Autors Tēma: Par labiem un garšīgiem atzīti VEĢETĀRIE ēdieni  (Lasīts 4502 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Par labiem un garšīgiem atzīti VEĢETĀRIE ēdieni
« : 2015. gada 24. marts, 21:23:04 »
Lūdzu, gribētu receptes. Kaut kā gaļa piegriezusies.

Atslēdzies Minne

Re: Par labiem un garšīgiem atzīti VEĢETĀRIE ēdieni
« Atbilde #1 : 2015. gada 24. marts, 23:51:35 »
Viss tas pats, tikai bez galjas :)

Daarzenju zupas, kreemzupas, visaadii apstraadaati un sakombineeti daarzenji, seenes, sieri, sallaati, visaadi risoto, sacepumi...iedarbina fantaaziju un improvizee uz aci.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2 : 2015. gada 25. marts, 09:26:18 »
Piemērs no manām vakariņām:
Pamatam - izvārīju makaronu spirāles.
Mērcei:
Apcepu 2 lielus sīpolus, klāt pievienoju šķēlēs sagrieztus kastaņu šampinjonus 1 kastīti, pasautēju. Uzlēju virsū 1 kastīti itāļu pastas mērces (ir Rimjos zaļās kastītēs 3 veidu - ar ķiplokiem, čili un baziliku). Visu pasautēju, piešāvu mazliet ūdens, jo tās mērces pamats ir diezgan biezs. Piebēru sāli, piparus, oregano, pielēju trešdaļbundžu kokospiena, pavārīju un gatavs!
Bija ļoti garšīgi un sātīgi. Kokosa garšu nejuta, tikai tā labā, krēmīgā konsistence. Ja ir vēlēšanās, var piemest sauju garneļu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 25. marts, 09:48:44 »
nu tak marokāņu zupa!
Brīnišķīgie baklažāni -recepti slinkums meklēt, vecajā forumā ar visām bildēm. 2 dienas var ēst
briseļi sinepju mērcē

Atslēdzies danu

« Atbilde #4 : 2015. gada 25. marts, 12:02:25 »
Nupat, darba pusdienās ēdu burvīgas pērļu grūbas ar dārzeņiem + kefīrs. Garšīgi!  Tā kā šodien mājās būšu pavēlu- atļāvos arī saldo- biezpiena krēms ar blenderētu zemeņu mērci  :) Zinu,ka nevajadzēja, bet ļooti gribējās. Arī bez gaļas jūtos labi paēdusi.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #5 : 2015. gada 25. marts, 15:43:48 »
Nupat, darba pusdienās ēdu burvīgas pērļu grūbas ar dārzeņiem + kefīrs. Garšīgi!  Tā kā šodien mājās būšu pavēlu- atļāvos arī saldo- biezpiena krēms ar blenderētu zemeņu mērci  :) Zinu,ka nevajadzēja, bet ļooti gribējās. Arī bez gaļas jūtos labi paēdusi.
Tad ēdot saldos ēdienus vai saldumus Tev parasti ir vainas apziņa?? Nevaru iedomāties kā var katru dienu neapēst kādu saldumu, es to daru vairākas reizes dienā un sev matus tāpēc neplēšu. Kā jau emu rakstījusi, vnk jādomā, kā to izbalansēt -kaut vai izdzerot dienā nepiec.daudzumu šķidruma.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #6 : 2015. gada 25. marts, 16:06:46 »
Veģetārie ēdieni man der tikai kā uzkoda starp ēdienreizēm.
Ja pārtiktu no ēdieniem bez gaļas,ēdienreizes būtu ar 30 min. intervālu :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2015. gada 25. marts, 16:43:33 »
Man vienmēr ir vainas apziņa pēc saldumu ēšanas un nekāds ūdens sajūtu neglābj. Veģetāros ēdienus nevaru ieteikt, ēdu to pašu ko citi tikai bez gaļas.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #8 : 2015. gada 25. marts, 17:09:39 »
Ja gaļa piegriezusies, ēstu zivis.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #9 : 2015. gada 25. marts, 17:11:43 »
Nu ko lai saka - spēcīgi jūtu līdz, ja jādzīvo ar pastāvīgu vainas apziņu tāpēc vien, ka tiek ēsti arī saldumi. Ja organisms neprasītu to zināmo daudzumu cukura, tad jūs tos, visticamāk nelietotu, bet acīmredzot, vajag, ja prasās, vienīgi jākontrolē daudzumi.
p.s. ūdens vainas apziņu nemazinās ;d  Ūdens, kā arī zaļās tējas lietošana pietiekamos daudzumos paātrinās vielmaiņu un tādejādi palīdzēs neuzkrāties taukiem no saldumiem,u.c. Protams, arī augļi un dārzeņi.
Bet es neesmu uztura speciāliste, izteicu tikai savu viedokli pēc savas un citu pieredzes.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2015. gada 26. marts, 08:58:19 »
Veģetārie ēdieni man der tikai kā uzkoda starp ēdienreizēm.
Ja pārtiktu no ēdieniem bez gaļas,ēdienreizes būtu ar 30 min. intervālu :)
Starp citu, nav tiesa. Es arī līdz šim tā domāju. :) Izrādās, ka mazāk gribas našķoties un sāta sajūta pēc paēšanas ir noturīgāka. Nenoticēsi, kamēr nepārliecināsies pats.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #11 : 2015. gada 26. marts, 09:13:13 »
Nepiekritīšu Raganai. Tas jau zināms, ka gaļa ilgāk sagremojas un atrodas kuņģī, tāpēc ilgāka sāta sajūta. esmu bijusi gadiem it kā veģetāriete, ne jau aiz pārliecības, bet gaļa īpaši negaršo, bet ēdu gaļu šad tad, lai visu laiku nebūtu jāgramstās ap ēdienu. Tāpēc jau cilvēki ēd gaļu, jo no tās sāts ir ilgs un ikdienā cilvēks nevar atļauties ik pa 3 stundām mazliet uzēst, k;a būtu pareizi.

Atslēdzies danu

« Atbilde #12 : 2015. gada 26. marts, 09:24:25 »
muha- tā laikam nav vainas apziņa :)! Drīzāk par sevi pabrīnījos- kas tad nu lēcies,ka uz saldo velk?! Neesmu saldumu un desertu fans. Gada laikā apēdu labi ja 2,5 saldējuma- tieši tā, jo parasti pusi atdodu vīram:) Končas kā suga, manispēc, varētu izzust, un tā ir no bērnības. Garšo augļi-dažādi un visādos veidos.
Par to sabalancēšanu- esmu tajā "pārvērtību" vecumā , kad arī svaigs gaiss iet labumā :(, bet tā jau ir cita tēma...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2015. gada 26. marts, 09:27:11 »
Vispār jau pilngraudu produkcija sāta sajūtu dod uz ilgāku laiku nekā gaļa. Piemēram veģetāras grūbas ar dārzeņiem (porcija), liks man justies paēdušākai ilgāku laiku nekā pliks gaļas gabals (arī porcija). Tāpat arī pilngraudu makaroni utml izstrādājumi.

Pupiņas un zirņi, ja pareizi atceros, bija arī olbaltumvielu avots (kas ir gaļa). Bet apēdot līdzvērtīgus daudzumus, no tiem sāta sajūta saglabāsies ilgāk nekā no tās pašas gaļas.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #14 : 2015. gada 26. marts, 10:10:53 »
Piekritīšu, ka no pilngraudu produktiem (īpaši putrām, biezeņiem) sāta sajūta saglabājas ilgāk, tāpat arī no gaļas. Ja nu kādam interesē veģertārisms no slaiduma vai neslaiduma aspekta, tad pateikšu vien to, ka 2 manas paziņas (no kurām 1 ir labākā draudzene) jūtami uzbarojās (!)  periodā, kad kļuva par veģetārietēm (vienai tas bija gada periods, otrai mazāks). Nezinu kāpēc tā, bet tā tas bija (vrb organisms nobijās no tādām pārmaiņām un neirotiski ķērās pie jebk.pārtikas uzkrāšanas-resp.pārvēršanas organisma rezervēs?) Tagad sen abas atkal ir gaļēdājas. Ar to gan es nevienu šeit negribu ne par ko pārliecināt.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 26. marts, 10:12:59 no Spārka »