Autors Tēma: Valmiermuižas vēlais brančs  (Lasīts 3898 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dille

Valmiermuižas vēlais brančs
« : 2015. gada 05. janvāris, 14:45:17 »
Bija doma svētdien aizlaist uz Munameģi , bet šausmīgais putenis un laika pastākļi mūs apstādināja pusceļā.
Tā mēs aizbraucām uz Valmiermuižu uz vēlajām brokastīm.
Šī nav reklāma, bet varbūt kādam kaut kur gribas doties brīvdienā, bet pietrūkst ideju.
Valmiermuižas veikaliņš un kafejnīca/restorāns ir atjaunoti senajos staļļos.
Man tur vienmēr ļoti patīk.
Forša mūzika, ļoti mīlīga atmosfēra. No personas 6 Eur un ēd ko un cik gribi.
Līdzņemtie bērni var zīmēt, būvēt visādas guļbaļķu mājiņas, spēlēties ar koka rotaļlietām vai vienkārši krist uz nerviem:)
Pēc tam (putenis piestāja) pastaigājāmies gar Gauju Valmieras parkā, pirmo reizi apskatīju Stāvos krastus pie Gaujas šai vietā. No šīs puses Valmieras parkā nebiju bijusi.
Ļoti smieklīgā vietā atrodas estrāde  - izveidota dabiskā pakalniņā, droši vien akustika laba un skatītājiem labi redzēt pat aizmugurējās rindās(pārbaudīju).
Mazais "bet" - skatītāju aizmugurējā rinda atrodas tieši pie kapsētas mūra. Droši vien skaļākā koncertā mazas, bālas palagos tītas būtnes jautri šūpo kājas uz mūra un elpo skatītājiem pakausī.

Laba brīvdiena.

Atslēdzies Emīlija

Re: Valmiermuižas vēlais brančs
« Atbilde #1 : 2015. gada 05. janvāris, 15:01:10 »
Šķiet ka par to esterādi pie kapsētas lasīju Veras Volkevičas "Pļaukā"

:)

ēvele

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 06. janvāris, 18:30:18 »
Uijā, ziemā pa Gaujmalu un Stāvajiem krastiem?
 Vasarā visur ir foršāk, arī Valmiermuižas alū -  tur ārā pāri ceļam blakus pļavā var piknikus taisīt, daudzi tur izlaidumus atzīmē un āra viesības, saved savu ēdamo, saliek galdiņus, segas, soliņi ir, aliņu piepērk Valmiermuižas alū. Nekas nav jāmaksā, iesaku, ja liels bars un vasarā gribas ko ārā pasvinēt.
Valmieras mirušajiem ir jestra dzīve, jā. Varbūt Krodera kapu apmeklēji?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2015. gada 06. janvāris, 20:54:09 »
Nesaprotu, kaa, bet taa nu sanaacis, ka Valmieraa nebiju bijusi kopsh 90to gadu vidus. Un pagaajushajaa ziemaa aizbraucu uz teaatri+.... Ljoti patiikams iespaids par pilseetu, tiira, sakopta, bez depresijas paziimeem

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2015. gada 06. janvāris, 21:00:06 »
Paldies, par kārdinošo aprakstu. Esmu iemīlējusies valmieriešos, tāpēc šad tad uz Valmieru aizbraucu, bet Valmiermuižu esmu vienmēr atlikusi, tad nu jāieplāno šajā gadā ... :)

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #5 : 2015. gada 06. janvāris, 23:38:24 »
Paldies, par kārdinošo aprakstu. Esmu iemīlējusies valmieriešos, tāpēc šad tad uz Valmieru aizbraucu, bet Valmiermuižu esmu vienmēr atlikusi, tad nu jāieplāno šajā gadā ... :)
Man, kā valmierietei nu jau gadus 30, ir savs iespaids par pilsētu. Izskatās, ka Valmiera tieši šajos laikos ir uzplaukusi, jo tad, kad sāku te dzīvot, pilsēta likās pelēka un nesimpātiska, taču tagad izskatās krietni krāsaināka un dzīvāka, jaunāka par kaimiņpilsētām. Droši vien savs nopelns Vidzemes augstskolai un studentiem, kā nekā jaunatne ne tikai dodas mācīties uz Rīgu, bet daļa paliek uz vietas un aizbraukušo vietā ierodas citi no visas Latvijas. Par interesantākajām vietām no nevietējās valmierietes viedokļa - ļoti patīk Valmiermuižas alus darītava, patīk džeza restorāns Parks, patīk baznīcas un muzeja apkārtne, patīk jaunais tilts, par stāvajiem krastiem - dalītas jūtas, nav gluži mana TOP vieta. Jā, arī jaunā Vidzemes augstskolas inženierzinātņu fakultātes ēka ir interesanta.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 07. janvāris, 08:40:23 »
cita,
vai zini, ka Parka īpašniece tagad ir Aija -Aiša? Nez vai kafejnīcas profils mainīsies?

Atslēdzies danu

« Atbilde #7 : 2015. gada 07. janvāris, 09:30:35 »
Hmmm...re, cik mūs, valmieriešu, še daudz!  :cool:
Kāda vaina Gaujmalai ziemas laikā- ideāla pastaigu vieta!
Par Valmiermuižu- alus ir labs- tas gan ir vienīgais alus,kas man garšo :). Brančojusi tur neesmu- būs jāievērtē!
Pilsēta- jā, sakopta un ērta- viss pa rokai! :)

ēvele

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 07. janvāris, 09:54:00 »
Ziemā visi objekti ir ne tik pievilcīgi, bet vasarā pat sīks miests liekas foršs un apmeklēšanas vērts. Valmierā slikti ir tas, ka pēc 21iem darbdienās visas kafejnīcas ir slēgtas, nav kur pasēdēt vakaros, kā jau  mazpilsētā. Es gan šeit esmu tikai brīvdienās.

Atslēdzies dille

« Atbilde #9 : 2015. gada 07. janvāris, 11:35:40 »
Par ziemu nepiekritīšu. Kaut kur gribas doties arī ziemā, viss apsnidzis, koki apsarmojuši - super.
Pēc aukstas, svaigas pastaigas tik patīkami ieiet telpās, kur siltums, ja vēl tur kārdinoši smaržo un jauka mūzika...

Par Džeza parka ieteikumu - paldies. Paskatījos kartē, galvenā iela, skaidrs, vai tas nav vecā kinoteātra vietā? Kaut kā gribas vizualizēt atmiņā to vietu.

Un Valmiermuižas veikaliņā tie drabiņu cepumi - o, ņamma.
Te es iekopēšu "Īpaša alus uzkoda no Valmiermuižas alus miežu iesala drabiņām. Tās izkaltē, piejauc rudzu miltus, sviestu, sieru, olas, sāli, ķiplokus un šķipsniņu piparu un cep gardus, viegli sāļus cepumus".

Gaidāmajā vētrā nedēļas nogalē dosimies uz Kuldīgu. Viskautkas jauks mums tur paredzēts.   

Atslēdzies danu

« Atbilde #10 : 2015. gada 07. janvāris, 14:02:33 »
Dille, jā- tas ir kinoteātra ēkā! :)

Atslēdzies dille

« Atbilde #11 : 2015. gada 07. janvāris, 14:11:56 »
 "patīk jaunais tilts"
Pag, kas tad ir " jaunais tilts" ?
Viens tilts ir pāri Gaujai virzienā uz autoostu.
Un vēl viens (vantīs iekārts) no parka (kur pastaigājāmies) arī pāri Gaujai  :rofl:
varbūt tas ir jaunais un tāda tur senāk nebija?

Atslēdzies danu

« Atbilde #12 : 2015. gada 07. janvāris, 14:23:03 »
Vantinieks ir vecs! :rofl:

Atslēdzies dille

« Atbilde #13 : 2015. gada 07. janvāris, 14:39:35 »
Un kas tad ir Citas minētais "jaunais tilts" ?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #14 : 2015. gada 07. janvāris, 14:54:55 »
Zinu, ka Valmierā ir tilts, ko dēvē par Boķa ribām (tā viena valmieriete man to nosauca) - tam vajadzētu būt jaunākajam. ;)
No amount of advance planning will ever replace dumb luck