Autors Tēma: Frikadeļu zupa  (Lasīts 3594 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies krustmaate agate

Frikadeļu zupa
« : 2015. gada 15. februāris, 23:19:17 »
Šo zupu ierasts likt ātro (pagatavošanas ziņā) ēdienu sadaļā...Šodien gribējās tā - pa ātro un viegli, bez kartupeļiem. Paņēmu malto gaļu,pievienoju garšvielas, samīcu un sāku veidot tās mazās, apnicīgās, apaļās bumbiņas...Pašai patīk, ka visas vienādas...Nu, moins, tas process galu galā ir garlaicīgs un ilgstošs. Vai kāda var padalīties pieredzē frikadelēšu virpināšanā?
P.s. - šo tēmu izdomāju veidojot savu frikadeļu zupu! :go_go:

Atslēdzies Minne

Re: Frikadeļu zupa
« Atbilde #1 : 2015. gada 15. februāris, 23:21:12 »
Labu apetiiti!

Nu, ko tur daudz var ieteikt - slapinu rokas uudenii, un tik virpinu  :go_go:

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2015. gada 15. februāris, 23:26:37 »
Man vīrs mīca gaļu (man nepatīk) un virpina bumbiņās. Es stāvu blakus un komandēju.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2015. gada 15. februāris, 23:30:15 »
Kaa krokodilju zupa  var buut aatraa? (Ja nav gatava buljona) Tak pilniigi bezgarshiiga tad sanak. Ja ir buljons- ok, tie kartupelji sagrieztie jau ar neko ilgi nevaaraas

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2015. gada 15. februāris, 23:34:24 »
Nu varbūt frikadeļu lielums ietekmē  ātrumu. Ēdnīcās bļodiņā ir peldējušas frikadeles rozīņu un lazdu riekstu lielumā. Es taisu lielākas. Nē , nu kotletes gluži man šķīvī nepeld! :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2015. gada 16. februāris, 00:00:15 »
Nu varbūt frikadeļu lielums ietekmē  ātrumu. Ēdnīcās bļodiņā ir peldējušas frikadeles rozīņu un lazdu riekstu lielumā. Es taisu lielākas. Nē , nu kotletes gluži man šķīvī nepeld! :)

Roziinju lieluma frikadeles kaa reiz vareetu aatri saveidot, caur rupju riivi izspiezhot ;)

Es taisu apmeeram 3cm diametraa - taadas kumosiigas

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 16. februāris, 07:59:34 »
Ap 3cm diametrā ir tāds standarts, mamma ar tik lielas taisīja. Man laikam mute mazāka, taisu mazākas, lai nav jāknaibās pa šķīvi. Bet arī nekādas tehnikas nav.
Tiesa, kad izmēģināju visas filejas frikadeles, tad gan masa bija tāda, ka ar divām tējkarotēm taisīju knipučus.
Ēdnīcu variantā esmu redzējusi (skoals ēdnīcā), ka nevis virpina, bet vnk ar 3 pirkstiem nokniebj gabaliņu, un met katlā. Bez virpināšanas.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2015. gada 16. februāris, 08:33:19 »
Es sataisu tādu mazu dešeli, saņemu plaukstā un spiežu gaļu katlā ar ūdeni caur "trubočku", ko veido pirksti. Aktīvāk ir iesaistīts rādītājpirksts un īkšķis - ar tiem gaļai tiek nokniebts vajadzīgais lielums. Sanāk smukas, apmēram 1.5 cm diametra frikadelītes. Un kaut kā jocīgi, šīs izvārās apaļas. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2015. gada 16. februāris, 10:42:47 »
ja taisu smalki, ar sakultu olbaltumu, tad ar 2 tējkarotēm atsevišķā lēzenā katlā vai sautējampannā

ja nē -ar slapjām rokām sataisu visas bumbiņas un tad pamazām laižu katlā
Raganas metode būs jāpmēģina

Atslēdzies rutta

« Atbilde #9 : 2015. gada 16. februāris, 12:05:58 »
Nākošreiz mēģināšu pēc raganas metodes.
Parasti virpinu nelielas un daudz, un nemaz tik ātri nesanāk.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2015. gada 16. februāris, 12:21:35 »
raganas metode liekas interesanta ;)

Veiniigais - ja daudz to kniebienu, vai taas pirmaas jau nav paarvaariijushaas? Es vienmeer ieprieksh sataisu visas un tikai tad laizhu zupaa

Atslēdzies Murenīte

« Atbilde #11 : 2015. gada 16. februāris, 12:24:17 »
vāru ūdenī, ne buljonā. Kad kartupeļi gatavi, ar tējkaroti nokniebju gabaliņu maltās gaļas masas (taisu līdzīgi, kā kotletēm), un gremdēju vārošā zupā. Nu, nafff tik ideālas formas, kā ar rokām veidotām. bet ātrāk un vienkāršāk gan. Man tas ir svarīgi. Kad taisīju bumbiņas, tās pēc uztaisīšanas vēl miltos apviļāju. Manējie vēl nav sūdzējušies par ūdeņainu zupu, iesp. tāpēc, ka visādas garšvielas lieku klāt. (un manējie zin, kas ir zupa uz normāla buljona, jo pārējās tikai tā vien vāru)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2015. gada 16. februāris, 15:23:43 »
Nu nezinu, kāda problēma fidrickadiļļu zupu uzvārīt. Un nekas nepārvārās, ja taisa tūdaļ uz vietas un laiž zupā iekšā pa taisno. Arī otrā dienā uzsildīta ir ēdama un sastāvdaļas atpazīstamas, neizjukušas.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2015. gada 16. februāris, 16:18:12 »
Es nevāru iepriekš buljonu, bet frikadeles taisu daudz. Sanāk sātīga zupiņa. Ideāli, ja ir laiks un pa tv var kaut ko incantu ieslēgt, tad bumbiņas saveidoju ātri vien. Tad laižu vārošā ūdenī pa porcijām, lai ūdens nepārstāj vārīties. Kad frikadeles jau iepeldinātas, tad zupai lieku klāt pārējās sastāvdaļas.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 16. februāris, 16:22:21 »
Es Frikadeles lieku kopā ar kartupeļiem. Pārējais jau pirms tam ir kādu laiku vārījies. Metu klāt arī lēcas.