Autors Tēma: Cenu starpība  (Lasīts 690 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Cenu starpība
« : 2023. gada 23. janvāris, 13:29:16 »
Aizdomājos par cenu starpību aptiekās un citās vietās. Ir vajadzība regulāri iepirkt noteiktas higiēnas preces. Drogās precei vismaz 2x zemāka cena.Kā tas var būt, ka veikalā, kas principā domāts sirdzējiem (aptiekas) un kur visas preces domātas pircējiem, kuriem tajā brīdī vajadzīgs atbalsts, prece ir krietni dārgāka?
Nu labi, ja šampūnam ir kāds speciāls efekts (pret utīm, piemēram), tas var būt dārgāks par vidējo kosmētisko šampūnu. Var būt dārgāka zobu birste ar pielāgojumu artrīta izkropļotai rokai. Bet kāpēc vienādas zobupastas vai higiēniskie ieliktņi ir 2x dārgāki?
Visus sakost!

Atslēdzies reno

Atb: Cenu starpība
« Atbilde #1 : 2023. gada 23. janvāris, 13:50:11 »
mūsu mīļais aptieku kartelis, un neviens viņiem nevar pieķerties. Par zālēm vienmēr atšaudās, bet par higiēnas precēm laikam neviens vēl nav pajautājis

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2 : 2023. gada 23. janvāris, 15:43:42 »
Aizdomājos par cenu starpību aptiekās un citās vietās. Ir vajadzība regulāri iepirkt noteiktas higiēnas preces. Drogās precei vismaz 2x zemāka cena.Kā tas var būt, ka veikalā, kas principā domāts sirdzējiem (aptiekas) un kur visas preces domātas pircējiem, kuriem tajā brīdī vajadzīgs atbalsts, prece ir krietni dārgāka?
Nu labi, ja šampūnam ir kāds speciāls efekts (pret utīm, piemēram), tas var būt dārgāks par vidējo kosmētisko šampūnu. Var būt dārgāka zobu birste ar pielāgojumu artrīta izkropļotai rokai. Bet kāpēc vienādas zobupastas vai higiēniskie ieliktņi ir 2x dārgāki?

kā Tu, ārsts (?) būdama, vari noticēt "speciālam" efektam?? Utu zāles ir utu zāles, bet šampūns pret utīm ir mārketings...

"uztura bagātinātāji" nav tievēšanas vai locītavu kaišu pulverīši...  tb Drogās šīs lietas pērk muļķi, bet aptiekās - dubulti muļķi, tāpēc arī dārgāk!! poņimē?? :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2023. gada 23. janvāris, 17:11:27 »
Drogās cilvēks ieiet mēreni saprātīgs un vesels, bet aptieku apmeklē slimnieka tuvinieki!.. un ja pieteikts nopirkt arī šampūnu, tad par cenu nedomā, jo nav jau man un naudu tak atdos..

Atslēdzies SNor

« Atbilde #4 : 2023. gada 23. janvāris, 17:11:40 »
Es, savukārt, atteicos ieraduma pirkt prezervatīvus aptiekā, kaut gan iesākumā lielveikalā bija mazliet (tas viegli izsakoties) neērti pirkt. 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2023. gada 23. janvāris, 18:05:14 »
Es, savukārt, atteicos ieraduma pirkt prezervatīvus aptiekā, kaut gan iesākumā lielveikalā bija mazliet (tas viegli izsakoties) neērti pirkt.

..aptieka neviens rindā nenoelšās, kad Tu prasi XXL, bet iedod parastos  :laugh: :laugh: [size=78%] [/size]

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2023. gada 24. janvāris, 00:31:51 »
Lielveikalā iekrāmē groziņā un klusējot visa cita starpā samaksā pie kases (un var pat pašapkalpošanās kasē, tad pavisam anonīmi!), kamēr aptiekā jāprasa pārdevējai vai, ja ir paņemami pašam no plaukta, tikpat jāliek aptieķniecei priekšā uz letes, un nebūs jau aptiekā tik liela pirkuma, lai tos kkā pārējā precē iemakarētu... Tā ka, grozies kā gribi, bet lielveikalā bezpersoniskāk, bet aptiekā, tieši otrādi, var pademonstrēties ar savu pirkumu  :mrgr:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #7 : 2023. gada 04. februāris, 09:04:06 »
Vot prezervatīvus viņam pirkt neērti, bet citam cilvēkam bikses novilkt gan nav neērti.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #8 : 2023. gada 04. februāris, 13:04:08 »
Atgriežoties pie sākotnējā temata, cena nozīmē to cik pircēji ir gatavi par to preci maksāt. Acīm redzot aptiekas pircēji mazāk pievērš uzmanību cenai nekā Drogu pircēji.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2023. gada 04. februāris, 13:20:00 »
Man tikai vakar pieleca, ka pērkot netā, dzija par 30% lētāka :rat:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #10 : 2023. gada 04. februāris, 13:21:41 »
Un te offtopiks saistībā ar Snor aptiekas tēmu :)

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #11 : 2023. gada 04. februāris, 13:57:22 »
Es laikam cenai pievērstu uzmanību tiksi tad, ja makā būtu tikai piečuks. Bet tā ir mana īpatnība, ka nekam nezinu cenu  un , ja jautā, cik maksāja, tā arī saku, ka neatceros. Bet es arī neatceros. Piemēram, gadiem eju uz baseinu, bet nezinu cenas, jo maksāju ar karti. Ja būtu manuāli jāskaita, tad zinātu.
Cenu zinu un skatos drēbēm utt, bet  ikdienas pārtika vai higiena- ko vajag, to pērku. Cenu nezinu un nepievēršu uzmanību. Man arī slinkums staigāt un meklēt, kur lētāk.
Mans vīrs toties visām zina cenu un skatās, kur lētāk. Viņam tāda īpatnība, kaut pelna labi.
Bet, ja par topika tēmu- tā vienmēr ir bijis, ka katrā veikalā cena atšķiras.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 04. februāris, 14:03:49 no Leonora »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2023. gada 06. februāris, 09:03:19 »
ja makā tikai piečuks, tad normāls cilvēks pievērstos sortimentam, nevis cenai.  :talking:   piem, kādu prieku sniegs kilograms pelmeņu ar atlaidi...??!
4 eur šmigai, un 1 eur zakuskai.

Ja makā ir 10 eur - tad zakuskai paliek veseli 2...