Autors Tēma: Fantastika  (Lasīts 1157 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Fantastika
« : 2024. gada 21. augusts, 20:01:36 »
Šis žanrs ir pelnījis atsevišķu tēmu. :) Džoanas Roulingas Harijs Poteram, Stefānijas Meieres Krēslas sāgai, Džordža Mārtina Troņu spēlēm un citām fantāzijas literatūras grāmatām piepulcējas
Rebekas Jarosas "Ceturtais spārns",
kas ir pirmā grāmata jaunā fantastikas sērijā. Ko lai saku, grūti bija atrauties, un beidzās, kā parasti - "pašā interesantākajā vietā". :mrgr: Autore pavisam ir ieplānojusi 5 grāmatas.

Pieslēdzies Spārka

Atb: Fantastika
« Atbilde #1 : 2024. gada 21. augusts, 21:43:36 »
Noteikti pelnījis atsevišķu tēmu -   Fantasy un  Fantastic.

Atslēdzies Trix

Atb: Fantastika
« Atbilde #2 : 2025. gada 09. oktobris, 13:39:10 »
Ja jau Reno uzsīca, ka neviens nekomentē par latviešu literatūru... :D

Pārsvarā palasos garāmskrienošus sīkumus, bet trāpījās reklāma, palasījos un ielipu līdz stadijai, kad nevis atmetu ar roku uz "tālāk par maksu", bet sameklēju visu stāstu (lai arī ar defektiem un reklāmām). Nu, jā, angliski. Tajā lapā varēja tulkot dažādās valodās, paskatījos krievu, bet tulkojums diezgan viduvējs.

Tipa Urban Fantasy.
Kit Bryan
Strings of Fate

Mūsdienu pilsēta ar mašīnām, datoriem un mobilajiem telefoniem, kurā dzīvo dažādu rasu maģiskās būtnes (raganas un dažādi citi – kas var pārvērsties dzīvniekos, kas redz cilvēka likteņa līnijas, nākotni utml.) un cilvēki (kaut kur ir arī cilvēki, jā). Stāsts par to kā nolemtie pāri satiekas ar dažādiem līčločiem, mazliet krimināla, maģijas, attiecību, erotikas un ļoti sakarīgs stāstījums. Pēc galvenās daļas beigām ir turpinājums no citu personāžu skatpunkta, izvēršot viņu attiecības tajā pašā laika līnijā.

Aizdomājos, ka man ir pilnīgi skaidrs kas ir kas angliski, bet nosaukumus visām būtnēm latviski es pat nemēģināšu domāt, droši vien tādu nav.
Es visu atceros, Ričard...