Autors Tēma: Altmans par MI  (Lasīts 1690 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Altmans par MI
« : 2025. gada 27. maijs, 12:25:07 »
Citāts no OpenAI vadītāja Sema Altmana:

"Ideālais risinājums ir ļoti mazs, efektīvs modelis ar triljonu tokenu lielu kontekstu, kurā Tu ieliec visu savu dzīvi.

Modelis netiek pārtrenēts, tā svars netiek pielāgots, bet tas spēj pamatīgi analizēt Tavu dzīves kontekstu un to darīt efektīvi.

Katra saruna, ko jebkad esi veicis, katra grāmata, ko esi lasījis, katrs e-pasts, ko esi skatījies, un viss pārējais, ko esi kādreiz redzējis – tas viss ir iekšā. Un tas ir savienots ar Taviem datiem no citiem avotiem."

Kāda ir jūsu attieksme, šo lasot?

Atslēdzies lumbergs

Atb: Altmans par MI
« Atbilde #1 : 2025. gada 27. maijs, 14:43:21 »
Paldies, bet nē.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2025. gada 27. maijs, 19:21:00 »
emm..kāda marrutka pēc man to vajadzētu?  :confused: :scratch: gan jau ir kam vajag..nu tad uz veselību  ;) katram savs
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2025. gada 28. maijs, 09:38:18 »
Prognozēm varētu izmantot. Bet. Dzīve nav prognoze, katrs mirklis var ienest savu korekciju. Un tad katru mirkli skatīties, kā tev vajag pareizi reaģēt? Nain. Toties ir plašas iespējas visādiem ieinteresētajiem dienestiem un mākleriem.
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2025. gada 28. maijs, 15:20:00 »
Ja varētu nodrošināt privātumu un datu drošību (kas, manuprāt, pat pie vislabākajiem nodomiem var neizdoties), tad es būtu "par".

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2025. gada 28. maijs, 17:01:01 »
Nesaprotu, kāds man no tā varētu būt ieguvums.
Pat ja teorētiski pieņemam, ka dati būtu drošībā (kam, protams, neticu).

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2025. gada 28. maijs, 20:23:38 »
Šajā civilizācijā dati nebūs drošībā pat teorētiski.

Es nemeklēju oriģinālu un nelasīju vairāk. Bet no tā, kā es to sapratu [varbūt šķērsām], izriet sekojošais.

Tas, ka galvā kā melnajā caurumā pazūd tieši tā informācija, kas vajadzīga, protams, ir neapstrīdams fakts. Tīri teorētiski tāds "neural network" būtu efektīvs, lai ar to, kas galvā ir, operētu labāk. Bet ir divi bet. Smadzenes būtu jātrenē dabiskā ceļā, citādi tev tāds "modelis" apstrādā info un tu strādā ar trīskāršu jaudu un sasniedz visu, kas no tā izriet. Bet vienā jaukā dienā tas modelis izdomā, ka viņam vajag apdeitoties, restartēties vai vispār izveikt self- checking uz pusi dienas... a tu stāvi auditorijas priekšā lekcijas vidū, un tev izrubī "datoru" galvā. Nu i kas paliek? Bē.... Jo smadzenes ir atrofējušās. Bet, paskatoties uz Windows, kas šādus cundurus izmet regulāri, – atslēdz visus apdeitus, bet tak cūka dubļus vienmēr atradīs.

Otru man izsita no galvas, kamēr nācās komunicēt ar savējiem. Būtu noderējis "modelis".
Iespējams, ka par to pašu – ja pašlaik katrs sevi cienošs telefonu ražotājs atstāj šķirbiņas datu iesūkšanai, tad kāpēc būtu jātic, ka šāda iespēja tikt pie cilvēka datiem netiks izmantota? Šāda līmeņa ierīcei nebūs problēmu ne tikai pievākt tavu informāciju, bet arī to aizvietot ar "pareizāku". Un sūdu tu atšķirsi. Jau tagad MI cep feikos video, ko reizēm pagrūti atšķirt no reālā.

A to, ka "es nevienu neinteresēju, sīka radība" es nevērtētu par zemu. Masa arī ir jāvada sev vēlamā virzienā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2025. gada 28. maijs, 20:44:05 »
Ja varētu nodrošināt privātumu un datu drošību (kas, manuprāt, pat pie vislabākajiem nodomiem var neizdoties), tad es būtu "par".

Kad piemeklēs demence, varbūt noder ar...  :mrgr:   Vai kādam memuāru driķētājam vai tiesvedībai...  :?: 
Tā lietderība, mērķis kāds visu to atcerēties? Reizēm tieši priecājos, ka ir notikumi, sarunas, kurus smadzenes izstumj no apziņas un padara par nebijušiem. Visu iegrāmatot, pierakstīt nevis atcerēties?  :?:  Cenšos tomēr savu atmiņu daudzmaz trenēt, ikdienas iepirkumu, darbu sarakstus minimalizēt... nu ja tāda maza kastīte būtu, smadzenes aši atmiņu kā funkciju atmetīs un tad jau kā demences skartajam tā kaštele laikam noderēs ar... bet varbūt es ko nesaprotu un nenovērtēju  :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2025. gada 28. maijs, 22:06:47 »
Pie vienas vietas. Un es pat nezinu, kas ir tokeni. :?:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2025. gada 29. maijs, 11:06:14 »
Būtībā jau sanāk tāds advancēts personālais asistents, nekas pārdabisks. Mūsu dati jau tāpat ir n-tajās datu bāzēs, tad būtu vienkopus pieejami. Es augšuplādēju medicīniskās lietas GPT jau tagad, lai izskaidro analīzes, rādījumus, salīdzina medikamentus, iesaka ēdamo un neēdamo, vingrinājumus utt. Ar tādu asistentu šis solis ietaupītos.
Es vēl varu n-tos pozitīvos piemērus citām lietām izdomāt.
Bet, vai ļaut kārtot iedomātajam asistentam finanses, to vēl padomātu :)