Autors Tēma: Zsvētku egle, tradīcijas  (Lasīts 4377 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Zsvētku egle, tradīcijas
« Atbilde #15 : 2024. gada 19. decembris, 13:32:18 »
Garāmejot paskatījos eglīšu cenas.
Ja būtu jāpērk – 10x padomātu vai man to vajag.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #16 : 2024. gada 19. decembris, 13:43:42 »
Ceru, ka nebūs.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2024. gada 19. decembris, 13:53:53 »
Par manējo prasīja 10, makā skaidrā bija palikuši 8, tā arī atdeva
Pie žoga izaugusī, ko meita dabūja, noteikti kādus 40-50 maksātu

Es nevaru iedomāties Ziemassvētkus bez dzīvas egles, kaut vai pavisam mazas

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2024. gada 19. decembris, 13:56:26 »
Būs dzīva, bet pagalmā augoša.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #19 : 2024. gada 19. decembris, 14:11:17 »
Būs dzīva, bet pagalmā augoša.
UzģērPs mazbērnam kažoČiņu, iztrieks ārā, lai noskaita pantiņu pie eglītes  :rofl:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #20 : 2024. gada 19. decembris, 15:39:50 »
Viengad piemājas eglīšu tirgotavā pirku eglīti. Noskatīju ļoti smuku, nu tāda kā mazītiņa sudrabeglīte. Pārdevējs bija godīgs un pabrīdināja, ka eglīte ožot (???). Kaut kā neuztvēru domu un neko īpaši nejutu - pirku tik nost. Mājās (vakarā) izpušķoju, no rīta prom uz darbu. Vakarā verot dzīvokļa durvis - tĀAAAda smaka. Pēc kaķiem...laikam kāds sesks apčurājis. Steigšus izvilku uz lodžijas. Zvaniju bērnam, ka beidzot būs mums "āra eglīte" :smej:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #21 : 2024. gada 19. decembris, 21:08:34 »
Bērnībā vienmēr bija īstā un tēvs joprojām pušķo īstu eglīti, tikai izmērā tā krietni sarāvusies - vairs nav no grīdas līdz griestiem. Vienmēr tiek turēta ūdenī un, līdz izdzītie jaunie dzinumi, apvīst. Tiesa, rotājumi tiek noņemti jau pēc Zvaigznes dienas. Rekords - turējās līdz 8. martam. Bet tā nebija pirkta - vesta no  laukiem. Mātesmāsai, kamēr vien bija rosīga, arī vienmēr bija eglīte, turklāt pašas gādāta tuvējā pamežā. Tagad - gribtos īstu, bet vīram nepatīk. Tās dažas reizes, kad pirkā podā, neviena neieaugās. Tagad ķemmējam tuvējos Jūrmalas mežus, meklējot lūzušus priežu zarus. Šogad gan laikam būs kadiķis - dārzā augušais tika pamatīgi apzāģēts.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 19. decembris, 21:15:04 no Mangusts »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2024. gada 19. decembris, 21:57:53 »
Mani puiši brauks uz mūsu mežu pēc egles kā parasti 23.12.
Bet laika gaitā bijis dažādi, sākot ar to, ka bērnības laika rotājumus nomainīja modē nākusī viena toņa bumbuļošana, tad floristiskās dizaina egles, tad simboliska mini egle un visāda citāda egļu rotu demonstrēšana... Bet jo vecāka kļūstu, jo man ar katru gadu vairāk gribas to lielo izrotāto bērnības egli... nu, man gan ar tiem rotājumiem īpašas bērnības attiecības. :)
Katru gadu nopērku atlaižu laikā kādas pāris "smalkas" rotas klāt, plastmasas nepatīk, kaķu man nav, tieši īpaši uzrunā tas, ka tās ir smalkas un trauslas, nu kā jau rotas... :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #23 : 2024. gada 20. decembris, 09:15:37 »
Pufff, jemšu zāģi un iešu eglīti lūkot, tik vai tā retināšana/atēnošana vajadzīga jaunaudzei.

Žēl, bet vecie rotājumi gadu gaitā izbeigušies. Tagadējās bumbas skaistas, bet agrākās stikla figūriņas bija ''siltākas''. Bija Sarkangalvīte, vāvere ar riekstu, zelta zivtiņa, vecis ar tīkliem (no pasakas par zelta zivtiņu), visādi āboli, zemenes, svečturi-ķirši, svečturi ar sudrabotiem priežu čiekuriem utt. Jā, bija arī salavecis rozā kreppapīra mētelī zem eglītes.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2024. gada 20. decembris, 09:38:00 »
Man stāv kaste ar vecajām mantiņām. Netiek lietotas, jo egle sarāvusies līdz tādam gladiolas izmēram...
Bet, jā, man labāk patika figūriņu dažādība, nekā vienkrāsainie vienveidīgie bumbuļi. Kāpēc tie bumbuļi nevarētu būt vismaz dažādās krāsās?

Pieslēdzies reno

« Atbilde #25 : 2024. gada 20. decembris, 12:26:59 »
Vecās mantiņas jāsatin kreppapīrā un rūpīgi jāglabā, vērtīga manta :)  No īsti vecajām man tikai viens putniņš, un tam arī zīda diegu aste zudusi...

Kreppapīra salavecis ilgi bija kārota manta, beigās laikam vienu dabūjām.
Bet sniedziņu taisīja, egles zaros  samētājot vates piciņas

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2024. gada 20. decembris, 12:44:05 »
Man stāv kaste ar vecajām mantiņām. Netiek lietotas, jo egle sarāvusies līdz tādam gladiolas izmēram...
Bet, jā, man labāk patika figūriņu dažādība, nekā vienkrāsainie vienveidīgie bumbuļi. Kāpēc tie bumbuļi nevarētu būt vismaz dažādās krāsās?

Bumbuļi var būt dažādās krāsās, kādēļ gan lai nevarētu.  :?:  Bet arī viena toņa, dažādu faktūru, ornamentu, izmēru bumbuļiem nav ne vainas, izskatās grezni. Vai arī viena toņa, bet dažādu formu rotājumi.
Bērnībā, atceros, vienubrīd bija mode pārstiept to egli ar tā saucamajiem enģeļu matiem vai zelta lietu, tagad neko tādu vairs nemana... Ā, un vēl bārkšu konfektes kā rotājums, tās pa kluso līdz Zvaigznes dienai jau bija iztukšītas  :rofl:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 20. decembris, 12:50:01 no tuk »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2024. gada 20. decembris, 12:53:35 »

Bumbuļi var būt dažādās krāsās, kādēļ gan lai nevarētu.  :?: 
Man nav gadījies redzēt pārdošanā dažādu krāsu mix iepakojumu. Vai nu visi tādi, vai šitādi. Ko, jāsapērk vesela kaudze ar tiem iepakojumiem, lai no katras krāsas pa bumbulim dabūtu?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2024. gada 20. decembris, 13:02:06 »
Tev tajā veco rotājumu kastē nav? Man pie mammas ir divas kārbas ar dažādu krāsu stikla bumbuļiem, vieni lieli ap 10cm diametrā un otri mazāki, ap 7/8cm. Un divas kārbas ar krāsainiem apsnigušiem stikla čiekuriem.  :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2024. gada 20. decembris, 13:13:50 »
Ak tu mūžs... MAN pietiek un pāri paliek ar to, kas mājās ir, raibu raibs pēc krāsām un  formas, figūriņas visādas.
Es par to, ka TAGAD veiklalos tie bumbuļi tiek tirgoti iepakojumos vienkrāsaini. Un bumbuļi vien. Nevis putniņi, čiekuriņi utml.