Autors Tēma: Brīvdienu pusdienasgrāmata  (Lasīts 8477 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies rutta

Re: Brīvdienu pusdienasgrāmata
« Atbilde #45 : 2015. gada 24. janvāris, 11:21:45 »
Nu dikti patīk tādi apraksti un bildītes arī.
Foooršiii!
Paldies, ka padalies!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #46 : 2015. gada 24. janvāris, 12:40:11 »
Tie sniegotie eglju mezhi, tas ir tas, ko vajag - iista ziema, kaada sen nav redzeeta. Rozaa debesis - romantiski. A tas briediitis tak nav dziivs, ko?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #47 : 2015. gada 24. janvāris, 13:19:50 »
Esam sapakojušies uz pārvākšanos, daļa jau aizlaiž ceļā, jo gribot nesteidzīgi, nevar zināt, vai ceļš nebūs slidens. Trase izvēlēta pa lauku ceļiem, lai nav lielais līkums jāmet pa maģistrāli. Tā sacīt, tauta relaksējas... Otra daļa tautas vēl grib rīta šļūcienu un tikai tad braukt. Bet autiņš piestūķēts un atliek tik novilkt smagos zābakus un laisties ceļā.
Un tā nu vēl pēdīgo reizi izbraucam pa šejienes kalniņiem. Cerēju, ka Suņukalniņā vēl noķeršu suņiņiekus - gribējās tās suņuzeķītes iemūžināt. Nekā, šodien suņiem brīvdiena. Labs ir, vismaz vēlreiz apskatīs pārbūvētās vietas - ir daži uzlabojumi (enkuru vietā - beņķinieks). Varbūt arī kas vietējā kalnu krodziņā mainījies, ja jau pie tā kādi 100 pāri slēpju atslieti? Jāiet lūkot. Pa manam - mainījies nav nekas, Kastrolis kā daždien Kastrolis. Var silto ēdienu dabūt, var kafiju padzert, var karstvīnu iemalkot āra terasē...
Vēl viena lieta, kura man ir mistērija - notekūdeņi. Kalna galā (vai vidū) krogs, čupa ar mājelēm, kur visās ir vatterklozets. duša, trauku mašīna - un nekur nevienas trubas! Droši, ka būs troļļiem padomu prasījuši vai traku zirnekli pieaicinājuši... Tiem, kuri neizprot, par ko galvas lauzījiens - šeit ir klintis. Klintis un akmeņu krāvumi. Un nekādas zemes, kur ko ierakt... Pliki bluķi. Mežizstrādātājiem nav ļauts izvest neko citu, kā lietkokus. Zari un draza paliek mežā, jo citādi tur nav nekādas augsnes. Ja nu akurāt vajag malciņu, tad lapkoku (alksnis, bērzs) mazcirsmā no baļķēniem saliek V veida konstrukciju - resnie gali pamīšus kā guļbaļķu būvei, tievie uz sāniem. Konstrukcijas tiek liktas akurāti, orientējot V spici vienā virzienā. Izskatās gandrīz kā eksotiski zārdi. Malka nepūst, līdz nākamam gadam labi izžūst.
Nu tā, esam rīta cēlienu izšļūkājušies, vajadzētu tā kā laist autiņa virzienā. Braucam ar pēdējo enkurnieku, apjūsmojam skatu visriņķī... a no aizmugurējā āķa skan lamas...latviski un arī spēcīgi krieviski... Kāds (ar pirkstu nerādīšu! bet var minēt 7 reizes un atminējums vienmēr būs viens un tas pats) ir pazaudējis vāģa atslēgu! ! ! Nu i ko? Ko darīt svētdienā svešā valstī ar aizslēgtu vāģi, kurā ir VISA sadzīve un VISI stiprie papīri? Nekas cits neatliks, kā izbraukāt visas šārīta vietas cerībā, ka varbūt mazā mīļā atslēdziņa kur vientuļi gaida... aprakta zem sniega...
Stāvam pakalna virsā un katastrofālo situāciju vēsi apspriežam (ar zābaku grūti iespert - baisi smags). Kamēr vīrieši izšļūkās visas trases atslēgas meklējumos, es tepat pagurķošos... līdz mašīnai aizklamzāšu... jo, pat ar slēpju nūju pakaļā bakstīts, tas vīriešgabals nevar 100% galvot, ka mašīnu vispār aizslēdzis!
Varat minēt vēl 86 reizes, vai mašīna vispār bija aizslēgta un atslēga izņemta no aizdedzes.... Ma tjau mjau bļa mjau! 
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #48 : 2015. gada 24. janvāris, 13:25:10 »
Habibi - ja tā kārtīgi profilaksei ielieto ugunsdziru - dzīvs. Ka es Tev saku -  dzīvs! Veku nupat foliju un tualetes papīra pakas skrubināja...
Visus sakost!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #49 : 2015. gada 24. janvāris, 13:46:14 »
Oi, par to atsleegu - labais, par briedi arii..
Par atsleegu vajag uzrakstiit pie smiekliigajiem atgadiijumiem iz dziives.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #50 : 2015. gada 24. janvāris, 13:48:26 »
Dīvaini, bet man parasti kļūmes gadās nevis braukājot, bet uz pacēlājiem. Dies'pas' sasēst uz enkura ar augumā stipri raženāku vai stipri sīkāku līdzšļūkātāju - tā ir mocība visa pacelšanās procesa garumā, kājas visu laiku saspringtas un nekāda apkārtnes obzervācija.... Vai arī enkurs izmūk no rokām un aizķerās jakas kabatā, kurai principiāli klapītes ir otrādi - lai NEVAR aizķerties!
Ar beņķiniekiem arī gadās visādi - ja aizķimerējies un nenošļūc nostāk, var dabūt pa sānu ka maz neliksies. Aha, ir, ir zilums uz gurna...
Tauta zaudē mobilos, cimdus, nūjas, makus, atslēgas... Jo iekrītot beņķī momentā ieslēdzas relaksācija - nav aktīvi par dzīvību jācīnās, var zvanīties, šņaukt degunu, bildēt ainavu. Visi šie procesi saistīti ar kabatu rakāšanu. Un daļas no kabatu satura kā arī šobrīd pilnīgi nevajadzīgo lietu (cimdi, nūjas) pazaudēšanu. Man domāt, pavasarī pēc sniega nokusšanas zem pacēlājiem jābūt sava veida eldorado. Ja nav, tad tikai un vienīgi tiņi un troļļi pie vainas - šiem tak arī vajag piezvanīt un paiku vietējā bodē iepirkt....
Dažiem sākumā ir panika un baisas bailes no pacēlājiem, kur nākas karāties vismaz pārdesmit metrus virs zemes. Teikšu kā ir - sajūta tiešām baiselīgi jokaina. Ar laiku pierodi, bet sākumā - šerminoši. Vēl jo vairāk, ja tas nelietīgais beņķis velk tevi galīgā NEKURIENĒ...

[attachment deleted by admin]

Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #51 : 2015. gada 24. janvāris, 14:02:34 »
Pacēlāji ir viens no būtiskajiem aspektiem, kas mani attur no slēpošanas ... :(

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #52 : 2015. gada 24. janvāris, 14:06:59 »
Njaa, baiseliigs skats..

Atslēdzies Camma

« Atbilde #53 : 2015. gada 24. janvāris, 14:12:21 »
Tajos tālajos laikos, kad tika izdomāta elle, cilvēkiem slēpju nebija. Bet varbūt arī, ka bija. Bet viņi, makani, slēpa no citiem.
Kas to teica, ka ellē ir karsti un uguns visriņķī? Varbūt citā elles filiālē ir balti pelēka nekuriene, zēvelē negants vējš un mīnusa grādi? Kā jums tāda perspektīva?
Jau sēžot beņķiniekā ledainais vējš spiežas cauri jakai, lien aiz apkakles, dedzina seju. Piere salst tā, ka liekās tūlīt izsals pēdējās smadzeņu paliekas (daudz jau nebija sākumā, ja varēja no brīva prāta ļauties vilkt augšā). Ir dažas būtnes, kas tieši par šo procedūru maksā baisu naudu. Nekāda kriomezoterapija blakus nestāv! Ka es jums saku, te ir vairākas luksusa lietas apvienojumā - krutākais kosmētikas salons ar kriomezoterapiju kapsulā, šausmu filma ar 4D, 5D un 6D efektiem, psiholoģiska atbrīvošanās (kad esi nošļūcis 50 metrus zemāk un saproti - baltā elle beigusies!), fiziska aktivitāte brīvā dabā, emocionāls piepildījums burvīgi mežonīgo dabu vērojot. Nu kur vēl to visu kopā var dabūt izbaudīt?

Visus sakost!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #54 : 2015. gada 24. janvāris, 14:16:58 »
Ui, cik skaisti. Vai tad elle ir skaista?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #55 : 2015. gada 24. janvāris, 14:22:26 »
Neviens par estētisko noformējumu sūdzējies neesot...
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #56 : 2015. gada 24. janvāris, 14:36:58 »
Vairāk kā nedēļu iztiku bez pavārnīcas. Kad ēģiptiešiem tika uzsūtītas mocības, tās ne tuvu nebija pilnvērtīgas. Ja man būtu padomā kādu sodīt - es tam atņemtu pavārnīcu! Ja par šo nāk smiekli - pamēģiniet 8 cilvēku saimi nedēļu pabarot, smeļot zupu ar kafijas krūzīti! Bez tam, pie smelšanas ne jau vienmēr biju es... nolieta plīts, nosmelts viss šķidrums vai izkāsti visi biezumi. Isāk sakot - inkvizīcijai zudusi mocīšanas metode.
Bet nu esam tikuši mājelē, kur var izvērsties gatavošanā uz nebēdu - hoš kūkas cept. Pat sķiņķa cepamo termometru dabūju aplūkot - mājās man tāda nav.
Taču Dievs vienmēr pielūko, lai koki debesīs neieaug - izvirtības ķēķī tiek kompensētas ar interneta iztrūkumu. Ja jau gribējāt gastronomiju - saņemiet! un visu brīvo laiku varat tupēt ķēķī un ēst, ēst, ēst un atkal ēst...

Visus sakost!

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #57 : 2015. gada 24. janvāris, 15:20:21 »
izskatās ka te vesalas 3 pavārnīcas  :taunt:
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #58 : 2015. gada 24. janvāris, 17:25:03 »
Beidzot Camma varees izveersties.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #59 : 2015. gada 24. janvāris, 19:43:06 »
Tā kā lielāko daļu esmu dzīvojusi 5.stāvā mājā, kurai pretī nekā nebija un arī tagad ir dārzs ar krūmiem un kociņiem, nekad neesmu satraukusies par tādu lietu kā aizkari. Zviedriem aizkari  pilda drīzāk dekoratīvas funkcijas, pa logu var aplūkot visu mājas apkārtni. Stučīšana pretēji vāciešiem arī nav modē. Lai nu kā - pa logu var redzēt visu gan uz iekšu, gan uz āru... Un vēl - logi ir lieli! Tā nu sēžam un brokastojam, veramies pa logu, novērtējam snigšanu un vējeli... No kaimiņu mājeles gar mūsu logu top izvests pastaigā bērnuks ratos, tad vecāka gadagājuma slēpotāji (ar distancenēm), tad parādās bērnuka vecāki. Kārtīgs bariņš sanāk. Visi košās drēbēs, ar atstarotājiem. Par cilvēkiem man interese maza, ķeru pēc foto tikai kad parādās suņi - arī vestēs! Acīmredzot te lielāko dienas daļu ir tumšs vai putina un tad vestītes ir izdzīvošanas jautājums. Pat policijas zirgiem zemseglu segas ir atstarojošas! Ne reizi neesmu redzējusi Tur nevienu suni ar uzpurni. Tāpat kā nav gadījies nevienu agresīvo redzēt... Nez kāpēc man radies iespaids, ka Tur dzīvniekus ciena kā ģimenes locekļus un viņi to ļoti labi apzinās.

Visus sakost!