Autors Tēma: Svētku galds.  (Lasīts 6780 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies danu

Svētku galds.
« : 2014. gada 10. decembris, 12:49:38 »
Nuss,dāmas un kungi! Svētki nav aiz kalniem- vai menjū jau sastādīts? Kā ik gadu gribētu tā pa "vieglo", jo šitā "izrīšanās" ... :fryingpan:

Atslēdzies ragana

Re: Svētku galds.
« Atbilde #1 : 2014. gada 10. decembris, 12:52:41 »
Mans vīru bars strikti pieprasīja klasiskās vērtības - cūkcepeti, ceptu vistu, kotletes, karbonādes, štovētus kāpostus un rosolu!  Un piparkūkas un mandarīnus. Un zemeņu krēmu ar vaniļas mērci.
Man bi tāds kluss sapnis par Cēzara salātiem, tīģergarnelēm un gliemežiem. :laugh:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2014. gada 10. decembris, 12:57:56 »
Es mājās jau laicīgi paziņoju, ka gribu pīli krāsnī un ieildumus nepieņēmu :D Pārējais joprojām ir miglā tīts, jo neredzu jēgu izrīties kā cūkai, tikai tāpēc, ka ir Ziemassvētku vakars. Vakariņas ar pīli, rosols (pirktais), lasis (pirktais), pāris nēģi (tradīcijas jāievēro), kāda vītinātu gaļu izlase ar spānu desām, mandarīni, piparkūkas... Bērns līdz tam laikam jau no vecīša būs saņēmis 2 konfekšu paciņas, tur uztraukumi atkrīt...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2014. gada 10. decembris, 13:05:53 »
Mums viss neeenormāli tradicionāli. cepetis un karpa, šķovēti kāposti, kartupeļi, pelēkie zirņi. baraviku mērce. salātos - viss kas pagrabā - dievīgie gurķīši, selerijas ar burkāniem, marinētas baravikas. saldajā - Streipa augļu brīnums (mūsmājās jau iesaukts par pidarkūku), biskvītrulete klasiskā, un ja sačaklošos - vēl arī šokolāde skūka, laikam no dr noskatītā (ja pareizi atceros) - nu tā, ar maskarponi iekšā. Piparkūkas, mandarīni, končas.

nu, mēs šogad... ee... tikai 9 cilv

jaungadā tad var izvirst ar visādiem eksperimentiem un smalkām uzkodām -  garnelēm tur un tā...

Atslēdzies danu

« Atbilde #4 : 2014. gada 10. decembris, 13:13:42 »
 Emīlij, :D, sasmējos- pidarkūka!!!! Es šogad pirmo reizi tādu uzcepināju.
Laikam jau no tradicionālā menjū  nekur neizbēgt!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 10. decembris, 13:32:55 »
Mēs max 4 cilvēki, jo no miesīgās mātes ciemotieskāres jau neizspruksim. Tāpēc, neredzu jēgu izvirst.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #6 : 2014. gada 10. decembris, 23:53:15 »
Emii;ij, un kaa visu to pagatavot? Tur jau veselu armiju vajag, lai sashmoreetu tos briinumus.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2014. gada 11. decembris, 00:20:52 »
Gribu karpu un pīrāgus. Mandarīnus daudz daudz.
Nepārēdos.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #8 : 2014. gada 11. decembris, 00:43:13 »
Pīle vesela, piestūķēta ar antonovkām. Štovēti kāposti  - pašu, protams.  Speķa pīrāgi ( ja palīdzēs kāds lipināt) Siļķe kažokā. Ābolu vai biezpiena plātsmaize. Pildītas olas ar ķilavu, lasi, mazsālīts lasis, mandarīni, piparkūkas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2014. gada 11. decembris, 09:06:29 »
Brīvdienu būs daudz, ēst gribēsies katru dienu, tāpēc īpaši smalko gastronomisko izvirtību man nebūs. Mandarīni un piparkūkas - svēta lieta.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #10 : 2014. gada 11. decembris, 09:19:15 »
Emii;ij, un kaa visu to pagatavot? Tur jau veselu armiju vajag, lai sashmoreetu tos briinumus.

a kas tur daudz ko gatavot? kūkas tiek saceptas iepriekš - pidarkūka jau gatava, rulete un šoko ir sīkums - iepriekšējā dienā. cepeti pīlē, kāpostus katlā, ziņus ar... vīramāte nomizo kartupeļus, meitenes uzklāj galdu, sīkie atstiepj no meža egli un viss gotovs :) lielākā ķēpa ar karpu, kas jācep uzreiz pirms pasniegšanas galdā, bet tur tad večus var iesaistīt - notīrīt un sadalīt gabalos... :)

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #11 : 2014. gada 11. decembris, 09:38:44 »
es dzirdēju kādreiz, ka karpu ieteicams pirms cepšanas atspārdīt. :D
mīkstāka sanākot.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2014. gada 11. decembris, 09:45:13 »
es dzirdēju kādreiz, ka karpu ieteicams pirms cepšanas atspārdīt. :D
mīkstāka sanākot.
Atspārdītā karpa - tā jau ir klasiska recepte :D

ēvele

• Viesi
« Atbilde #13 : 2014. gada 11. decembris, 21:49:03 »
Visu pirkšu, neko pati netaisīšu. Pirkšu kko tādu, ko ikdienā neēdam. Uzreiz tā varu iedomāties nēģus, doma bija par laša ikriem, varbūt vēl kādu retāk ēdamu lietu. Tā ka daudz brīvdienu,ak vai, 5+5, tad pusi esmu ieplānojusi ciemoties pie dažādiem cilvēkiem, tā ka ēdīšu tur, man vesels grafiks sastādīts :) Īsta liekēde izklausos :coffee:

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #14 : 2014. gada 11. decembris, 23:32:32 »
Z-svētkus iesāksim ar karstvīnu (meklēju receptes). Ēdamais - štovēti kāposti (pašas garšīgi skābēti), cūkcepetis, zirņi. Uzkodās pa vidu varētu būt galerts un marinētās reņģu pankūciņas, un visas pārējās piedevas - pašmarinētas bietes, ķirbis, sēnes. Saldajā - piparkūkas (meklēju recepti) un apgāžamā kūka (Royal Charlotte) autentiskā izpildījumā.
Jaungadā - tītara cepetis, apcepti vārīti mazie kartupelīši. Pupiņu salāti.  Vēl kaut kas, kas līdz tam laikam ienāks prātā. Saldajā - gatavā saldējumkūka. Vai drumstalkūka ar saldējumu.
Rezumē - it kā nekas dižs, bet padarboties vajadzēs.
Jocīgi, bet nekas ārpus tradicionālā nenāk prātā šiem svētkiem.