnai nesanāks veselu olu knābī paņemt. Ja varētu, jā, palidotu kur drošākā vietā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #198 : 2024. gada 31. marts, 15:42:35 »
Vārnai nesanāks veselu olu knābī paņemt. Ja varētu, jā, palidotu kur drošākā vietā.

Ornitologi ir citās domās.
"Kādā veidā vārna aiznes olu? Šie spārnotie bandīti nekad  neapēd medījumus zādzības vietā. Transportēšana notiek šādi: čaumalā tiek izsists caurums, aiz kura to viegli paķert, lai aiznestu olu neskartu līdz drošākai vietai. Tur tā bez steigas tiek atvērta līdz galam un notiesāta mierīgā gaisotnē."

Ja tā rīkojas zogot svaigas olas, kādēļ lai būtu problēma ar vārītām...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #199 : 2024. gada 31. marts, 17:24:58 »
Vārnas es attaisnotu, jo dienā aktīvas. Kāds naktī sirojošs četrkājainis drīzāk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #200 : 2024. gada 31. marts, 17:39:38 »
Putni mostas ar ausmu...  :mrgr:  Tur jau teju pusdienlaiks, kad olas meklēja.
Bet lai kurš tas zaglis būtu, Lieldienu ticējums vēsta - "Kurš Lieldienās olas zog, visu gadu pats būs pliks kā ola."  :smile:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #201 : 2024. gada 01. jūnijs, 14:01:34 »
Āāā, sāpe!  :rofl:

Pie rīta kafijas mēdzu pa vārdulim atminēt. Divi ir latviešu vārduļi. Vispirms sākuma vārds man bija SAITE (visi galotņu burti). Pirmajā vārdulī vienreiz SAITE trāpījās kā uzminamais vārds – urā, es ar pirmo ierakstu atminēju! Pārgāju uz TIESA, burti tie paši, vārds nav bijis. Bet otrā vārdulī joprojām sāku ar SAITE – kaut kad taču tam ir jābūt minamajam vārdam!

Vakar, ar puikām runājot (paēd, iztīri zobus, nē, tevi vedīsim vēlāk, jā, bikses uz krēsla, nē, vari nesteigties utt), otrajā vārdulī ierakstīju nevis SAITE, bet TIESA.

Un Mērfijs, maita, nesnauž!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #202 : 2024. gada 26. oktobris, 09:04:28 »
Kā man šitais piegriezies...
Saku - nevaru, man rīt darbadiena, jāstrādā. Kā - darbadiena?! Rīt taču SVĒTDIENA! Saprotiet, svētā diena, kad NEVIENS nestrādā! Neviens?! Nu tad iedomājies, ka tu izej tai svētajā dienā no mājas, a tur - tiešām NEVIENS nestrādā! Transports nekursē, veikali, benzīntanki ciet, krogi, kafejnīcas, visas izklaides vietas ciet! Jo svētdiena! Pārvilksies mājās, a tur - apkures nav, ūdens nav, elektrības nav... Jo tak svētdiena!  Jo arī to lai nodrošinātu, kādi cilvēki strādā. A šodien svētdiena! Un pasūdzēties nav kam, ko nekādi avārijas dienesti nestrādā. Ak jā, telefons jau arī... Paskatīsies vismaz pa logu, a tur - klope! Un bariņš tādu pusmelnu jaunēkļu dedzina automašīnas un lauž kaimiņmājas durvis. A ko - policijai un robežsardzei arī ir svētdiena! Ja visiem, tad VISIEM!  Un, ja tev no šitā visa piemetīsies sirdsklauves, tad pirmdien piezvanīsi ātrajiem!  :evil:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 26. oktobris, 11:13:13 no kvadra »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #203 : 2024. gada 01. novembris, 11:07:13 »
Kaut ko ziņās vervelēja par naudas ekonomiju ministrijās, jāsamazinot izmaksas, tipa uz kancelejas precēm ekonomēšot, ha!
Nonācu šodien Lauksaimniecības Datu centrā. Vairākas kundzītes staigā viena otrai pakaļ... Uz manu vajadzību gurdā balsī - a jūs neesat reģistrējusies mūsu elektroniskajā sistēmā? Nē, neesmu! (A nafik man tas vajadzīgs?) Pēc atkārtotas stenēšanas - a jūs varat autorizēties ar internetbanku? No tā tur datora...Es jums palīdzēšu (ar cerību balsī)... Nē, nevaru! (Ne tāpēc es uz šejieni braucu, ne tāpēc manam auto tagad tikšķ pulkstenis maksas stāvvietā, lai pati tagad bakstītos pa tiem reģistrācijas dokumentiem!) Smagi nopūtusies, kundze sāk bakstīties pati, pa brīžam kaut kur staigājot pēc konsultācijas... Izdrukājusi pārvietošanas deklarāciju, pabāž man - aizpildiet! (Uz papīra to, kas jau datorā ir? Nu labi...) Kamēr meklēju vajadzīgos numurus (kas viņai jau datorā ir!), izskan jautājums - a jums ir iespēja samaksāt 1.17 eur? JĀ, ja tādējādi jūs mani atpestīsiet no papīru pildīšanas! (Savā naivumā gan biju iedomājusies, ka par to viņai algu maksā...) Uzgaidiet, sameklēšu.... Atgriežas ar kasieri, kas iekasē no manis 1.17, pretim izsniedzot rēķinu uz 2 A4 lapām (aļo, kancelejas preču ekonomija!)  :mrgr:   Pa to laiku manis apgrūtinātā kundze beidzot ir aizpildījusi to nelaimīgo pārvietošanas deklarāciju un pabāž man parakstīt. Uf, gatavs! Datorā arī viss tagad esot!  :mrgr: 

« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 01. novembris, 11:17:03 no kvadra »

Pieslēdzies Luīze

« Atbilde #204 : 2024. gada 01. novembris, 11:31:27 »
Kādreiz sen, kad bērns bija mazs un Krājbanka vēl dzīva, bankā pirku diskus ar pasaku ierakstiem. Oi, tā bija vesela procedūra - bija jāuzrāda gan personu apliecinošs dokuments, gan tika sastādīts maksājuma uzdevums un vēl kaut kādas figņas, un tas viss tikai viena CD dēļ, kam pietiktu ar vienkāršu kases čeku :?:
Latvijas pastā arī bija kaut kas līdzīgs, vienīgi dokumentus neprasīja, lai nopirktu dažas pastmarkas. :mrgr:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #205 : 2024. gada 01. novembris, 11:53:22 »
Nu vot, Kvadra, šķerdē Tu mūsu planētas resursus  ar saviem putniem  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #206 : 2024. gada 01. novembris, 12:25:58 »
...es ar gribēju pajautāt - Ko Kvadra darīja LDC?? tiešām galvasputni tagad jāreģistrē?? :bird:  ;) 

es savu bišu ganāmpulku, kad vajadzēja 15 minūtēs piereģistrēju. Lab, bišķi čakarīgi bija, kamēr atrod īsto sadaļu, bet vispār ne sliktāk par e-Veselību vai e-Latviju... klātienē kautkur viņus meklēt, man prātā nebūtu ienācis... tas kaut kas no sērijas - visu zemju proletāreieši...  :rat: [size=78%]      [/size]

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #207 : 2024. gada 01. novembris, 12:32:52 »
Gan jau Aste manus galvas "putnus" bija domājis  :mrgr:
Kaut gan pēc likuma burta jāreģistrē arī vistas, jā  :mrgr:

Ja man to vajadzētu regulāri, izkostu, piereģistrētos un lietotu, kā lietoju visu, ko man vajag. Bet pus dienu mežģīt smadzenes pie datora, lai izburtos cauri vienreizējam pasākumam, pie kura pat darbiniece sten -  da nu nafig. Varat uzskatīt mani par dinozauru, man po.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 01. novembris, 12:42:39 no kvadra »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #208 : 2024. gada 01. novembris, 20:05:17 »
Reizēm gadās sīkumi, kuru noskaidrošanai vajag sarunu ar dzīvu cilvēku - burtiski 2 minūšu jautājums. Varat mēģināt sazvanīt veselības inspekciju - vēlu veiksmi! Manu sertifikātu specialitātē reģistrēja sistēmā .... 4,5 mēnešus! Rakstīt iesniegumu, autorizēties, bla bla bla. A sazvanīt nevar.

Velkomēti valsts birokrātiskajā sistēmā.
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #209 : 2024. gada 02. novembris, 11:09:42 »
Šķiet, vismaz 20 gadus atpakaļ man bija doma, kā visas valsts sistēmas vajag unificēt, integrēt utt utjp :(