Autors Tēma: Vietējie ēdieni  (Lasīts 4915 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Vietējie ēdieni
« Atbilde #60 : 2023. gada 23. februāris, 11:27:09 »
Nez, cik nu labi var garšot tāda atmērcēta pārsālīta zivs. Saprotu, ka kādreiz tāda sakaltēšana bija vajadzības spiests vienīgais uzglabāšanas veids, bet šodien taču ir pievilcīgākas alternatīvas. Un sāļa lupināma vobla tagad ir epizodiska uzkoda/ našķis, ne pamata pārtika.

Atslēdzies daddy

Atb: Vietējie ēdieni
« Atbilde #61 : 2023. gada 23. februāris, 12:30:36 »
Nez, cik nu labi var garšot tāda atmērcēta pārsālīta zivs. Saprotu, ka kādreiz tāda sakaltēšana bija vajadzības spiests vienīgais uzglabāšanas veids, bet šodien taču ir pievilcīgākas alternatīvas. Un sāļa lupināma vobla tagad ir epizodiska uzkoda/ našķis, ne pamata pārtika.


droši vien pagatavot jāmāk :)  visādas pastas vai paeljas... speķis jau arī tīrā veidā nav ēdams, bet ar zirņiem vai bukstiņu - pa pirmo! :)  ķip nav jau tā, ka "ja manā ciematā to neēd, tad tas nav ēdams vispār" :) :sarcasm:

Atslēdzies reno

Atb: Vietējie ēdieni
« Atbilde #62 : 2023. gada 23. februāris, 16:54:21 »
Man gan liekas, ka tāda menca zupā var būt ļoti garšīga. Te vesela slavas dziesma mencām, žēl, ka šodien tik maz un tik dārgas. Kādreiz mums bija iecienīti salāti -kūpināta menca,krējums, sīki sakapāti sīpoli, zirnīši

Atslēdzies kvadra

Atb: Vietējie ēdieni
« Atbilde #63 : 2023. gada 23. februāris, 17:35:33 »
Kūpinātā menca bija uz izķeršanu pēc Lieldienām -  salātiem, kur izmantot lērumu savārīto olu  :mrgr:  Pati esmu speciāli uz tirgu pakaļ braukusi.


Atslēdzies nakata kngs

Atb: Vietējie ēdieni
« Atbilde #65 : 2023. gada 24. februāris, 10:02:56 »
...es nezināju, bet esot tāds slavens ēdiens kā "latviešu sautējums" , kas sastāv no cūkgaļas, sīpoliem un aprikozēm! ...un vislabāk to pieveikt ar gruzīnu vīnu Mukuzani ...   
Mums latviešiem tiešām ir šāds nacionālais ēdiens ar aprikozēm? ...es zināju tur pelēkie zirņi utt....

Atslēdzies Mangusts

Atb: Vietējie ēdieni
« Atbilde #66 : 2023. gada 24. februāris, 12:48:05 »
Liepājā taču skaitījās tradicionālais ēdiens - Liepājas menciņi. Kaltētus mencas krikšus izmērcē un liek sacepumā ar krējumu, sīpoliem, kartupeļiem.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

Atb: Vietējie ēdieni
« Atbilde #67 : 2023. gada 18. marts, 12:49:44 »
Likšu te, jo man tas ir ļoti vietējs ēdien -pastēte
Vistu aknas sautēju kopā ar ābola šķēlēm, sablenderē + sviests+ lāse brendija+ muskatrieksts. Sāls, pipari, protams