Autors Tēma: Velosipēds - dilemma  (Lasīts 8136 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Velosipēds - dilemma
« Atbilde #165 : 2022. gada 24. septembris, 08:42:26 »
tik tiešām! Vēsture Eiropā vēl ir dzīva!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #166 : 2022. gada 24. septembris, 08:43:01 »
Pipsis kā pipsis, noskrūvē to melno galviņu un viss. Nesaprotu, kas par problēmu tur būtu. Varbūt nofočē, kā izskatās, kad noskrūvēts?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #167 : 2022. gada 24. septembris, 08:44:06 »
Jā, tieši tā izskatījās manam 80-to gadu ritenim.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #168 : 2022. gada 24. septembris, 10:01:15 »
"Problēma" ir tāda, ka šis ir tievāks nekā automašīnu riepu pipsis, tātad nevar vienkārši piebraukt benzīntankā un piepumpēt.
Nezinu, kāda ir iepriekšējā saruna ar Bobi, bet ja tā ir tā problēma, tad ir nopērkami uzskrūvējami sūdiņi, kas ir automašīnas pipša izmērā.

Bet jā, ir arī šitādi sastopami. Man sīkiem bija - kompresors ir ar "mašīnas" galu, meklē nu pāreju!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #169 : 2022. gada 24. septembris, 10:12:12 »
Tātad šis ir “sliktais”, nemodernais variants?  :scratch:

Bet es atradu vienu sporta veikalu, kuri sava darba laikā piedāvā servisu ārpusē, uz ielas. Tur speciālā kastē ir šļauka ar kkādu pipsi galā, un es pamanījos tur uzpumpēt riepas. Noskrūvēju savu melno uzgali un vnk pielieku to šļaukas pipsi klāt, bet neskrūvēju. Un gaiss vnk ieplūst riepā. Pavisam cieši, šķiet, nepieguļ, šņāc arī kkas garām, bet riepa uzpumpējis momentā.

Lieki teikt, ka ar šādu uzparikti saskaros pirmo reizi, ka esmu darbojusies tikai ar rokas pumpīšiem un ka, protams, neatceros padomju bērnības pipšus

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #170 : 2022. gada 24. septembris, 10:21:30 »
Bet nav tak tam pipsim ne vainas. Tik tas, ka Tev grūtāk atrodami uzpumpēšanas varianti, bet tā ir viņu vaina, ka nav padomāts par pieskaņošanos Tavam pipsim.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #171 : 2022. gada 24. septembris, 11:47:58 »
Ventiļi ir divu veidu - tievie un resnie kā auto. Šis ir tievais velo ventilis. Pie padomijas izplatītāki bija resnie, tagad tievie. Lai varētu piepumpēties jebkur,  jāiegādā pāreju no tievā uz resno - mazu štruntiņu, tad varēs pumpēt jebkurā benzīntankā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #172 : 2022. gada 24. septembris, 13:57:42 »
Mana pipšu pāreja  :mrgr:
Nesen iemantoju, vēl nav sanācis pielietot, bet jau paredzu kaifu piepūst velo riepas, nekačājot bicepsus  :mrgr:

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 08. novembris, 13:56:48 no Aste Risks »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #173 : 2022. gada 24. septembris, 15:10:03 »
Pie padomijas izplatītāki bija resnie, tagad tievie.

A ne otrādi? Man visi vecie padomju laika velosipēdi bija un ir ar tievajiem pipšiem. Vēlāk jau Latvijas laikā sāku redzēt resnos. Iespējams, tagad atkal ir tievie, nezinu, nesekoju līdzi. Līdz šim pirktās kameras visas ir ar resnajiem.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #174 : 2022. gada 24. septembris, 15:27:58 »
Man šķiet, ka padomju laikā tievie bija vairāk sportiniekiem, kam šaurie diski un tievās riepas, un tādiem pakaļas vizināmajiem hobijniekiem resnie. Nu man aizvien resnie bijuši līdz 21. gadsimtam, kad pirmo kalnu velo iegādāju jau ar tievajiem.
Bet, nu varbūt man tā sagadījies.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #175 : 2022. gada 05. novembris, 13:37:02 »
.