Autors Tēma: viedokļi par " Tur lejā"  (Lasīts 259 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: viedokļi par " Tur lejā"
« Atbilde #15 : 2023. gada 02. novembris, 07:12:04 »
Nemācēju noformulēt domu.
To, ko tu esi redzējis, nevari padarīt par nebijušu. Ja tev parāda to, kam tu neesi gatavs, tas pēdas atstāj. Tu vari nedarīt, bet tu nevari vairs nezināt. Ne velti ir tās bērnu traumas, kas uzskrējuši virsū vecākiem guļamistabā. Arī tiem, kas zina kas tur notiek. Cilvēks nevar izlemt – man pastāstīja kā divi vīrieši sekso dibenā, bet es to aizmirsīšu un nezināšu līdz laikam, kad to spēšu "sagremot". Īpaši informāciju, kas ir saistīta ar pamatfunkcijām un principā darbojas no zemapziņas.

Ja paši cilvēki tos sūdus netaisīs, tad citiem ar tiem nebūs jāizaug.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #16 : 2023. gada 02. novembris, 07:40:19 »
Redzējis vai man pastāstīja? Zini, šaubos, vai es šodien gribētu redzēt divu cilvēku mīlēšanos. Ne filmā, kur viss ir uztjūnēts, bet parasto. Lai arī zinu un esmu dzirdējusi. Nemāku noformulēt, kāpēc. Negribētu un viss.
Neiedziļināšos par homo sakariem un Tevis minēto starp heteroseksuāļiem.
Sūdus var atrast visur. Ja ir uz to tendēts. Ar to pašu muti tak maizi ēd.
Bet šajā tēmā ne par pieaugušajiem.
Nākamais jautājums - par izsargāšanos. Piemēram, man nebija ne jausmas par to.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #17 : 2023. gada 02. novembris, 10:21:57 »
Manā laikā, kad "seksa nebija", kad skolā (un kur nu vēl bērnudārzā) vispār par to neko nestāstīja, vidusskolniece stāvoklī bija rets ārkārtas gadījums. Ar visu to, ka par izsargāšanos skolā nemācīja un paši preži vispārēja deficīta apstākļos arī kļuva par deficīta preci. Toties tagad, kad bērnus "informē", "informē" un "informē", lasi - bāžas virsū ar seksa (un perversa seksa) propogandu no katra gludekļa... kaut kā nešķiet, ka šī "informētība" nāktu par labu. Manuprāt, no šīs agrīnās seksualizācijas bērni būtu jāsargā gluži tāpat, kā sargājam tos no alkohola, no narkotikām, no azartspēlēm... Šī agrīnā, vecumam neadekvātā, "informētība" ir vismaz tkpat postoša kā agrība alkohola lietošana, manuprāt. Psihe ir tāda ļoti trausla lieta...

Jā, švaka nojēga bija par izsargāšanos. Toties bija apziņa par to, ka pieaugušo attiecības ir nopietna lieta, līdz kurām jādaaug, Ka pamatā mīlestība un mīlēšanās pēc tam. Ka nav "jādod" tāpat vien un kuram katram...
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 02. novembris, 10:27:19 no kvadra »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2023. gada 02. novembris, 10:51:23 »
Nevajag nu idealizēt, aborti bija uz pilnu klapi, tāda retā grūtniece bija tā, kuras vecāki neļāva pārtraukt pirmo grūtniecību rēķinoties ar vēlākām neauglības sekām.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #19 : 2023. gada 02. novembris, 12:33:47 »
Nedomāju, ka tikai pāragra informētība pie vainas, vienkārši viss visapkārt seksualizēts - vai šī kleita izskatās seksīgi, tu gan tajā foto seksīgi izskaties (lai gan nekā tāda šajā foto nav) u. tml., it kā nekādu citu komplimentu nevarētu būt. Nerunāsim nemaz par popkultūru, influenceriem utt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2023. gada 02. novembris, 12:45:23 »
Nedomāju, ka tikai pāragra informētība pie vainas, vienkārši viss visapkārt seksualizēts - vai šī kleita izskatās seksīgi, tu gan tajā foto seksīgi izskaties (lai gan nekā tāda šajā foto nav) u. tml., it kā nekādu citu komplimentu nevarētu būt. Nerunāsim nemaz par popkultūru, influenceriem utt.
Piekrītu. To es nosaucu par "bāšanos virsū no katra gludekļa".

Pieslēdzies Camma

« Atbilde #21 : 2023. gada 02. novembris, 14:36:21 »
Man riebjas visu sadzīves lietu seksualizācija. Un galīgi nešķiet labi un piemēroti meitenes kā no dzimšanas ''gērbt seksīgi'', ļaut krāsoties jau bērnudārzā. Visam savs laiks. Lai vai cik kuram arī neliktos cietumnieciski un individualitāti noliedzoši valkāt skolas formas, tomēr uzskatu, ka tas ir labāk. Kaut arī valkajām skolas formas, meitenes vienmēr prata izcelties - ar sīkumiem matu sakārtojumos, kādiem tamborētiem, no ādas pagatavotiem, pērļotiem uc.nieciņiem.
Man nešķiet daiļi un kur nu vēl ''individuāli'' vienādi nosmiņķētas izļumušas būtnes, kurām dzimums nav nosakāms, līdz kamēr klaji neizbāž sekundārās dzimumpazīmes vispārējai aplūkošanai.
Diemžēl esam spiesti RUNĀT par seksu un tā izpausmēm. Kamēr Latvijas lauku ainavā ierasta lieta bija govju, aitu, kazu ganāmpulki, tikām sekss bija visu acu priekšā. Tāpat visi jau no mazotnes zināja, ka govis mēdz uzlekt govīm un ka rezultātā nebūs vis teliņa atskriešana... Maksājam par savu liekulību un stulbumu (kā sabiedrība).
P.s. Ar mani viss bija pavisam citādāk - vispārējās ķirurģijas mācību grāmatu izlasīju jau klasē 1. vai 2. Nu, kaut kā tā bija iegājies - lasīt grāmatas bibliotēkās. Skolā tāpat mācīja botāniku, zooloģiju, cilvēka anatomiju un vispārējo bioloģiju. Mazliet juceklis bija sakarā ar mitotisko un mejotisko dalīšanos. Tur gribējās skaidrojumu, kuru tolaik nedabūju :) .
Visus sakost!