Autors Tēma: Par elektrību un ugunsgrēkiem  (Lasīts 6058 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Par elektrību un ugunsgrēkiem
« : 2015. gada 23. janvāris, 17:26:31 »
Kaa ir ar, piemeeram, telefona laadeetaajiem, ja atstaaj paaraak ilgi kontaktaa, var notikt kaut kas ar elektriibu, kaut kaada paarsilshana, aizdegshanaas vai kas?
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 03. augusts, 16:48:21 no Spārka »

Atslēdzies lumbergs

Re: Par elektriibu un ugunsgreekiem
« Atbilde #1 : 2015. gada 23. janvāris, 17:58:21 »
Ir liela iespēja. gan tīklā mainīgā sprieguma dēļ gan nekvalitatīvu detaļu dēļ var sanākt tūdi.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 23. janvāris, 18:15:14 »
Ak tad tik traki?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2015. gada 23. janvāris, 18:18:05 »
Ja nav vecu vadu, domāju, ka risks ir minimāli minimāls. (Bet nu, mazums, ko es domāju).

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 23. janvāris, 18:22:24 »
Ei nu sazini, kaadi tie vadi.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #5 : 2015. gada 24. janvāris, 00:55:17 »
IMO, nav labi arī, ja ierīce, kas pieslēgta lādēties, paliek pieslēgta lādētājam ilgi pēc uzlādēšanās. Šķiet tas samazina akumulatora mūžu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2015. gada 24. janvāris, 09:23:23 »
Par akumulatora mūžu nudien nezinu, bet pats lādētājs man pastāvīgi kontaktā iesprausts stāv. Nu kāda gan tur bīstamība? Pat modelējot situāciju, ka kaķis ņem un to lādētāja vadu sagrauž, nekas no tā nieka dažu voltu sprieguma neaizdegsies.

Atslēdzies kuulaps

« Atbilde #7 : 2015. gada 24. janvāris, 14:32:21 »
Man arī oriģinālie telefonu lādētāji mēdz uzkarst. Datora lādētāju gan ārā nerauju - pārāk bieži būtu jāsprauž atpakaļ...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 24. janvāris, 14:39:36 »
Taatad domas dalaas. Jaapagaida, varbuut iepeldees te kaads vecis, saliks visu pa plauktinjiem.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #9 : 2015. gada 24. janvāris, 14:58:42 »
Nu es nezinu gan ... Esmu bailīgāka par zaķi, bet pret lādēšanos izturos mierīgi, man domāt, ka mūsdienu akumulatori vairs nav tik jūtīgi ...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2015. gada 24. janvāris, 17:15:43 »
Man arī oriģinālie telefonu lādētāji mēdz uzkarst. ...
Uzkarst vai sasilst? Ka lādētājs darba procesā uzsilst, mandomāt, ir normāla parādība. Bet, kamēr barojamais objekts nav pievienots, tas taču nestrādā un nesilst.
Cita lieta kontaktdakšu, kontaktligzdu karšana/kušana/smirdēšana - tā novēršama nekavējoties.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #11 : 2015. gada 24. janvāris, 19:07:25 »
Ja lādētājs ir darba kārtībā un ārā nav negaiss, nevajadzētu būt nekādai šaizei ...
Par uzsilšanu .... diski ar mūzikas sistēmās uzsilst, bet tāpēc negaidu, ka kaut kas aizies pa pieskari ...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #12 : 2015. gada 24. janvāris, 19:28:03 »
Uzlādējam savus iphonus, tabletes u.c. aparātus un lādētāju ATSLĒDZAM no elektrības padeves. Turklāt, kad aparāts uzlādējies, tas nopīkstina, paziņojot, ka tam pietiek turēties pie elektrības. To ņemam vērā un gribu izpildām obligāti !!!
Kas notiek, ja neatslēdzam? 1. variants - nu nekas, labi, paveicās. 2. variants - lādētājs pārkarst un uzliesmo. Kā reiz nupat pa FR tv ziņoja, ka mājā izcēlies ugunsgrēks, jo telefona lādētājs nav ticis atslēgts. Turpat tuvumā bērna guļvietai. Bērnam sejas apdegumi - vai jums to vajag? Nē, protams, tāpēc lasām instrukcijas un ievērojam. Turklāt, iesprausti lādētāji patērērē elektrību. Jums vajag lielākus reķinus? Domāju, ka ne. Tāpēc visu, ko nelādējam, izraujam no kontakta.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2015. gada 25. janvāris, 09:23:19 »
Telefonu lādēties spraužu uz nakti (a kad tad vēl, ja no rīta aizeju un vēlu vakarā pārrodos?).  Nakts vidū necelšos atsekot, kad tad šamais ir pilns uzlādējies, lai atslēgtu, tā ka šis pie vada rītu sagaida. Nezinu, kā tur ar elektrību, varbūt arī kādu drusku vairāk tādējādi patērē, bet uz kopējā patēriņa fona tas diezin vai ir pieminēšanas vērts lielums. Šorīt speciāli lādētāju pačamdīju - nav pat silts. Kālabad lai šis sprāgtu? Pa manam, nevajag safantazēt iedomātas briesmas, tur kur to nav.

Atslēdzies itta

« Atbilde #14 : 2015. gada 25. janvāris, 10:47:24 »
Esmu redzējusi skaistu no pārlādēšanās apvēlušos batereju klasiskai Nokijai, vēl tagad atminos, ka ne visai mierīgu sirdi pie tā telefona klāt ķēros...,

http://krizdabz.lv/2013/12/samsung-galaxy-s4-deg-ari-latvija/

... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...