Autors Tēma: Patriotisms  (Lasīts 13702 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Afrora

Re: Patriotisms
« Atbilde #75 : 2015. gada 22. janvāris, 21:52:02 »
ļoti saprotmaas emocijas, 9 mēnešus nostažējospar tiesnesi diezgan bē'digi slavenā tiesā, bija Saeimas palikusi juridiskā komisija un zvērests prezidentam. Pēdējā brīdī pārdomāju un neaizgāju.
tu niku nomainīji?
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies imho

Re: vai palikt
« Atbilde #76 : 2015. gada 22. janvāris, 21:59:15 »
PALIEKOT par latvieshiem, miitnes zemee nemeegjinot iekljauties vieteejaas kopienaas, vieteejiem par Latviju tiek radiits iespaids, ka taa ir neattiistiita valsts.

Iekljaujoties vieteejaa sabiedriibaa, ir daudz iespeeju veidot pozitiivu Latvijas teelu aarvalstiis - daudz vairaak, nekaa visaadiem Latvijas Instituutiem.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #77 : 2015. gada 22. janvāris, 22:11:07 »
Par kaunēšanos nebiju iedomājusies, bet atausa gadījumi. mani ārzemēs notur par zvidrieti vai nīderlandieti vai norvēģieti(ir bijis, ka arī par krievieti) un tad tā vietā, lai teiktu - nē, es no LV un tad gari skaidrotu, tad tik piekrītu tai tautībai, ko nosauc, jo tādu Latviju taču pamatā neviens nezina. Zinu, ka mana draudzene vienmēr labo un skaidro. varbūt viņa ir patriote, bet es nē?

Kaut kā bēdīgi .... Kā citi uzzinās, ja Tu nestāstīsi ..

Diemžēl vai par laimi, bet sanāk bieži pabūt aiz robežas un vienmēr saku, ka esmu no Latvijas - Letoni - Letonija - Lotyšsko - Lettonie - Lotwa - Lettland
Un tiem, kuri jauc, tiem cenšos paskaidrot ... jo biežāk mūs jauc ar Lietuvu, tad stāstu kādas ir atšķirības.

Grūtāk iet Ungārijā, jo - Lettország... neprotu vēl skaisti pateikt, bet gan jau kādu dienu ;)

« Atbilde #78 : 2015. gada 22. janvāris, 22:12:11 »
Nu, tur ir smalka līnija - protams, vajag iekļauties, bet ir tak tādas galējības kā cilvēki, kas apzināti atsakās mācīt latviešu valodu saviem TUR dzimušajiem bērniem un jel kā citādi kopt latviskās saknes ar domu, lai tik tie bērni nekādā veidā neatšķirtos no vietējiem, lai viņi tiktu uztverti kā vietējie, nevis kaut kādas imigrantu atvases, kas pie sevis mājās runā jocīgā valodā un piekopj dīvainas paražas.       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies true detective

« Atbilde #79 : 2015. gada 22. janvāris, 22:32:13 »
Par kaunēšanos nebiju iedomājusies, bet atausa gadījumi. mani ārzemēs notur par zvidrieti vai nīderlandieti vai norvēģieti(ir bijis, ka arī par krievieti) un tad tā vietā, lai teiktu - nē, es no LV un tad gari skaidrotu, tad tik piekrītu tai tautībai, ko nosauc, jo tādu Latviju taču pamatā neviens nezina. Zinu, ka mana draudzene vienmēr labo un skaidro. varbūt viņa ir patriote, bet es nē?

bet tieši ar savu izstāstīšanu tu paplašināsi tā cilvēka ģeogrāfiskās un vēsturiskās zināšanas, šajā gadījumā izstāstīsi par LV, ja jau nezin.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

ēvele

• Viesi
« Atbilde #80 : 2015. gada 22. janvāris, 22:39:46 »
Man vienmēr liekas - kuru tas interesē? Pieklājības pēc pateica tautību vai paprasīja un aizmirsa. Neesmu nekāda reklāmas seja galu galā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #81 : 2015. gada 22. janvāris, 22:47:59 »
Man vienmēr liekas - kuru tas interesē? Pieklājības pēc pateica tautību vai paprasīja un aizmirsa. Neesmu nekāda reklāmas seja galu galā.

Bet cilvēkus bieži vien tiešām interesē  ... Reiz pēc jautājuma - no kurienes Tu īsti esi? Latvijas vai Lietuvas?
Pastāstīju, ka esmu no Lattvijas, galvaspilsēta Rīga.  Kaut kā gadījās, ka bija šokolāde "Rīga" līdzi, to tad jautātājam iedāvāju .... Un tajā brīdī saņēmu reakciju - O, bet jums ir tas visu laiku labākais hokejists - Balderis! Esmu ar viņu kopā spēlējis hokeju!

Un reāli likās forši! Varēju jau atmest ar roku un neko neskaidrot, bet ... nav tā, ka mēs esam malēnieši par kuriem neviens, neko nezina ...
Drīzāk pašapziņas trūkums ir tas, kas liek tā domāt.

P.S. Slovēnija un Čečenija ir vairākkārt mazākas par Latviju. Jums tiešām šķiet, ka par šīm republikām/valstīm neviens neko nezina? Muļķības! Tad kāpēc jums šķiet, ka Latvija ir sliktāka?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #82 : 2015. gada 23. janvāris, 05:28:47 »
nu kad letiņi uzvarēja futbolā turkus, šie uzreiz zināja, kur ir Latvija. vai kanādieši, pēc hokeja... tāda stāstīšana tur neko... domā par čečeniem zinātu, ja šie būtu maza, klusa tautiņa kalnos? :)

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #83 : 2015. gada 23. janvāris, 08:15:09 »
ļoti saprotmaas emocijas, 9 mēnešus nostažējospar tiesnesi diezgan bē'digi slavenā tiesā, bija Saeimas palikusi juridiskā komisija un zvērests prezidentam. Pēdējā brīdī pārdomāju un neaizgāju.
tu niku nomainīji?

:D
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #84 : 2015. gada 23. janvāris, 08:28:47 »
bet ir tak tādas galējības kā cilvēki, kas apzināti atsakās mācīt latviešu valodu saviem TUR dzimušajiem bērniem

Jā,man zināma ģimenīte, kur abi dzimuši LV, 2 bērni dzīmuši LV, tikai 3. dzimis ASV, ģimene mājās runā tikai angliski. Un ir jauktās ģimenes, kur vīrs/sieva mācās latviešu valodu. Sevis un savas tautas noliegšana, tāpat kā slimīgi pārspīlēts nacionālpatrotisms neko labu par cilvēku neliecina. Galējības nekad nav labas.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies tex

« Atbilde #85 : 2015. gada 23. janvāris, 11:02:05 »

bet tieši ar savu izstāstīšanu tu paplašināsi tā cilvēka ģeogrāfiskās un vēsturiskās zināšanas, šajā gadījumā izstāstīsi par LV, ja jau nezin.
Te cits jautājums. Gadījumos, ja notur par REiropieti - jūtaties glaimotas vai aizvainotas? ;)
Vai vēl jo vairāk, ja kādā rietumvalstī vietējie vai citi tūristi notur par vietējo?

Un mesties skaidrot, kas ir LV, vai nopriecāties, ka re, kā es pēc zviedrietes vai holandietes izskatos :) Nu vai vismaz globisha (EN, kurā runā un nevienam no sarunas dalībniekiem tā nav dzimtā) izruna kādam tā izklausās?...

Nav jau ārēji nekas jāsaka, bet nu cik % būtu aizvainotas, ka noturētas par REiropieti un cik patiesībā klusībā nopriecātos par tādu pārpratumu?

daddy

• Viesi
« Atbilde #86 : 2015. gada 23. janvāris, 11:12:16 »
Reiz pēc jautājuma - no kurienes Tu īsti esi? Latvijas vai Lietuvas?
Pastāstīju, ka esmu no Lattvijas, galvaspilsēta Rīga. 

daddy

• Viesi
« Atbilde #87 : 2015. gada 23. janvāris, 11:15:30 »
nuja. citātu ieliku, bet tekstu aizmirsu :D :D

Rīgu pazīst daudz vairāk cilvēku nekā Latviju. un nav jau arī nekāds brīnums - Rīgai ir 800+ gadu, bet Latvijai 20+25, loģiski, ka vidusmēra cilvēks nespēj izsekot visām pārmaiņām, kurā tur pleķītī kādas krāsas karodziņš iesprausts un kādā meldiņā hinmna skan :) 

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #88 : 2015. gada 23. janvāris, 11:16:25 »
Te cits jautājums. Gadījumos, ja notur par REiropieti - jūtaties glaimotas vai aizvainotas? ;)
Vai vēl jo vairāk, ja kādā rietumvalstī vietējie vai citi tūristi notur par vietējo?

Un mesties skaidrot, kas ir LV, vai nopriecāties, ka re, kā es pēc zviedrietes vai holandietes izskatos :) Nu vai vismaz globisha (EN, kurā runā un nevienam no sarunas dalībniekiem tā nav dzimtā) izruna kādam tā izklausās?...

Nav jau ārēji nekas jāsaka, bet nu cik % būtu aizvainotas, ka noturētas par REiropieti un cik patiesībā klusībā nopriecātos par tādu pārpratumu?
Katrā ziņā tas radītu pozitīvākas emocija,s nekā, ja noturētu par lielā kaimiņa pilsoni...

Atslēdzies true detective

« Atbilde #89 : 2015. gada 23. janvāris, 11:18:22 »

mani bieži notur par kaut ko citu, taču vienmēr korekti izlaboju un pasaku, kas un kā, ja cilvēks izrāda interesi, pastāstu ko vairāk par LV, ja neizrāda , tad ģeogrāfiskās un vēsturiskās debatēs nevienu nevelku. man galva nemātos un mēle negrozītos teikt, ka esmu no kaut kurienes citurienes.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael