Autors Tēma: Konservēto pupiņu šķidrums-?  (Lasīts 4583 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Konservēto pupiņu šķidrums-?
« Atbilde #15 : 2015. gada 19. janvāris, 14:14:47 »
es arī parasti skaloju. Dažām tā masa ir tīri normāla, tad leju klāt zupai. Tumīgumu es panāku daļu pupiņu un kartupeļu sašķaidot ar dakšiņu. Tad neviens vēl nav atkodis, ka buljons no želejas un pupiņas no bundžas, Gaļa tādās reizēs -uz pannas mazliet apcepts cauraudzis.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #16 : 2015. gada 19. janvāris, 14:33:19 »
Nu, es arī pupiņu šķidrumu nekad atsevišķi neesmu ēdusi. Un vispār - liet to šķidrumu pupiņu/gaļas sautējumā es pamēģināju tikai decembrī un secināju, ka nav ne vaina - kāpēc liet klāt ūdeni, ja var pieliet satumējušos šķidrumu? Bet, ja jūs visas kā viena sakāt, ka jālej nost, laikam es atgriezīšos pie vecā paraduma un liešu nost vismaz 2/3 šķidruma. Bet NESKALOŠU. Vismaz zupai es NEKAD neskalošu!!
:)

Nu bet tak nelej to šķidrumu nost, nekas tur slikts nav. Zupai garšas nevar būt par daudz.
 Mēs jau te tikai katra savus paradumus stāstām nevis vienīgo pareizo rīcību, ko iesākt ar konservētām pupiņām. 

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #17 : 2015. gada 19. janvāris, 14:44:09 »
Te angliski bijis uzdots tas pats jautājums http://cooking.stackexchange.com/questions/11903/should-i-rinse-canned-beans-before-using-them Vienā no ddienas ēdieniem arī bija jautājums, tur laikam ieteica nokāst.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #18 : 2015. gada 19. janvāris, 20:03:18 »
Ja sālījums, varbūt jānolej, lai par daudz sāli neuzņemtu?

Zaļo zirnīšu sķidrums man GARŠO. Dzeru!

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2015. gada 19. janvāris, 21:32:37 »
sākumā jautāts arī par pupiņām vakuumā -salātiem ļoti labi, zupai mazliet vēl jāpavāra. Tīri emocionāli patika labāk, nekā bundžas -droši vien tā paša šķidruma dēļ.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #20 : 2015. gada 19. janvāris, 21:48:34 »
Es vienmeer shkjidrumu noleju un pupinjas noskaloju. Jo konserveets un bundzhaa - ruupnieciski razhots konservs tomeer ir un paliek konservs. Nu, taads man klikshkjis :)
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 19. janvāris, 21:54:19 no Minne »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #21 : 2015. gada 19. janvāris, 22:04:01 »
Es nekad neesmu pupiņas skalojusi, vismaz ne tās, kas bundžā ... Rīt paskalošu un paskatīšos, kāda ir atšķirība ...
Tomātus bundžā arī neskaloju ... un zirnīšus nē ...
Par Rimi gatavajām pupiņām (tās kas vakuumā) - vienreiz paņēmu salātiem ... nu nepatika, tomēr mazliet par cietu :) Zupai būtu labais, jo vēl pavārītos un būtu tas ko vajag ....
Tāpēc rīt salātiem eksperimentēšu ar pupiņām no skārdenes.

Lai vai kā - vislabākās ir pašas vārītās ;)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #22 : 2015. gada 19. janvāris, 22:45:24 »
nja, skalot tomatus no bundzas - tas laikam nevienam vel nav ienacis praataa:)  seviski smalcinatos tomatus:)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #23 : 2015. gada 20. janvāris, 10:17:34 »
Tēmas iespaidā vakar iemērcu pupiņas. Pa nakti smuki sabriedušas, vakarā vārīšu. Jā, ūdens tāds duļķains palicis, līdzīgi kā konservu bundžā.

Jautājums - pupiņas vārīt tajā pašā ūdenī vai uzliet jaunu?

Atslēdzies danu

« Atbilde #24 : 2015. gada 20. janvāris, 10:30:52 »
Pašas mērcētajām pupiņām ūdeni kurā tās mirkušas ienmēr noleju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #25 : 2015. gada 20. janvāris, 10:48:33 »
Mērcēšanas ūdeni nekad nenoleju, bet izlietoju zupai -tas taču pilns ar garšu! Bet lai nebūtu netīrs, pupiņas pirms apliešanas noskalo

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2015. gada 20. janvāris, 10:50:32 »
salātiem  pupiņas no skārdenes var arī nederēt, jo dažreiz ir tādas pašķīdušas. Laimes spēle

Atslēdzies Betons

« Atbilde #27 : 2015. gada 20. janvāris, 11:07:37 »
Tad nu gan jums te tēma.  :rofl: :fubar:  Tikpat labi var izvērst diskusiju, ko darīt ar desūdeni pēc sardeļu novārīšanas. Parasti to izlej, bet ja pieliek visvisādas specijas, moš pat zupa sanāk, ne?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #28 : 2015. gada 20. janvāris, 11:20:39 »
Beton - bet loģiski , ka sanāk zupa! Ja , piemēram, kaut kādā pseidosoļankā iegriež mednieku desiņas vai cīsiņus, tad taču arī  zupas šķidrumā kaut kāda garša pievienojas no tām desām?

Un vēl - ok, desūdeni gan nekad neesmu speciāli par buljonu pārvērtusi, bet - viens no pelmeņu ēšanas veidiem ir likt šķīvī pelmeņus un nedaudz pelemņūdens, klāt krējums un ļoti gards "strebamais" (c) Blaumanis

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #29 : 2015. gada 20. janvāris, 11:29:30 »
Tas ir nabadzīgais variants pelmeņu zupai. Diezgan papr... nebaudāmi manuprāt.