Autors Tēma: Gribu bezdarbniekos  (Lasīts 11375 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Gribu bezdarbniekos
« Atbilde #30 : 2015. gada 05. februāris, 16:50:32 »
Ta itkā jau doma skaidra...

Caur sevi laižot nav skaidrs, kas tas par darbu, no kura aizejot uz gadu, nepazaudē iemaņas/neizkrīt no aprites... Kaut kāds mazkvalificēts ja nu...? Un arī iekšējā motivācija - "atpūsties, uz pabalsta..." nu OK. Pofig par to ka tas slēptais atvaļinājums, nevis nespēja atrast darbu... , bet tiešām sajūta - "pienākas"?

man skolā pelnīt divniekus likās zem mana goda... laikam arī šis - tā, bez iemesla, tikai tāpēc ka "apnicis" - uz bezdarbnieka pabalsta sēdēt... kaut kā zem goda liktos...

okej, katrs kā grib... tikai pārdomas...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #31 : 2015. gada 05. februāris, 18:06:39 »
Jāaaa...lasu un lasu..
...ne man spriest, ne nosodīt, bet tas "man pienākas", tas gan kaut kā..   :(
Skumji palika. Īsti nezinu: vai par savu naivumu, vai par citu cilvēku "man pienākas'.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #32 : 2015. gada 05. februāris, 18:17:28 »
Mani arī reiz pamatīgi mulsināja kādas kolēģes stāstītais, kā vēl pirmskrīzes laikos, kad bez darba palikusi, nolēmusi, ka kādu laiku jāatpūšas bezdarbniekos, jo - pienākas un alga bijusi laba, tātad bezdarbnieku pabalsts arī. Man šķita un šķiet, ka pienākas, kad darbu nevar atrast, nevis atvaļinājuma veidā.

Lai gan pašai bijis tā, ka strādāju ilgstoši bez atvaļinājuma, un ik pa brīdim slimoju (ja spēju, uz darbu vilkos tā kā tā  :fubar: ) - acīmredzot organismam prasījās atslodze, bet es tikai viņu dzinu un dzinu uz priekšu. Labi vēl, ka darba režīms noregulējās, citādi kas zina ar ko beigtos...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mango

« Atbilde #33 : 2015. gada 05. februāris, 19:45:44 »
Jā, jā, vnk strādājošam cilvēkam nekas nepienākas. No tā tikt slaukt, kamēr krīt, lai citiem tiktu transporta atvieglojumi, atvieglojumi darba algas aprēķinā u.c.
Kaut kāds mazohisms.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #34 : 2015. gada 05. februāris, 19:47:11 »
Jā, jā, vnk strādājošam cilvēkam nekas nepienākas. No tā tikt slaukt, kamēr krīt, lai citiem tiktu transporta atvieglojumi, atvieglojumi darba algas aprēķinā u.c.
Kaut kāds mazohisms.

valsts jau sākas no paša...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #35 : 2015. gada 05. februāris, 20:00:57 »
Tieši tā. valsts atbalsta savus pilsoņus emocionāli grūtā brīdī. Bet te redzams, ka pagrūž zem tramvaja, lai netraucē.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #36 : 2015. gada 06. februāris, 08:43:30 »
...to par to "pienaakas, kad darbu nevar atrast" dereetu piemeerot tai tuukstoshgalvainajai ilg un ne tik ilggadiigo bezdarbnieku bandai... ...kuriem bez bezdarbnieka pabalsta, kursh tomeer limiteets, gadiem veel vis kaut ko maksaa...

...galvenais forma, ne- piiksteet, ka nav darba, nevis speet atklaati pateikt, ka prasaas briidis off... ...un, ja taads briidis prasaas, kaapeec gan nesanjemt to pabalstu, kursh likumiigi pienaakas, ja nestraadaa kaadu briidi...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #37 : 2015. gada 06. februāris, 12:14:16 »
Bezdarbnieka pabalstu visiem nemaz nemaksā, un tā apmērs atkarīgs no darba stāža un darba algas, t.i. maksāto nodokļu summas. Tā ka, ja reiz maksā, tātad nopelnīts un pienākas.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #38 : 2015. gada 06. februāris, 12:40:44 »
Manās sajūtās ir atšķirība starp šiem "pienākas"  - viens ir par to, ka strādāts, bet no cilvēka neatkarīgu iemeslu dēļ, viņš tagad nestrādā; otrs, ka cilvēks izdomā, gribas atpūsties un bezdarbnieka pabalsts, kas pienākas, pietiekami liels, lai par naudu iespringt nevarētu.
Bezdarbnieka pabalstu uztveru, kā apdrošināšanas kompānijas izmaksas pēc apdrošinātā nelaimes gadījuma. Apdrošinot māju, mantu kaut kā parastam cilvēkam nenāk prātā, ka tagad būtu kas jāsalauž, jānopludina, jo apdrošināšanas naudu kaut kad pienāktos saņemt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #39 : 2015. gada 06. februāris, 13:15:56 »

**Jā, jā, vnk strādājošam cilvēkam nekas nepienākas. No tā tikt slaukt, kamēr krīt, lai citiem tiktu transporta atvieglojumi, atvieglojumi darba algas aprēķinā u.c.
Kaut kāds mazohisms.**

Sakiet lūdzu,vai ar šādu attieksmi un lietu uztveri vispār var izdzīvot?Tak laikam jūtaties kā sērskābes ezerā?

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #40 : 2015. gada 06. februāris, 13:19:43 »
Ja peec pasha veeleeshanaas aiziet no darba, vai tad vairs nav taa, ka tikai peec 3 meeneshiem sanjem bezdarbnieka pabalstu?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #41 : 2015. gada 06. februāris, 13:32:45 »
Bezdarbnieka pabalsts nav apdrošināšana nelaimes gadījumam, tas pienākas arī tad, ja no darba aiziets pēc paša vēlēšanās. Bez kādas krāpšanās.

Man šķiet, ka tā sakne ir citur - tiem, kam "zem goda" saņemt šo pabalstu, acīmredzot, bezdarbnieka statuss asociējas ar dzīves neveiksminieku un nespējnieku. Un kā gan lai labprātīgi uz ko tādu parakstās, izkrītot no nodarbināto, pieprasīto veiksminieku aprites?! Komplekss.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #42 : 2015. gada 06. februāris, 13:34:47 »
Pienaakas jaa, bet ir tachu jaapagaida. Vai tad tagad vairs nav taa?

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #43 : 2015. gada 06. februāris, 14:14:05 »
Ja no darba aiziet uz abpusēju vienošanos-DL 114.pants-tad saņem ātrāk.Ja aiziet uz paša vēlēšanos-DL 100.p.1-tad jāpagaida ilgāk.

Atslēdzies Es456

« Atbilde #44 : 2015. gada 06. februāris, 14:15:35 »
Ja cilvēks nav ambiciozs, viņam "pienākas" bezdarbnieka pabalsts. Ja orientēts uz karjeru - izvairīsies no šādas situācijas. Katram sava vērtību skala.