Autors Tēma: Rail Baltica  (Lasīts 78598 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Re: Rail Baltica
« Atbilde #90 : 2015. gada 06. februāris, 18:00:13 »
Nu pa punktiem:
1. Būvēt vajag. Sviests uz tiem, kas saka ka nevajag. Nākotne ir progresā, pūpēži lai dzīvo mežā. Vispār nau ko piebilst.
2. Ja Tava īpašuma vērtība, un citu kritēriju nav un nevar būt, kritīsies dēļ dzelzceļa tuvuma - jau tagad liec saprast attīstītājiem, ka bez superkompensācijas viņiem dzīves nebūs.
3. Var protams nogulties progresa ceļā, apstādināt nevar, tad kur loģika īdēt?
4. Mēs esam Eiropas perifērija - Čukotka vulgaris. Tapēc arī ekonomika klibo - labāka satiksme un sakari mūs tuvina centram. Kurš pret?
5. Caur Rīgu nelaist - savi plusi (Man Salaspils ļoti ērti - he he), pacelsies Salaspils - teorijā, papildus nauda ienāks nogādājot pasažierus līdz Rīgai, gala beigās metro mēs arī norakām, jo negribējām būvbedri centrā.
6. Dažadām pašvaldībam ir dažādi biznesa novirzieni - Mārupe ir turīgo guļamrajons - stulbi, ka pie lidostas, bet lobijs viņiem specīgs. Es viņus, par dzelzceļa norakšanu uz lidostu, ar sūdainu mietu izdzenātu.
Viss, apnika.

Aha, tā jau nu plebejiem parastajiem, kam vilciens 200-300-500m attālumā sabojās īpašuma vērtību, kko dos :D Par velti vēl no labākā ceļa nogriezīs un kamēr dzelzceļu būvēs, zags, laupīs un plenderēs pa tuvējo apkārtni :D Tur gan, cerams, vietējie atriebsies un nesīs no tā dzelzceļa būvlaukumiem prom visu pēc kārtas un regulāri nolies degvielu :P
Jā, jā, maksā tūkstošus juristiem un valsts nodevās, lai civilprasību piedzemdētu vai, labākajā gadījumā, atrodi tādu, kas par savu uzvaru būs TIK pārliecināts, ka piekritīs par % no iegūtās summas, un tad vazājies nākamos 5-10 gadus pa tiesām... Cik jauka perspektīva! Vēlreiz piedāvāju mainīties, lai tak tā laime tiek kādam no dzelzceļa faniem :)

Mao, tad kāpēc vēl neesi ar koku tos mārupiešus izdenājis, jo viņiem visnotaļ izdodas RB izprotestēšana no sava novada? Vrb tāpēc, ka ierodoties pie šiem ar mietu, pašu uz tā uzsēdinātu?

Lai es esmu pūpēdis, bet man, piedodiet, ir dziļi pie kājas kaut kāds abstrakts "progress", ja tas pavisam neabstrakti, bet pavisam konkrēti sabojā manu dzīves telpu un manu dzīves kvalitāti.

Ar tā apstraktā progresa palīdzību Tu sekundes ātrumā, nevis ar zirgu pasta starniecību, nodevi visus savus apsvērumus citiem vētīšanai. Un tik pat ātri saņēmi visu sev nepieciešamo informāciju. Podziņas, kuras Tu spaidi ir ražotas no naftas, kuras lauki aprij, ak vai, ne jau Tavu zemi, bet gan Ekvadoras džungļus, tādā ātrumā, kā to nespētu pat miljons elektroātrvilvcienu tai pārbraucot pāri vienlaicīgi. Ir tieši otrādi, tieši Tev ir japaceļ pakaļa un savus abstraktos kreņķus japārvērš par:
vai nu jaaizmet tālu pāri grāvim visu Tavu dzīvi uzlabojušās iekārtas un jāaiziet dziļāk mežā,
vai kopā ar juristiem jāpanāk taisnīgas kompensācijas,
vai jaatbrīvojas no zemes,
vai jāturpina vaidēt.
Ir citi konstruktīvi priekšlikumi - padalies, varbūt kādam noder...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #91 : 2015. gada 06. februāris, 18:08:58 »
Kādi tur var būt konstruktīvi priekšlikumi, kā vien noslaucīt asaras, aizlaizīt brūces un centies savākt to, kas no dzīves telpas būs palicis pāri un dzīvot tālāk. Jo nav jau variantu. (Nē, nu var jau protams aizvākties prom no šīs approgresētās vietas tālu un uz ilgu, bet to nedarīšu - manas mājas ir šeit).

Jā, es protams PAR progresu, ja tas iet pāri TAVAM pagalmam, ne manam. Bet šoreiz, diemžēl, ies pāri manam.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #92 : 2015. gada 06. februāris, 18:24:24 »
Jocīga sajūta, gribetos ieteikt ko uzmundrinošu, kaut vai bezkaunīgu juristu ar ļoti asiem zobiem uzmeklēšanu, bet diemžēl, balstoties uz apsvērumu, ka mēs visi mūža gaitā esam ko upurējuši progresam (galvu lieku ķīlā, ka Tu brauc uz savu māju pa kāda cita nabadziņa kādreizēju zemīti) un dzirdot šito: "Jā, es protams PAR progresu, ja tas iet pāri TAVAM pagalmam, ne manam. Bet šoreiz, diemžēl, ies pāri manam." nekas smuks nenāk prātā.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #93 : 2015. gada 06. februāris, 18:29:06 »
Piemēram slāvu aplis un co un citas šosejas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #94 : 2015. gada 06. februāris, 18:33:33 »
Netēlo jau nu te baigi apbižoto.
Tiesāties ar valsti? - pārdot visu, kas no saimniecības un izpostītā biznesa būs pāri palicis, lai sagrūstu to tavam aszobainajam juristam rīklē, un paliktu beigās ar zaudētu procesu un pliku pakaļu? Nē, paldies.

A kāpēc tad SAVĀ pagalmā to progresu negribi?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #95 : 2015. gada 06. februāris, 18:47:20 »
Nu labrīt! Cik man bij zemes, pirms HES uzbūves, kas arī Tevi ar elektrību baro, un cik ir tagad?

Nu tak necīnies. Vai es spiežu pa stipru? Vai, sorry.

Forši. Šai kāds kluci pie durvīm nolicis un šamā tagad prasa, vai citi ar negrib, esot piedāvājums samainīties...
Pamēģini risinājumu atrast ne uz citu līdzpilsoņu rēķina. Ak, nu es jau pa apli aizgāju...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #96 : 2015. gada 06. februāris, 19:05:59 »
Vot, vot, es par to pašu - visi gudri *irst par "progresu", kamēr pašu tas neskar, bet tiklīdz skar, tā "progress" nez kāpēc pārtop par nevēlamu kluci, par kura piedāvājumu apvainojas.

Interesanti gan zināt, kādā veidā es šeit varu kaut ko atrisināt "uz citu līdzpilsoņu rēķina''? Pa nakts melnumu to kluci... pardon, sliedes izrakšu un kādam citam pagalmā piemetīšu?!

P.S. Vienkārši nevajag visus, kas par gaidāmo "progresu" nav stāvā sajūsmā (ne bez sava pamata), - apsaukāt par pūpēžiem un meža iemītniekiem linu kreklos, tas arī viss. Progresa tribūns atradies.

Atslēdzies tex

« Atbilde #97 : 2015. gada 06. februāris, 21:37:28 »
:D :D ne uz citu pilsoņu rēķina? A kāpēc uz manējā, atvainojiet, man būtu jūsu kolektīvais progress jānodrošina? Turklāt pret savu gribu? Gribat progresu, bīdiet to pa savu pagalmu!
IMO uz lidostu šo progresu vsp vajadzēja bīdīt pa jau esošo jelgavas trasi. Tad arī Mārupes novadā mazāk ko skartu. T.i JA vsp izdosies kko izbīdīt cauri mārupes novadam ;) un kur nu vēl Rīgai...

Citu pagalmā - progress, savā - klucis :D Tieši tā.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #98 : 2015. gada 13. februāris, 13:41:01 »
Ir pieejamas Rail Baltica trašu koridoru kartes uz IVN sākotnējo sabiedrisko apspriešanu
http://railbaltica.info/informacija/ietekmes-uz-vidi-novertejums/

Atslēdzies tex

« Atbilde #99 : 2015. gada 13. februāris, 14:03:16 »
Ko nozīmē tie zilsvītrotie "Transporta infrastruktūras pārbūves teritorija"? Kas tur reāli tiks pārbūvēts?
Un kā tad neies pāri mājām?!?!? - vismaz "manā" un blakus ciematā pardesmit mājas ir tieši trasē un vairāki simti 500m rādiusā ap trasēm. Un d**sā īpašuma vērtība, ja tam abās pusēs <500m attālumā pa dzelzceļa trasei un piekļuve tikai pa 2 gab "V1010 ceļa šķērsojums" - kas? fakini tunelīši, kas vismaz 3-4 mēnešus gadā būs applūduši?  :wtf:
B-alternatīva būtu DAUDZ jēdzīgāka. Kāpēc tā ir B?

Atslēdzies alex

« Atbilde #100 : 2015. gada 13. februāris, 14:15:14 »
Tex, ja vien tu uzmanīgi paskatījies šo attēlu

tad saprastu, ka šobrīd notiek IVN procedūra, kuras laikā nav iespējams atbildēt- ko un kur konkrēti būvēs. Tā vienkāršā iemesla dēļ, ka tiek apkopoti iedzīvotāju un institūciju viedokļi un ieteikumu. Līdz ar to uz taviem jautājumiem- kas tieši būs zilajā, zaļajā vai raibajā zonā, neviens nevar atbildēt, jo precīzāka dokumenta, t.i. projekta, šobrīd nav. Neeksistē.
Ja tev ir viedoklis un vai priekšlikumi, tad izrādi savu pilsonīgo apzinīgumu un rīkojies pēc noteikumiem un paredzētās procedūras- izklāsti savu viedokli rakstiski un iesniedz. Savādāk tavai ķērkāšanai ir tieši tik daudz vērtības kā suņu rejām aiz žoga. Veiksmi!

PS Sen ar šo jomu neesmu ņēmies, tāpēc mans viedoklis ir tikai mans un nav uzskatāms par absolūtu. Iespējams, ka Antuanete palabos vai papildinās.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #101 : 2015. gada 13. februāris, 14:24:32 »
Zili svītrotie laukumi nozīmē vietas, kur var būt nepieciešams pamainīt pašreizējās ceļa trases izvietojumu, lai nodrošinātu dzelzceļa šķērsojumu (paceltu uz tilta vai ielaistu tunelī). Tas nenozīmē, ka visā iezīmētajā platībā kaut ko būvēs un pārbūvēs.

Trašu koridoriem iesvītrotie laukumi ir IZVĒRTĒJAMĀS TERITORIJAS, kas pašlaik iezīmētas 300 m platumā ap iespējamo dzelzceļa trasi. Reālais trases platums būs 50 m (dzelzceļš, komunikāciju koridori, apkalpes ceļi), un šis 50 m platais objekts būs kaut kur iezīmētā koridora ietvaros vienā vai otrā alternatīvā. Kā jau alex norādīja, alternatīvu un konkrētus tehniskos risinājumus izvēlas pēc trases izpētes un informācijas apkopošanas.

Atslēdzies tex

« Atbilde #102 : 2015. gada 13. februāris, 14:34:24 »
alex, Kartes apzīmējumus lasīji? To, ka zaļstrīpotajā paredzēta dzelzceļa trase, jebkurš var saprast. Lūk, tā zilstrīpotā gan ir tā noformulēta, ka zem tā var būt dajebkas - vrb atnāks un noasfaltēs mums ceļus, piemēram :D
Forums ir priekš tam, lai "ķērkātu" :P
Ko un kā darīt juridiski, gan jau domāsim un konsultēsimies ar likumos zinošākiem un pie vajadzības arī tiesāties. Bet tas nav foruma līmeņa jautājums.

Atslēdzies tex

« Atbilde #103 : 2015. gada 13. februāris, 14:38:25 »
Un vēstules ir izsūtītas tikai tiem, kuru īpašumi ir tajā zaļstrīpotajā 300m trasē?

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #104 : 2015. gada 13. februāris, 14:45:24 »
Jā, vēstules izsūtītas tikai tiem, kuru zemes īpašumus tieši skar pētāmais trases koridors. Pārējiem, tāpat kā jebkuru citu lielāku projektu un likumdošanas aktu gadījumā, ir pilsoņa pienākums sekot līdzi, piemēram, savas pašvaldības mājaslapai un uzzināt, kad un kādas sabiedriskās apspriešanas sanāksmes notiek. Vēstules sūta uz zemes īpašnieka deklarēto adresi.

Par zilsvītrotajām teritorijām skat. iepriekšējo komentāru, jā, var gadīties, ka arī kaut ko noasfaltē :)