Autors Tēma: Slikts cilvēks  (Lasīts 7043 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Re: Slikts cilveeks
« Atbilde #15 : 2014. gada 14. decembris, 11:37:54 »
Es nedalu cilvēkus un tā laikam ir mana problēma. Parasti es spēju saprast konkrēta indivīda, kas izdarījis nepareizu vai noziedzīgu rīcību, motīvus. Es to neattaisnoju un joprojām uzskatu, ka par sociālajai kārtībai neatbilstošu vai noziedzīgu rīcību ir jāsaņem sods, bet izprast rīcību cēloņus varu. Diemžēl daļas noziedzīgo elementu psihosociālā degradācija ir tādā pakāpē, ka viņus labot un vest pie sajēgas nav iespējams un tā ir tikai laika un līdzekļu tērēšana. Taču citu mehānismu tiesiskā sistēma nepiedāvā.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #16 : 2014. gada 14. decembris, 11:48:48 »
Pūka, tīri subjektīvi te jau par dzīvniektēmu ir izteikti viedokļi agrāk:

a) vedu jauno draugu atrādīt kaķim, ja viņam nepatīk, noteikti slikts cilvēks un jātriec prom
b) cilvēki, kam nepatīk kaķi, ir slikti
c) cilvēki, kas neskrien barot ārstēt un glābt visus ielas kaķus ir slikti
d) cilvēki, kas uzskata, ka dzīvniekam ir dzīvnieka vieta un cilvēkam cilvēk - slikti
e) cilvēki, kas neģībst ieraugot dzīvnieku ir slikti
f) cilvēki, kas pirmām kārtām rūpējas par sevi un savējiem, nevis svešiem dzīvniekiem - slikti

Paskats uzreiz kāds saraksts veidojas. Kad to apkopo vienā sarakstā un saliek kopā - neizklausās dīvaini?
Man piemēram ir pilnīgi vienalga vai cilvēks mīl/nemīl/piecieš dzīvniekus. Kamēr fiziski neietekmē svešus vai ielas lopiņus, nemet no mājas ārā un nebadina savējo - es viņu neielikšu nekādā kategorijā. Ja viņam dzīvnieki vienaldzīgi pavisam - arī ok. Neitrāla godīga attieksme.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #17 : 2014. gada 14. decembris, 12:05:32 »
Piafa, ūja! Ja kādam krīt uz nerviem suņi/kaķi/barotavu apķēzījušas zīlītes,  es viņu neuzskatu par sliktu cilvēku.

Tikai par drusku apdalītu no Dieviņa! ;)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #18 : 2014. gada 14. decembris, 12:24:28 »
Tas ko es teicu par dzīvniekiem kā indikatoru nav tik vienkārši kā prasts pretnostatījums dzīvnieki/cilvēki.  Stāsts ir par empātiju, toleranci, spēju izprast citādo vai jauno, attieksmi pret citādo, ētikas normām, morāli un cilvēku izdotajiem juridiskajiem likumiem.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #19 : 2014. gada 14. decembris, 15:26:17 »
Pūka, tīri subjektīvi te jau par dzīvniektēmu ir izteikti viedokļi agrāk:

a) vedu jauno draugu atrādīt kaķim, ja viņam nepatīk, noteikti slikts cilvēks un jātriec prom
b) cilvēki, kam nepatīk kaķi, ir slikti
c) cilvēki, kas neskrien barot ārstēt un glābt visus ielas kaķus ir slikti
d) cilvēki, kas uzskata, ka dzīvniekam ir dzīvnieka vieta un cilvēkam cilvēk - slikti
e) cilvēki, kas neģībst ieraugot dzīvnieku ir slikti
f) cilvēki, kas pirmām kārtām rūpējas par sevi un savējiem, nevis svešiem dzīvniekiem - slikti

Piafa, kkāds dīvaini greizs aizsargmehānisms Tev ieslēdzies. Jo pat es saku, ka tā nav, nav tā taisnība.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #20 : 2014. gada 14. decembris, 16:11:06 »
Tille, šie videokļi šādiem un citādiem vārdiem ir izskanējuši dažādos interneta forumos, komentāros uc Es par šo pašausminos, domās pagrozu pirkstu pie deniņiem un domāju, cik labi, ka neesmu vecis, kam jāiziet kaķa tests :)

Atslēdzies Tille

« Atbilde #21 : 2014. gada 14. decembris, 16:14:21 »
Tie grāvji ...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #22 : 2014. gada 14. decembris, 16:15:16 »
Tu domaa, ka vechi daamaam neuzliek sava sunja vai kakja testu?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #23 : 2014. gada 14. decembris, 16:30:23 »
Nu, no tā, ka mans košaks visus ciemiņus  uzņem un izklaidē, man ir  svēta pārliecība - sliktu  cilvēku Vispār nav!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #24 : 2014. gada 14. decembris, 16:48:38 »
Nu, no tā, ka mans košaks visus ciemiņus  uzņem un izklaidē, man ir  svēta pārliecība - sliktu  cilvēku Vispār nav!
nuu,es bi teiktu,ka tavs košaks sliktos vēl nav saticis :D
laba saimniece,pareizi izvelas, ko laist savā teritorijā :D

p.s laba diskusija... paldies autoram... :coffee:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #25 : 2014. gada 14. decembris, 18:57:07 »
Tu domaa, ka vechi daamaam neuzliek sava sunja vai kakja testu?

Es neizgaaju taadu testu.

Kakji mani pienjeema, bet es nespeeju pienjemt visu to, ko shie driiksteeja  :rofl:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #26 : 2014. gada 14. decembris, 20:29:45 »

Es neizgaaju taadu testu.
Kakji mani pienjeema, bet es nespeeju pienjemt visu to, ko shie driiksteeja  :rofl:

man domāt, ka te jāņem plašak ,ne jau tik burtiski...kakju, sunju tests.
tas , ka te daži uzkluup kakjiem ir tikai tāds pašaurs lietu skatiijums.
Visiem tak zinams tests..-lai vinja cepj kotletes tapat ka mamma, lai vinja satiek ar maniem pirmas lauliibas bērniem, lai vinja nevicinas ar pannu ja aizsēžos krogaa ar večiem utt... sievietēm ir daudzi citi testi( lai stiepj mamutu utt)...
augstak piemineetais, briesmīgais kakju, sunju tests manuprat ir vieglakais uz kašķi pavilkšanai un gala beigās,tikai nelielai ļaužu grupai imponejošs , tā kā,tveram lietas iizzijāk... :coffee:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #27 : 2014. gada 14. decembris, 21:34:33 »
Mellen, protams, realitaate nav tik banaala, visam ir dziljaaki iemesli, es jau nenoliedzu. Iisi noformuleejot - atshkjiriigs skatiijums uz katram iipashi svariigaam lietaam, kas konkreetajaa gadiijumaa  saistiits ar dziivniekiem.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #28 : 2014. gada 15. decembris, 09:51:58 »
Mani kaitina  psihologu uzstādījums - nekad nedrīkst teikt , ka "viņš ir slikts cilvēks", drīkst teikt tikai "viņš ir slikti rīkojies".  Un starp šiem diviem uzstādījumiem ir bezdibenis, kā saka Emīlija. 
Iebilstu - ne vienmēr. Jo slikts darbs, vai rīcība nevar pastāvēt atsevišķi no cilvēka, pats par sevi, bet tikai komplektā ar veicēju. Tas protams neizslēdz, ka tas pats cilvēks var darīt arī ko labu. Es drīzāk runātu par laika skalu, par cilvēka spēju/nespēju mainīties.

var kaitināt, var nekaitināt, taču tā nu tas ir - bērnu audzināšanā šī ir viena no elementārākajām kļūdām..."Tu iesiti Pēterītim, Tu esi slikts puiks (slikts puika, slikts puika, slikts puika...)" Slikts puika, nevis slikti ir sist. Tiešām nav atšķirība?

Tā filosofiski ņemot - ja jau slikts cilvēks, tad jau caur un cauri slikts. Un dara tikai sliktu. bet ja jau, kā te teica, tas neizslēdz, ka var darīt arī kautko labu, tad ko - pusslikts? Ja jau vērtējam godīgi un objektīvi...:)

Sliks/labs - tie ir vārdi, kas patiesībā nav informatīvi, neko daudz nenozīmē. Cilvēka īpašības raksturo mazliet citi - sirsnīgs, melīgs, kauslīgs, izpalīdzīgs, smaidīgs, zaglīgs utt utjpr.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #29 : 2014. gada 15. decembris, 10:25:44 »
Visas meitenes, kuras neprotās ir sliktās  @-draiskulis)