Autors Tēma: Skriešana var arī graut psihi  (Lasīts 514 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies SNor

Skriešana var arī graut psihi
« : 2023. gada 11. augusts, 04:10:11 »
Skriešana var arī graut psihi raksta jaunais portāls lasi.lv, pamatojoties uz norvēģu pētījumu.

Citāts
Norvēģu pētnieki secinājuši, ka skriešanai var būt arī ļoti nelāgas un bēdīgas sekas, proti – tā izraisa atkarību no fiziskām nodarbībām jeb tātad šī nodarbe ir bīstama cilvēka mentālajai veselībai, grauj psihi.

Proti, skriešanu var izmantot tāpat kā psiholoģiski jebkurus citus apreibināšanās līdzekļus. ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Bobs

Atb: Skriešana var arī graut psihi
« Atbilde #1 : 2023. gada 11. augusts, 08:22:55 »
Dace Bumbiere sagrābstījusi Facebukā kaut kādus "pētnieku" prātojumus. Tam kaismi pievienojas visi ēšanas atkarīgie un slinkuma atkarīgie.
Ar jebkuru darbību, to pārspīlējot, var iegūt atkarību un var arī graut psihi. Fizisko aktivitāšu kaitīgumu gan neviens līdz šim nav spējis pierādīt.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #2 : 2023. gada 11. augusts, 08:59:14 »
Dace Bumbiere sagrābstījusi Facebukā kaut kādus "pētnieku" prātojumus. Tam kaismi pievienojas visi ēšanas atkarīgie un slinkuma atkarīgie.
Ar jebkuru darbību, to pārspīlējot, var iegūt atkarību un var arī graut psihi. Fizisko aktivitāšu kaitīgumu gan neviens līdz šim nav spējis pierādīt.

"Graut psihi" - tas tāds krietni pārspīlēts apgalvojums. Bet to, ka skrējiena laikā cilvēka smadzenes izdala endakanaboīdus, kas skrējējiem izraisa laimes sajūtu, tas nav nekāds jaunums un to ir atzinuši paši skrējēji (arī man personīgi pazīstamie).

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2023. gada 11. augusts, 09:22:28 »
vnk nevajag ikdienā pārspīlēt un skriet krietni vairāk par stundu. Bet par Pifa teikto - pilnīga taisnība par tiem endorfīniem. Piem, vakar pēc nenormāli saspringtas dienas, smadzene kūpēja, jutos kā citplanētietis dēļ nemitīgās analizēšanas, domāšanas un intelektuālā produkta radīšanas. Cilvēks parastais domātu, ka pēc tā vajag atkrist dīvānā ar pudeli alus vai glāzi vīna. Es aizgāju noskriet stundiņu, kādus 13 km. Iegāju dušā, visa spriedze, smadzeņu pārpūle pazudusi kā nebijusi, jutos enerģisks un vitāls, labi atpūties un gatavs jauniem izaicinājumiem. Neko gan vairāk īpašu neuzsāku, paēdu vakariņas un pasēdēju pie TV. Nekāda psihe netika grauta.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2023. gada 11. augusts, 11:49:39 »
Nu ziniet, stulbumā pārspīlēt var visu. Saka, ka pat Dievu lūdzot pieri var pārsist, tad, ko, postulēsim, ka tas ir traumatiski bīstami? 
Bet endorfīni ne tikai no skriešanas izdalās, bet no fiziskas aktivitātes vispār.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2023. gada 11. augusts, 12:38:45 »
Ja kļūst atkarīgs no tās endorfīnu izdales skriešanas laikā, tad tā var teikt, jebkura atkarība ir psihi graujoša.  :ng:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #6 : 2023. gada 11. augusts, 12:39:41 »
Es to sūdu nebūtu lasījusi virsraksta dēļ vien. Kādā sakarā ARĪ? Ko tas cilvēks grib pateikt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2023. gada 11. augusts, 14:08:13 »
Ka laiks investēt psihologā...  :mrgr:

Atslēdzies SNor

« Atbilde #8 : 2023. gada 11. augusts, 16:09:22 »
Es to sūdu nebūtu lasījusi virsraksta dēļ vien. Kādā sakarā ARĪ? Ko tas cilvēks grib pateikt?
Nu šī raksta ietvaros ir ARĪ attēls ar parakstu
Citāts
Skriešana un vispār jebkāda fiziskā aktivitāte labvēlīgi ietekmē miega režīmu, kā rezultātā cilvēks kļūst ievērojami produktīvāks.
un tā ir diezgan klasiska tēma, ka produktivitātei tiek ziedotas cilvēciskās kvalitātes.  Tā vietā lai cilvēks izbaudītu mierīgā pastaigā ar ģimeni dabu, viņš riksīti paskrien visam tam garām. Kas no tā labs varbūt?
No otras puses pats raksts ir reti smieklīgs. Dace Bumbiere / Latvijas Mediji - ir uzrakstījusi taisni, neko. turklāt to izdarījusi "Sparkiski" pareizi, lai neviens netiktu aizskarts, nepiesaucot nevienu autoritāti, līdz ar to atstājot viedokli it kā kaut kur "sagrābstītu" no sērijas "britu zinātnieki".
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2023. gada 11. augusts, 17:40:58 »
Kad pavēroju skrienošā Gobzema kontu, kādu korelāciju ar skriešanu un psihes graušanos tomēr var saskatīt...  :ng:

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #10 : 2023. gada 12. augusts, 08:43:37 »
Labāk skriet nekā dzert :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2023. gada 12. augusts, 09:49:23 »
Rakstā uzsvērts pavisam cits aspekts - skriešana vai kāda cita fiziska aktivitāte kā izvairīšanās no problēmu risināšanas.
Analītiķim Bobam to vajadzēja pamanīt  :talking:

Un vispār pēc komentiem izskatās, ka raksts nav lasīts  :f-palm:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2023. gada 14. augusts, 09:12:47 »
nu kurš gan šodien vairs lasa rakstus :D pietiek ar virsrakstiem :D