Autors Tēma: monētu kolekcionēšana  (Lasīts 385 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

monētu kolekcionēšana
« : 2023. gada 06. marts, 15:58:21 »
Kolekcionējiet dažādas eiro monētas?   
Es nesen sāku vākt dažādu valstu 1 eiro monētas, īpaši neiespringstu  un speciāli nemeklēju, bet tikai tās, kuras gadās pie kases saņemt, kad netiek lietota maksājumu karte...var savākt daudz, man pa pāris mēnešiem ir padsmit dažādas 1 eiro monētas...visvairāk Spānijas, jo tur karalim par godu katru gadu izlaiž jaunu.   
Un tagad re kā nolažoja leiši ...bet man domāt, ka tur vainīga tā naudas kaltuve, kurai ir pofig - leiši vai latvieši -   

https://jauns.lv/raksts/bizness/547942-parskatiet-macinus-apgroziba-var-but-nonakusas-2-eiro-pieminas-monetas-kuru-vertiba-ap-1000-eiro

Pieslēdzies Amālija

Atb: monētu kolekcionēšana
« Atbilde #1 : 2023. gada 06. marts, 16:05:09 »
Es kolekcionēju 2 eiro jubilejas monētas. Katrai pielieku klāt aprakstu. Speciāli nemeklēju. Tik, cik pie kases izdod. Ir kādas 25-30.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2023. gada 06. marts, 16:28:05 »
Tā ka, uzrakstīju tēmu, tad ķēros saskaitīt , cik man to dažādo 1 eiro monētu?...jau teicu, ka sāku vākt šajā gadā un ir jau 30 dažādas!   
Paņēmu arī vienu jubilejas monētu - Latvijas prezidentūra 2015.gadā, bet nedomāju patreiz, ka mēģināšu tās kolekcionēt, jo tur man šķiet ir jāiegulda darbs, jāmeklē kaut kur citur un veikalā diez vai...kaut gan, ej un sazini!  :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2023. gada 06. marts, 16:46:56 »
Es kolekcionēju 2 eiro jubilejas monētas. Katrai pielieku klāt aprakstu. Speciāli nemeklēju. Tik, cik pie kases izdod. Ir kādas 25-30.

Cik ilga laikā esi savākusi tās 25-30 jubilejas monētas? 

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2023. gada 06. marts, 17:08:16 »
Ir bundža ar dažādu valstu monētām - kur pati biju, kur draugs atveda suvenīrus. Tas skaitās? Kādreiz būs jāapskatās, cik valstis tur ir pārstāvētas. Ir arī vairs neeksistējošu valstu monētas - PSRS, VDR. Eksotiskākās laikam ir no Eritrejas.

Vēl man ir jubilejas latu kolekcija (skudras, stārķi un pārējie) divos eksemplāros – katram bērnam mantojums. :D. Un eiro starta paka (tas polietilēna maišelis ar monētām, ko varēja nopirkt, kad Latvija pārgāja uz eiro.

Eiro neesmu iedomājusies krāt, šad tad noskatos, kas nu šoreiz uz pakaļas (vai priekšas – neatšķiru), bet vispār interesanta doma.
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2023. gada 06. marts, 17:12:28 »

Cik ilga laikā esi savākusi tās 25-30 jubilejas monētas?

Pirmkārt, Latvijas jubilejas 2 eiro jau ir diezgan daudz. Katru gadu pa 3, 4. Krāju ne vairāk kā 2 gadus. Ieej 2 eiro jubilejas monētas pa valstīm. Baigi interesanti. Tā ir vēsture un skaistums. Un pēc gadiem arī vērtība. Ja Vācija izlaiž 30 miljonus, bet Latvija 400 tūkstošus, tad numismāti iespringst.
Un galu galā - tā ir nauda. Nezudīs. Es ceru.
Ā, un Latvijas man ir daudzos eksemplāros.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2023. gada 06. marts, 17:35:13 »
Sākumā, kad eiro ieviesa, biju iedvesmojusies un gribēju savākt kolekciju no visām valstīm. Pētīju neredzētās jubilejas monētas, no kuras valsts un kādam notikumam par godu. Tā jau interesanti.  Tad sapratu, cik bezgala daudz to ir, katrai valstij vesels lērums, turklāt arvien nāk klāt, un salmiņš pārdega.
No ceļojumiem gan pārvedu kā suvenīrus nacionālo valūtu monētas, kur tādas vēl ir. Un latiņi man ir visi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #7 : 2023. gada 06. marts, 17:37:27 »
Ir bundža ar dažādu valstu monētām - kur pati biju, kur draugs atveda suvenīrus. Tas skaitās? Kādreiz būs jāapskatās, cik valstis tur ir pārstāvētas. Ir arī vairs neeksistējošu valstu monētas - PSRS, VDR. Eksotiskākās laikam ir no Eritrejas.

Vēl man ir jubilejas latu kolekcija (skudras, stārķi un pārējie) divos eksemplāros – katram bērnam mantojums. :D . Un eiro starta paka (tas polietilēna maišelis ar monētām, ko varēja nopirkt, kad Latvija pārgāja uz eiro.

Eiro neesmu iedomājusies krāt, šad tad noskatos, kas nu šoreiz uz pakaļas (vai priekšas – neatšķiru), bet vispār interesanta doma.
Man ir tāds māla rūķis - krājkasīte, kur esmu sametis dievsvienzinko jau no padomju pēdējiem gadiem, kad jau robežas ar Poliju u.c., bija vaļā...tur ir bleķa rubļi, zloti utt...tā kā 90.gados izblandījos pa visu pasauli, tad figviņzi, ko esmu tur vēl sametis....smags tas rūķis, aizbāzts aiz skapja, lai neblenž uz mani, bet taisīt harikri šim vēderu ar nav luste...jo, kur tos krāmus pēc tam likt?...tagad eiro ir nauda, ja apniks , tad var aiziet uz bodi un jau tagad labu konjaku/viskiju nopirkt!  :w:

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2023. gada 06. marts, 17:47:14 »
Man no Japānas uzdāvināja tādu mazu apaļu maciņu, sāku tur iemest smukās 2 eur, domāju, interesanti, cik tur saies -izrādās pāri 100 eur
Bet kolekcijās laikam skaitās tikai "mint", t. i. pilnīgi jaunas -ja vien nav kaut kādas 1000gadīgas izraktas no zemes
Man ir tikai tā, interesei

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2023. gada 06. marts, 23:01:38 »
Smuklatus krāju, arī 2-eirikus iesāku, bet nonīka tā ideja, pārāk bezpersoniskin nav tur "siltuma"... nauda tomēr ir un paliek maksāšanas līdzeklis, nekas vairāk...  :alt:   

tie, kuri uzsēdināti uz "adatas"  :fubar: , domā savādāk  :laugh: :laugh: :laugh: 

tikpat labi, varētu "krāt" smukus konta atlikumus 12 345, 33 333 vai 44 444 :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2023. gada 06. marts, 23:40:37 »
tikpat labi, varētu "krāt" smukus konta atlikumus 12 345, 33 333 vai 44 444 :)

Atlikumi uz konta nestāv nemainīgi, kad konta apkalpošanas maksa iejaucas  :mrgr:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #11 : 2023. gada 07. marts, 12:09:46 »
paškolekcionēto monētu sakarībā, konkurss bez balvām - kuras valsts monētas šīs ir ?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #12 : 2023. gada 07. marts, 12:29:14 »
Atzīšos google palīdzēja un saka - Svazilenda, vismaz ziloņgalva.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #13 : 2023. gada 07. marts, 12:49:23 »
jā tās visas ir no Svazilendas , jeb Svatini kā tagad sauc.
vispār viņiem dīvaina valoda - locījumus nosaka vārda prefikss nevis galotne , līdz ar to eSvatini, Svatini ir tas pats tikai e nozīmē locījumu, ja nemaldos kaut ko līdzīgu lokatīvam

« Atbilde #14 : 2023. gada 07. marts, 14:35:22 »
jā tās visas ir no Svazilendas , jeb Svatini kā tagad sauc.
vispār viņiem dīvaina valoda - locījumus nosaka vārda prefikss nevis galotne , līdz ar to eSvatini, Svatini ir tas pats tikai e nozīmē locījumu, ja nemaldos kaut ko līdzīgu lokatīvam

O, šī ir interesanta infa. Galīgi nesaistīti ar oriģinālo tēmu - vai zinājāt, ka maoru valodā ir tādas pašas garumzīmes kā mums. Neesmu pētījusi, bet vismaz Eiropā pārsvarā izmanto citas diakritiskās zīmes. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!