Autors Tēma: latviešu literatūra  (Lasīts 28886 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Atb: latviešu literatūra
« Atbilde #315 : 2023. gada 31. augusts, 22:18:35 »
Zane Krēsliņa "Man, lūdzu, espreso, kruasānu un laimīgu dzīvi!" ***
Uzrunāja nosaukums un anotācijā minētais ceļojums uz Franciju. Taču kopumā esmu visai vīlusies, jo romāns man vairāk atgādināja pašpalīdzības rokasgrāmatu par to, kā mīlēt sevi. Otrreiz noteikti nelasītu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #316 : 2023. gada 11. septembris, 10:32:38 »
Lelde Jauja "Pārēšanās ābece" ****
Galvenā varone dievina ēst. Ēdienam veltītie mīlas vārdi ir tik izsmalcināti sulīgi, kaislīgi un asprātīgi, ka tāpēc vien ir vērts lasīt šo grāmatu. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #317 : 2023. gada 05. oktobris, 14:24:58 »
Danuta Butrima "Varžu princis" ****
No Vakara romāna sērijas. Izklaidējoša grāmata vienam vakaram par kāzām, piedzīvojumiem, romantiku un kriminālintrigu.

Ilze Aizsila "Kārdinošs pavērsiens" *****
Erotisku stāstu krājums. Katrā stāstā atšķirīga situācija, kādā nonāk tā varoņi. Esmu sajūsmā par autores vārdu krājumu un talantu rakstīt ar humoru un tā, lai neizklausās piedauzīgi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #318 : 2023. gada 09. oktobris, 12:24:56 »
Zigurds Neimanis "Dubultportrets" ****
Cienītais aktieris intervijā atzīstas, ka romāns rakstīts 10 gadus ar pārtraukumiem. Pats esot pārsteigts, ka beigās sanākusi tik bieza grāmata - vairāk nekā 600 lpp. :)
Grāmatā risinās paralēli stāsti par pensionētu izmeklētāju Sapalu un ar noziedzniekiem saistītu bijušo bērnunama audzēkni Džīnō. Katram savi darbi un kaislības. Kaut kādā brīdī abi stāsti atrod kopīgos punktus un savijas vienā. Romāns ir interesants un labā valodā, personāži lieto sev atbilstošu žargonu. Uzkrītoši, ka autors tekstā konsekventi lieto garo ō - lōģiski, Eirōpa, radiō, datōrs utt. Uz beigām jau pieradu. Un vēl kas - ja autoram būtu nozares konsultants, tad, iespējams, zinātu, ka pensionētiem izmeklētājiem nemēdz būt dienesta apliecības un uz auto uzliekamas bākugunis. :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #319 : 2023. gada 09. oktobris, 14:31:45 »
nemēdz būt, ja ejot pensijā muļķīgā kārtā atdod...
a ja pasaka - nav, pazaudēju, tad neko. par to cietumā neliek. nav jau ierocis...  :talking: :talking: 

Atslēdzies reno

« Atbilde #320 : 2023. gada 04. novembris, 12:36:12 »
Čatā jau izslavēju un ieteicu, bet lai nepazūd

Kristīne Ulberga  Zem kupola *****
Stāsts, kas veidots kā atsevišķi stāsti, par it kā parastu/prastu sievieti, kas kūlusies pa dzīvi, kā nu prazdama un "kā liktenis iekritis"

Pieminēju, ka iesaku kaķu īpašniekiem. Tur tiešām katrs stāsts saucas "Kaķis, ... un..." un daudz interesantu domu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #321 : 2023. gada 08. novembris, 08:11:21 »
Vakar pa LTV1  "60. gadu meitenes" diezgan nomācoši sasaucās ar Kupolu

Atslēdzies daddy

« Atbilde #322 : 2023. gada 09. novembris, 10:58:18 »
Vakar pa LTV1  "60. gadu meitenes" diezgan nomācoši sasaucās ar Kupolu

bija vērts skatīties?

Atslēdzies reno

« Atbilde #323 : 2023. gada 09. novembris, 11:56:22 »
Noteikti jā

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #324 : 2023. gada 09. novembris, 16:40:37 »
"60. gada meitenes" speciāli gāju skatīties uz kino un vēlreiz tagad pa TV noskatījos, jo viena no viņām ir mana laba paziņa. Tādā ziņā man bija interesanti. Bet, ja skatītos vienkārši kā filmu par nepazīstamiem cilvēkiem - neaizķertu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #325 : 2023. gada 09. novembris, 19:24:31 »
Man nevis cilvēki kā tādi bet laimeta raksturojums

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #326 : 2023. gada 16. novembris, 11:22:26 »
Čatā jau izslavēju un ieteicu, bet lai nepazūd

Kristīne Ulberga  Zem kupola *****
Stāsts, kas veidots kā atsevišķi stāsti, par it kā parastu/prastu sievieti, kas kūlusies pa dzīvi, kā nu prazdama un "kā liktenis iekritis"

Pieminēju, ka iesaku kaķu īpašniekiem. Tur tiešām katrs stāsts saucas "Kaķis, ... un..." un daudz interesantu domu.

Lasīju, lasīju, sapratu, ka negribu. Depresīvi kaut kā pārāk.

Atslēdzies reno

« Atbilde #327 : 2023. gada 16. novembris, 13:12:04 »
Es ļoti lēni lasīju, pa stāstam, ne vairāk.

Man savukārt  "Pārēšanās ābece" ātri vien apnika, tik paredzami. Tālāk lasīju tā pavirši, tās epizodes, kur kaut kas notiek, nevis ēšanas un neēšanas moku aprakstus, valoda jautra, tas gan.. Labi, ka  beigās vismaz sakņu princis izpalika, bet tā visu laiku gaidīju, kurā brīdī varone sāks grauzt nagus un uz baltās blūzes uzlies sarkanvīnu.