Autors Tēma: Pelmeņu ēšanas paradumi  (Lasīts 5744 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Pelmeņu ēšanas paradumi
« : 2015. gada 20. janvāris, 12:41:57 »

"Un vēl - ok, desūdeni gan nekad neesmu speciāli par buljonu pārvērtusi, bet - viens no pelmeņu ēšanas veidiem ir likt šķīvī pelmeņus un nedaudz pelemņūdens, klāt krējums un ļoti gards "strebamais" (c) Blaumanis"

Tas ir nabadzīgais variants pelmeņu zupai. Diezgan papr... nebaudāmi manuprāt.

tas man tāds bērnības atmiņu variants. Toreiz garšoja labāk "ar zupu", nekā pliki izņemti no šķidruma. Tagad, tajās retajās reizēs, kad ēdu mājās pelmeņus, arī nedaudz šķidruma leju uz šķivja.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 20. janvāris, 14:08:50 no Piafa »

Atslēdzies Betons

Re: Pelmeņu ēšanas paradumi
« Atbilde #1 : 2015. gada 20. janvāris, 13:57:45 »
man vārīti pelmeņi vienmēr bijuši

Labāk cepti  :thumbsup:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 20. janvāris, 14:03:42 »
Es nemāku cept pelmeņus  :blushing:

Klau, es atdalīšu šo kā jaunu tēmu. Citādāk piesārņojam konservētās pupiņas :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 20. janvāris, 14:13:25 »
Mana mamma pelmeņiem lēja šķīvī to ūdeni. Man liekas aiz nezināšanas. Vai taupības?
Es neleju
Kā jums -manā saldētavā vienmēr stāv viena ātrā palīdzības paka. Tikai grūti atrast garšīgus visā tajā gūzmā. Pati taisīt neesmu sarīkojusies, kaut gan tagad, kad būs sals, varētu. Diez vai iznāktu smuki. Jārīko pelmeņu taisīšanas turnīrs

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #4 : 2015. gada 20. janvāris, 14:25:28 »
Es par pelmeņu meistarklasi! :)
Pelmeņus cepuši mājās nekad neesam, es pat nemācētu. Izvārītus uz šķīvja lika ar putukaroti, šķidruma tik daudz, cik iztecēja no pašiem pelmeņiem, speciāli nelējām.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 20. janvāris, 14:25:33 »
Es pati pelmeņu ēdu smuki izmakšķerētus, ar rīvētu sieru un majonēzi. Ja trāpās izcili negaršīga šķirne, tiek pieslēgts kečups :D Opis savukārt ēda pārlaistot ar etiķi.

Saldētavā vienmēr ir paka, dažādās tukšuma paka'pēs gan. Jo pelmeņi ir kā rezerves variants sīkam, ja galīgi neparakstās uz citu siltu ēdienu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2015. gada 20. janvāris, 14:26:15 »

Klau, es atdalīšu šo kā jaunu tēmu. Citādāk piesārņojam konservētās pupiņas :)

džīzus, es jau iedomājos, ka es esmu uzsākusi jaunu tēmu.. reāli šizofrēniskas baies iestājās par savas personības viengabalainību....

1) cepti uz pannas ir garšīgi, tikai mēdz būt pārāk eļļas daudz bijis uz pannas
2) ir variants cept kā pīrādziņus - uzliek uz plāts, apsmērē ar olu un šauj plītī . Reiz cepu, bija tīri tā neko.
3) vārītus ēdu ar nelielu daudzumu zupūdens.
4) ir bijis posms, kad ūdenī piebēra vegetu, tad tas buljons jau bija pat ar "garšu". ( reiz pamēģināju pirms pāris gadiem , negaršoja. Bet , ja piebērtu citas garšvielas, varbūt būtu jēdzīgi)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 20. janvāris, 14:28:41 »
2) ir variants cept kā pīrādziņus - uzliek uz plāts, apsmērē ar olu un šauj plītī . Reiz cepu, bija tīri tā neko.
Te lūdzu sīkāk. Paštaisītus un svaigus vai saldētus kā no pakas? jo cepti garšo, cept nemāku (vai nu jēli, vai piedeg, vai pārāk sasūc eļļu) :(

Atslēdzies danu

« Atbilde #8 : 2015. gada 20. janvāris, 14:46:12 »
Arī mums saldētavā ir kāda dežūrpaka. Visbiežāk- Lido darinājums. Vēl vieni ir atzīti ar labiem- diemžēl, neatceros nosaukumu- tiem mīkla ir plāna,un pildījums labs.
Man ar vajag drusku zupūdeņa ,ar krējumu un drusku maltiem melniem pipariem. Pelmeņus vārot nekad nelieku buljona kubiņus, tikai un vienīgi - sāls,smaržīgie pipari un obligāti- lauru lapa.
Es gribu paštaisītus pelmeņus  :( nevaru saņemties..tas bija  viens no mammas "kroņa" ēdieniem...

Atslēdzies alex

« Atbilde #9 : 2015. gada 20. janvāris, 14:46:37 »
Es dažreiz daru tā:
http://www.receptes.lv/receptes/pelmenzupa/
un aiz slinkuma izmantoju kaut ko no saldētajiem zupas pusfabrikātiem.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2015. gada 20. janvāris, 14:49:30 »
Esmu cepusi, ja nejaucu, divreiz - vienreiz bija briesmīgi pelmeņi , kaut kāda neforša gaļa, otrreiz bija superlabi. Īsi un vienkārši - ņemam tos pelmeņus, kas garšo, eksperimentējam ar likšanu saldētus vai atlaidinātus ( imho neatlaidina). Iespējams, jāliek uz cepampapīra, lai nepierauj pie pannas.  Apziež ar olu. Cep pēc iedvesmas ilgi, cenšoties nepārcept cietus. Kad leikas ka gatavi, vienu izņem un pārkniebj uz pusēm, pagaršo, vai gaļa šķiet ēdama.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #11 : 2015. gada 20. janvāris, 14:54:17 »
Vajag cept pēc apvārīšanas. Sviestā. Ar vāku. Baigi labi, tikai jāgroza ik pa brīdim.
Ja cep pa tiešo no saldētavas - pelmeņi baigi savāc eļļu iekšā.

« Atbilde #12 : 2015. gada 20. janvāris, 14:56:57 »
tikai vārīti. maksimāli maz šķidruma. ar mērcīti no krējuma, citronu sulas, ķiplokiem, sāls un cukura. beigās mērcītes trauku izlaizot. :D
psihiski slimi cilvēki nesaprot humoru un sarkasmu. kopš es to zinu, mani māc bažas par dažiem cilvēkiem...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2015. gada 20. janvāris, 15:06:41 »
Nez kā Plemeņos viņi cep? Tādi mīksti sanāk, nevis kraukšķīgi...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #14 : 2015. gada 20. janvāris, 15:25:07 »
Vajag cept pēc apvārīšanas. Sviestā. Ar vāku. Baigi labi, tikai jāgroza ik pa brīdim.
Ja cep pa tiešo no saldētavas - pelmeņi baigi savāc eļļu iekšā.

No šitās vietas lūdzu papadrobnije!