Autors Tēma: izruna latviešu valodā  (Lasīts 4485 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sanda

Atb: izruna latviešu valodā
« Atbilde #15 : 2025. gada 09. jūlijs, 20:13:49 »
Tagad runāju ar šauro, ar plato bija garšīgāk.
Bet bebrs esot ar plato  :rat: Man izrunāt sarežģīti. Stumt aiz platā e burtu b apgrūtnoši  :evil:  Klerks, vergs, Bergs izrunāju ar plato bez problēmām.
Nespēju noticēt, jāpaklausās tautā, loku pareizi.

« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 09. jūlijs, 23:06:51 no sanda »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #16 : 2025. gada 10. jūlijs, 00:20:24 »
bļin, lasu un runāju līdz ..un sit mani nost nevaru izrunāt nedz plato, nedz šauro -e. Nu kā var pateikt bebrs ar šauro?? :scratch: un kā var lauzti izrunāt kleita?  :?: Malēniski -klaite jā, bet kā saluzt kleitu fvz  :?: un es vispar esmu alūksniete, līdz ar to nesūdzos par salauzt prasmi :)

Nē es neko nesaprotu..man lietošanā kkāds vidus -e, kuru nevaru nosaukt nedz par platu ,nedz šauru.(oky vairāk tomēr plats)
 Bet vot mazmeita pipec..viņu pa dzīvi skolo pārsvarā krievu babuška(da jaa)..un laikam jau no viņas ,jeb arī no mammas ,kura runā latviski ,bet po žizņi krievuška ir pārņemusi nespēju izrunāt latviski- ie. Karoč izrunāt var, bet aizmirst un katru x man saka- elej pēnu(ielej pienu,ar plato-e), skrēnam, lēnam, bēzpēns etc  :rat: āāāāāā , bet varbūt ka tur babuška ņepričom..es nez  :?:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2025. gada 10. jūlijs, 02:17:31 »
Pēns un bēspēns bija arī manējam ap gadiem 2. Ne babušku, ne krievu tuvumā. Pēc laika pārgāja uz pareizu izrunu. Iespējams, vecuma īpatnība. Viņš varēja izteikt ie, bet tik un tā pēns.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2025. gada 10. jūlijs, 10:09:38 »
:... viņu pa dzīvi skolo... " šīs rašku formas reāli besī.
Bet ar raškām un "ie" interesanti, Bērziņš nezkapēc tiek izrunāts kā Bierziņš, bērniņš kā bierniņš utt...

« Atbilde #19 : 2025. gada 10. jūlijs, 13:16:02 »
Krieviem ir izrunas īpatnības - tīri fonētiski, jo krievu valodas izrunai ir raksturīgs viens mēles stāvoklis, bet ģermāņu valodām pavisam cits. Neprasiet detaļas, man sen ir aizmirsies. Toties es labi atceros, kā mēģināju vienu krievu kolēģi iemācīt pareizi pateikt angliski "girl" - tur i izrunā tā kā dziļu ē un r norij, tātad gēēl, bet krieviem sanāk gjorl. Un es viņai mācu - saki ē! Jā, atsevišķi viņai tā ē skaņa sanāk. Un tagad saki - gēēl! Viņa: Gjorl!   :rofl:   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies sanda

« Atbilde #20 : 2025. gada 10. jūlijs, 13:45:09 »
Uzvārdā Bebre starp b jālieto šaurais e  :talking:
Jā, tēvs, dēls, tēls man nekādu problēmu lietot plato e.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #21 : 2025. gada 10. jūlijs, 14:18:00 »
Ja vīrietis ir Bebris, tad jā, bet, ja vīrietis ir Bebrs, tad Bebra un ar plato.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2025. gada 10. jūlijs, 14:20:50 »
Ja vīrietis ir Bebris, tad jā, bet, ja vīrietis ir Bebrs, tad Bebra un ar plato.

tas no izmēra atkarīgs, ne? var bezdēt un bEzdēt, nē laikam bEzdĒt... ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2025. gada 10. jūlijs, 15:18:06 »
Da nu, man bebrs kā bijis tā paliks ar šauro e. Kā to vispār ar plato var izrunāt?!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2025. gada 10. jūlijs, 16:06:33 »
Bebrs ir zālēdājs, tātad jāizrunā ar šauro

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2025. gada 10. jūlijs, 16:56:45 »
Da nu, man bebrs kā bijis tā paliks ar šauro e. Kā to vispār ar plato var izrunāt?!

Man diametrāli pretēji, ar šauro e izklausās tik stulbi  :rofl:  No laika gala vienīgi bebrs ar plato e...  :ng:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #26 : 2025. gada 10. jūlijs, 17:01:53 »
       ] :smej: :rofl:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2025. gada 10. jūlijs, 17:05:04 »
Tas krievu "gjorl"ir nepārspējams. Viņiem it kā franču val labāk iznākot

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #28 : 2025. gada 10. jūlijs, 17:31:44 »
Bjorzdei arī nav slikts. Nu tak krievu un franču aristokrāti tur krustu šķērsu un ļoti daudz ir franču aizguvumi krievu valodā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2025. gada 10. jūlijs, 17:57:57 »

loģiski - vērsis, pele  :mrgr:  un gaļēdāji sEsks, sErmulis... sīki, bet respektĒjami...