Autors Tēma: bērnu vārdi  (Lasīts 26844 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: bērnu vārdi
« Atbilde #45 : 2015. gada 28. janvāris, 20:56:21 »
Eh, bišķi diskusija aizvirzījās citā virzienā nekā biju domājusi. Tas mans sakāmais bija domāts tā, ka dīvains vārds var iepatikties, ja iepatīkas personāžs - nu kā man Erzas gadījumā (smuka meitenīte, smuka balss). Kā citādi var bērnam ielikt vārdu Izaura! Bet nu tieši tāpēc, ka verdzene reti piemīlīga un smuka bija, un stāsts jau pats par sevi.
Piem., latviešu "Zandu" savam bērnam neliktu neparko - klasesbiedreni tā sauca, a viņa tāda - vīrišķīga, rupja. Tā iespaidā arī vārds nepatīk.
nu kaut kā tā.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #46 : 2015. gada 28. janvāris, 21:46:05 »
Jaa, taa jau ir, ja cilveeks patiik, tad arii vaards. Man jauniibaa bija paziistama viena meitene - smuka, lielaam, zilaam aciim. Vaards - Randija, toreiz likaas ljoti neparasts, skaists vaards.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #47 : 2015. gada 28. janvāris, 21:57:31 »
Pa izstādēm braukājot, vislaik brīnījos, ka visiem ķīniešiem uz vizītkartēm angļu/eiropiešu vārdi. Kamēr man paskaidroja: ir valdības noteikumi, kas paredz, ka katram ķīniešu bērnam ir jāliek divi vārdi- viens ķīniešu, bet otrs eiropiešu. Lai vieglāk pēc tam biznesu taisīt :) Taizemiešiem un mongoļiem es arī šito silti ieteiktu :)

Atslēdzies tex

Atslēdzies reno

« Atbilde #49 : 2015. gada 13. februāris, 20:32:11 »
Nupat ziņās- Dukura (laikam Martina) dēlu vārdi ir Darels un Denīzs (jeb Deniss?)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #50 : 2015. gada 13. februāris, 21:00:05 »
Dadu un Dedu, hihi. Man, protams, nepatiik, bet galvenais, kas tiik Dukuriem pashiem.

p.s.Dukuri gan man patiik

Atslēdzies Trix

« Atbilde #51 : 2015. gada 13. februāris, 21:45:55 »
Ne ar ko nav sliktāki par Stīviem, Markusiem un Alaniem. Vismaz grupā/klasē nebūs pusducis tādu pašu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #52 : 2015. gada 13. februāris, 21:55:35 »
Domāju, ka vecākiem ir savi apsvērumi kāpēc izvēlas tādu vārdu ...

Tomass un Martins arī nav nekādi "latviskie" , nu un?

Atslēdzies tex

« Atbilde #53 : 2015. gada 13. februāris, 23:58:10 »
Un ko no LV jūs uz D piedāvājat? Dans vai Dainis? Hmmm, vrb Darels nav TIK slikti...

Atslēdzies reno

« Atbilde #54 : 2015. gada 14. februāris, 00:16:09 »
Dankans

Atslēdzies Trix

« Atbilde #55 : 2015. gada 14. februāris, 08:54:37 »
Dravis, Druvis, Dievmīlis, Dailis, Daunis... Pēdējais ir no kāda 35. gada kalendāra pilnīgi oficiāli.

[Lai dies nogrābstās...]

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #56 : 2015. gada 14. februāris, 09:33:38 »
a obligāti jābūt uz D? un visādi Arturi un Rihardi jau takā baigņepačotna skaitās...?

Grieķiem tikai komunisti bērniem vārdus izdomā. Tradīcija liek vispirms vispirms vīra vecāku vārdos saukt... :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #57 : 2015. gada 14. februāris, 09:36:38 »
Arturi un Rihardi skraida biežāk nekā pirms 100 gadiem Jāņi un Juri. Pilnīgi saprotu vecākus, kas nepriecājas par vārdabrāļu biežumu - sauc savējo, atskrien vēl desmit.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #58 : 2015. gada 14. februāris, 10:37:20 »
Ak vai... Es iedomājos - Dievmīlis Dukurs....  :faint:

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #59 : 2015. gada 14. februāris, 10:59:02 »
Manam puikam bija klasesbiedrs Latvis. Otra alternatīva esot bijusi - Saulvedis. Jāsaka, ka puikam vēl paveicās.