Autors Tēma: kopdzīves likums  (Lasīts 29732 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: kopdzīves likums
« Atbilde #45 : 2015. gada 26. marts, 17:42:07 »
Kā izpaužas radikāla nostāja? Nekad neesmu aicinājusi un neaicināšu kaut kādā veidā ierobežot personīgās tiesības atkarībā no dzimuma, tautības vai seksuālās orientācijas. Kas nemaina pārliecību, ka šī nav norma. Kāpēc es uzskatu, ka nav norma? Varbūt tāpēc,ka dabā sekss nav paredzēts izklaidei- ne hetero ne homo versijā. Kad sekss kļūst par izklaidi un komercpreci, notiek degradācija un populācijas izmiršana,un tas ne tikai uz homoseksuālistiem attiecas. Pēcnācēju kaut vai teorētiska iespējamība liek attiekties pret seksu atbildīgi, piedod tam dziļumu.

Runājot par bērniem- vai atradīsies daudzi vecāki, kas ar sajūsmu uztvers bērnu homoseksualitāti?  Protams, ar to nākas sadzīvot, tāpat kā ar daudzām citām  lietām, kas nenotiek tā, kā gribētos. Man personīgi būtu ļoti bēdīgi arī tad, ja bērni apzināti nolemtu būt childfree - tas manā izpratnē nozīmētu, ka kaut kas ļoti būtisks viņu dzīve iztrūkst.
viendzimuma pāris <> childfree.
Visi man daudzmaz zināmie lezbiešu pāri ar vid. vecumu 30+ un dažus gadus kā kopā ir AR bērniem. Gan ex vīriešu saradītiem (jo tak vajadzēja, vecāki lika ut.t), gan adoptētiem (jā, jau - tā ka aizliegt par vēlu), gan vnk piedzemdētiem esot kopā...

Aber dziļums cilvēkā ir kāds nu ir... un no vecākiem aš tas daudz vairāk atkarīgs kā no orientācijas vai ādas krāsas.

Turkla't te neviens pat atbalstīt neprasa. Vnk ļaut dzīvot tāpat kā hetero un vismaz netraucēt.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #46 : 2015. gada 26. marts, 17:44:15 »
Runājot par bērniem- vai atradīsies daudzi vecāki, kas ar sajūsmu uztvers bērnu homoseksualitāti?  Protams, ar to nākas sadzīvot, tāpat kā ar daudzām citām  lietām, kas nenotiek tā, kā gribētos. Man personīgi būtu ļoti bēdīgi arī tad, ja bērni apzināti nolemtu būt childfree - tas manā izpratnē nozīmētu, ka kaut kas ļoti būtisks viņu dzīve iztrūkst.
Nu ņemot vērā, ka man ir puiks, droši vien zināmā vecumā iemestos škrobe par mazbērnu iztrūkumu (sievietēm vieglāk - kaut vai mākslīgā apaugļošana). Bet tā jau būtu mana ego problēma, kam nebūtu jāatsauces attieksmē pret bērnu kā tādu "nu varēji jau vismaz kādu mazbērniņu pagādāt" utml. Lietas, ko nespēj izmainīt ir jāpieņem.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #47 : 2015. gada 26. marts, 17:46:58 »

tak saku, ka tādi vecāki to nabagu var līdz pašnāvībai novest  Vai vnk psihi sabojāt, piļījot, cik ļoti tādi kā viņš nenormāli...

Ir jau daudz banālākas lietas, par kurām gan jau, ka piļī un piļī...tā pati dzeršana/spēlēšana/nestrādāšana...tik kaut kā nav dzirdēts par masveida pašnāvībām šajā sakarā.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #48 : 2015. gada 26. marts, 17:47:41 »

tak saku, ka tādi vecāki to nabagu var līdz pašnāvībai novest  Vai vnk psihi sabojāt, piļījot, cik ļoti tādi kā viņš nenormāli...

Ir jau daudz banālākas lietas, par kurām gan jau, ka piļī un piļī...tā pati dzeršana/spēlēšana/nestrādāšana...tik kaut kā nav dzirdēts par masveida pašnāvībām šajā sakarā.

Pipari tev uz mēles ...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #49 : 2015. gada 26. marts, 17:48:50 »
Es drīzāk brīnos par tik radikālu nostāju no vecāku, kam bērni vēl neizauguši, puses. Kurš var būt tik ļoti, pa visiem 150% būt pārliecināts, ka jūsējie nekad un nemūžam? No jūsu audzināšanas tur maz kas atkarīgs. Un ja nesanāks hetero, ko tad?
Tur jau tā lieta, ka pārliecības nav un nevar būt. Tāpēc jau vecāki, kā nu spēj, cenšas savus bērnus pasargāt no nelabvēlīgas ietekmes - no ievikšanas alkoholismā, narkomānijā, kriminogēnā vidē,  azartspēlēs, pseidoreliģiskās sektās, no pieaugušiem "konfekšu onkuļiem" utt., utml. Bet no visaptverošās izvirtības un agrīnās seksualizācijas propagandas un homoseksuālisma  pasargāt ir vēl grūtāk, jo to mums uzspiež "no augšas".  Princips "skaldi un valdi" darbībā - multikulturālisms, liberālisms, juvenālā justīcija - dezorientēti cilvēki bez tautības, bez dzimtas, bez ģimenes piederības un seksuāli dezorientēti ir vāji un viegli pakļaujami.
Nav cīņas pret homo indivīdu, ir cīņa pret homo propagandu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #50 : 2015. gada 26. marts, 17:57:41 »
Kaada propaganda tajaa, ka cilvji grib lietas sakaartot?

Juvenaalaas justiicijas piemineeshana katraa sakaraa- taa nu njem adekvaatiem cilveekiem beernus nost, kaa rad... (tas, ka vinji pashi sev shkjiet adekvaati, ir cic staasts)

Alkoholisms uc atkariibas ir tiira vecaaku atbildiiba... un nebuut ne taadaa formaataa, ka "nenosargaaja", bet gan jau agraa beerniibaa sachakareeja... to pashu var teikt par agriinu seksualizaaciju- kreisaa gjimenee daudz lielaaka iespeeja beernam agri seksualizeeties nekonstruktiivaa (ar to nedomaaju homo) veidaa...

Atslēdzies tex

« Atbilde #51 : 2015. gada 26. marts, 18:02:41 »
Nu ņemot vērā, ka man ir puiks, droši vien zināmā vecumā iemestos škrobe par mazbērnu iztrūkumu (sievietēm vieglāk - kaut vai mākslīgā apaugļošana). Bet tā jau būtu mana ego problēma, kam nebūtu jāatsauces attieksmē pret bērnu kā tādu "nu varēji jau vismaz kādu mazbērniņu pagādāt" utml. Lietas, ko nespēj izmainīt ir jāpieņem.
Vēreiz saku, ka orientācija NAV nespēja vairoties. Tas nenozīmē, ka mazbērnu noteikti nebūs.
Jā, vīriešiem grūtāk ,jo nevar vnk piedzemdēt. Ja grib audzināt pilnībā paši, tad sarežģīti.
Bet esot 1am&brīvam visvnk kooperēties kaut ar lezbiešu pāri --ļoooti pat reāli.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #52 : 2015. gada 26. marts, 18:03:48 »

Visi man daudzmaz zināmie lezbiešu pāri ar vid. vecumu 30+ un dažus gadus kā kopā ir AR bērniem. Gan ex vīriešu saradītiem (jo tak vajadzēja, vecāki lika ut.t), gan adoptētiem (jā, jau - tā ka aizliegt par vēlu), gan vnk piedzemdētiem esot kopā...

Aber dziļums cilvēkā ir kāds nu ir... un no vecākiem aš tas daudz vairāk atkarīgs kā no orientācijas vai ādas krāsas.

Šinī ziņā meitenēm noteikti vienkāršāk :)  Varbūt tāpēc arī sabiedrība par viņām kaut kā mazāk cepas.

Man liekas, in general, tas cepiens vispār nav par seksu kā tādu. Drīzāk par dzīves vērtībām, vai. Par to, kāpēc dzīvojam un ko ceram atstāt aiz sevis. Rietumu pasaule aizvien vairāk sāk atgādināt to žurku paradīzi- visa kā papilnam un nekam nav jēgas. Mēs sev glaimojam, kad domājam, ka mūsu "smalkās" izvirtības ir cilvēka izgudrojums- žurkām viss tieši tāpat notiek. Tur vēl ir aprakstītas tās "skaistās" žurkas- tās attiecībās neiesaistās, tikai pucē sev kažociņus :) Kaut kas pazīstams, vai ne?
Tikai, atšķirībā no žurkas, cilvēkam, varētu likties, vēl ir izvēle.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #53 : 2015. gada 26. marts, 18:07:45 »
Ek, inešuk... Tu kā tie aklie, kas ziloni čamdīja - viens teica, ka zilonis ir šļūtene, otrs - ka stabs, trešais - ka plandošs deķis...  Kopbildi neredzi. Bet katrs mozaīkas gabaliņš ir daļa no liela kopīga veseluma. 

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #54 : 2015. gada 26. marts, 18:12:41 »
Piedod kvadra, Tu galiigi neesi persona kuras paarlieciibaa un paranojaa ieklausiities nopietni...

kur nu veel speejaa redzeet nez kaadu tur kopbildi...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #55 : 2015. gada 26. marts, 18:17:37 »
Existee homoseksuaalisms un biseksuaalisms droshi vien tikpat ilgi cik cilveece... tagad shie cilveeki grib savas lietas sakaartot, kas nu muusdienu ekonomikaa kaartojams... afigens apdraudeejums hetero gjimeneem...

Trakaaks, kaa tais laikos, kad meistars maacekli legaali draaxt driiksteeja (nu, ja ticeet aprakstiem)...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #56 : 2015. gada 26. marts, 18:22:15 »
No problem, es defaultā piedodu visiem, kas nesaprot ko viņi dara/runā.  :coffee:

Atslēdzies tex

« Atbilde #57 : 2015. gada 26. marts, 18:30:35 »
Hetero vīriešu iebildumus "pret homo kā tādiem" vēl var izskaidrot. Dzīvnieku pasaulē gana daudzām sugām stiprākais tēviņš tā izrāda pārākumu par vājāku tēviņu. Un tad nu arī homo it kā sapiens tēviņiem vnk ir bail, ka atnāks stiprāks tēviņš un iespraudīs šiem tur, kur nu galīgi nevēlas.
Kāpēc iebildumi ir sievietēm, galīgi nav skaidrs. Vienīgais izskaidrojums varētu būt, ka tās ir tādi patriarhāta upuri, ka atbalsta&izdabā  vīriešiem visos veidos, arī reproducējot viņu (mūsdienu sabiedrībā) iracionālās bailes.

Bet vai iracionālas bailes ir pamats ierobežojumiem (jā, arī precēties un dzīvot kopā, ar ko vēlas) tiesiskā sekulārā valstī?

Aber par bērnu "aplamu" seksualizāciju: varbūt vispirms apkarojiet seksīgā telefona reklāmu sākumskolniekiem... To, ka 8gadīgs skuķēns nosmāķēts kā ne katra 60gadniece u.t.t.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #58 : 2015. gada 26. marts, 18:50:33 »
Homo it kaa sapiens- labi teikts ;)

Pluto

• Viesi
« Atbilde #59 : 2015. gada 26. marts, 19:09:08 »
Homo ar invalīdiem vienā katlā vienkārši nav pieklajīgi, bet savā ziņā līdzība ir.
1) Vai invalīdi ir braukuši ratiņos pa Rīgas ielām vicinot lupatas un izrādoties tik publiski (viņi to dara mierīgāk un caur mazākām akcijām)
2) Vai invalīdi ir bļāvuši ka patiesībā viņu "veselība" ir tā pareizā un ka viņi ar to lepojas? (nu garīgi slimie, gan jau...)

Te ir sagriezti 2 fakti - māka sadzīvot ar savu slimību, vai lepošanās (homo gadijumā), ar to ka esi slims. Pie kam, aklais neprasīs sev vadītāja apliecību, tikpat absurdi ir prasīt homo tiesības audzināt bērnu "ģimenē".
Praids ir tikpat loģisks kā aklo iziešana uz brīvībenes dienas laikā un viņiem pofig, lai visi viņiem izdabā un vispār - viņi grib braukt ar mašīnu.

P.S. Man nav pilnīgi nekādu aizspriedumu pret homo, kuri 1) neiet tajos praidos 2) nemēģina adoptēt bērnu.