Autors Tēma: Re: Burkošanas prieki  (Lasīts 4036 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #75 : 2021. gada 13. jūlijs, 15:47:41 »
Ko iesāksi ar 100+ burkām? :)
Nē, man nevajag :)


gan jau stiklu konteinerā, ko citu  :?:
Bet pamatizbrīns par to, ka vāra, kaut neēd un sakrāts tik daudz, laiks, darbs un nauda(cukurs) iztērēts. Es, ja vāŗu, tad tikai tad, kad visas izēstas.

Atslēdzies Luīze

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #76 : 2021. gada 13. jūlijs, 16:03:26 »
Kad vārīja, gan jau plānoja ēst... kaut kad... :) Pirms 24 gadiem gādāt krājumus bija aktuāli.
Es vairs netaisu gandrīz neko, jo neēd neviens vai ēd ļoti maz. Visas ogas man ir saldētavā, gurķus neesmu marinējusi jau vairākus gadus. Šogad izvārīju zemeņu zapti 3 burķelēs, gan jau apēdīs pie pankūkām. Šovasar labi iet iekšā pašmarinētas bietes (lieku pie rozā kefīra :D), vakarā atkal taisīšu auksto zupu.

Atslēdzies Amālija

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #77 : 2021. gada 13. jūlijs, 16:31:19 »
Kad mežā ar baudu salasu brūklenes, savāru. Ēdu un atceros to laimes sajūtu mežā.
Ja man noliek priekšā spaini ar ērkšķogām, tad citas izjūtas.

Atslēdzies tuk

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #78 : 2021. gada 13. jūlijs, 17:40:55 »
Arī zaptes sen nevāru, ogas saldēju. Neēd neviens vairs ievārījumus. Arī necenšos visas ogas novākt, lai paliek arī putniem ko cienāties.

Atslēdzies Nāra

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #79 : 2021. gada 13. jūlijs, 18:39:16 »
Esmu saldējusi ogas, bet neēdas. Man kaut kā pret jebkko saldētu nav patikas. Zapti pie pankūkām, kādā putrā(bieži ēdu brokastīs, kaut zinu, ka graudaugi vairs neskaitās ok), vēl taisu rupjmaizes kāŗtojumus(ar jebkuru zapti) vai cepumu krāmējumus. Paretm, bet tad noder. Nekad neņemu pat par velti un nelasu ogas un augļus, ko nekad neēdīšu arī zaptē(upenes, plūmes, āboli, jāņogas). Mellenes, brūklenes var būt pa 2burciņām katra, bet ne vairāk.
Saldētās ogas parasti neapēdas, kaut ielieku ļoti maz, nezinu, ko ar tām darīt, tā aī nostāv vai obligātā kārtā jāapēd.
Labprāt marinētu gurķus, jo parasti izaug padaudz. Vīrs ļoti lieto, parasti pērk veikalā. Katru gadu domāju, ka vismaz 6 burciņas vareti iemarinēt. Bet neprotu  :?: Tomāti arī parasti ir daudz, bet visādus ķaušus man tiešām neviens neēd. Tad nu izdalām, kam vajag, ja par daudz saaug.

Atslēdzies reno

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #80 : 2021. gada 13. jūlijs, 19:15:11 »
man pašlaik tā ar avenēm -kaut ko vajadzētu izdomāt, ievārījumus neviens neēd, saldētas arī nē.
Saldētas zemenes gan, ātri atkausēju un uz saldējuma. Ja pēkšņie ciemiņi un kaut ko pie kafijas vajag

Atslēdzies Luīze

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #81 : 2021. gada 14. jūlijs, 11:07:29 »
Eh, ja man būtu avenītes...  :sad_smiley:

Atslēdzies reno

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #82 : 2021. gada 14. jūlijs, 11:59:03 »
Nāra, marinēti gurķi -kas tur ko neprast, varētu domāt, ka kāds iet kaut kādā gurķu skolā. Mani neviens nemācīja, pati meklēju receptes, kas nav pārāk čakarīgas.
Taisu tikai ar apliešanu. Senāk pirku, vienā gājienā n-tās burkas. Tagad lēnā garā, pa pāris burciņām, tik, cik ienākas, lai pietiek ar 1 -2 l marinādi. Burkā nekādus lakstus neatstāju, tie izvārās marinādē, burkā paliek tikai ķiploki un pipari, kāda koriandra sēkla vai laurlapas kriksis

Patiesībā visa ēstgatavošana man pašmācībā, mamma visu darīja ātri un pati, interese arī tad nebija