Aptauja

Vai vīrietim ir jāmāk nomainīt saplīsusi auto riepa?

Jā, un es to māku! / Jā, noteikti!
4 (21.1%)
Nē, tam ir avārijas dienesti
2 (10.5%)
Tas ir jāmāk katram autovadītājam/-ai
13 (68.4%)

Pavisam nobalsoja: 16

Balsošana ir beigusies: 2015. gada 21. maijs, 08:41:56

Autors Tēma: Vai vīrietim ir jāmāk nomainīt auto riepa?  (Lasīts 15667 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

UnVispār

• Viesi
Re: Vai vīrietim ir jāmāk nomainīt auto riepa?
« Atbilde #30 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:04:15 »
A varbūt džeks strādā tajā evakuātoru firmā un na haļavu aizvelk mačiņu bortēt?
Tāpēc bija jāaizrullē līdz luksoforam un jātaisa korķi? Ja strādā evakuatoru firmā, savu hlamu var vadāt no punkta A uz punktu B, bez korķu taisīšanas uz ielas.

Kas attiecas uz mani situācijā, kad riepā ir caurums...
Citēšu savu opi :"Tev tam pakaļa par vieglu!"
Tā kā manai mašīnai riepas maina servisā, kur tās skrūves pievelk ar speciālu iekārtu un tad es vēl gadu ar viņām nobraucu nemainot, gan pa dubļiem, gan ziemā pa to žļergu, kas Rīgā uz ielām.... Es neeju uz sporta zāli katru dienu uz 5h, lai to spētu atskrūvēt, kaut vai ar visu savu svaru lecot uz tā krusta skrūvgrieža.
Teoriju es zinu, kā tos ratus maina, bet praksē tādā situācijā novācu auto malā kaut kur, kur tas nevienam netraucē un izmantoju papildiespēju "zvans draugam".
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 01. aprīlis, 12:07:47 no Pluto »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #31 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:16:30 »
Tāpēc bija jāaizrullē līdz luksoforam un jātaisa korķi? Ja strādā evakuatoru firmā, savu hlamu var vadāt no punkta A uz punktu B, bez korķu taisīšanas uz ielas.

Labais!
Arī biji klāt situacijai? Un hlamu tas evakuators pa gaisu starp A B punktiem pārvadās? Braši, braši...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #32 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:17:56 »
Teorētiski māku nomainīt riteni, praktiski nav bijusi vajadzība. Turklāt baidos, ka spēciņi būtu par vājiem, lai servisā pievilktās skrūves dabūtu vaļā.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #33 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:20:00 »

Pēdējo reizi dariju kādus 5 gadus atpakaļ busam, kam ir stiprinātās malas, un arī piepumpēju, protams piekusu pumpējot. Un atkantē elementāri - izskrūvē ārā ventili, paliek riteni apakšā zem tā lai riteņa kante ir pret bremžu disku un lēnām laiž lejā domkratu  tad atkal paceļ autiņu pagriež riteni citā pozīcijā un tā kamēr borts ir atkantēts.
Ja ir tizlenis tad duralumīnija disku kantes saņurcīt ir elementāri, bet ja māk tad nekādīgi saņurcīt nesanāk.

Teorētiski skan baigi skaisti. Jā, vēl varēji pieminēt riepas uzspridzināšanu atpakaļ uz bortiem ar flammable aerosolu. Praktiski to, nesabojājot alumīnija disku un montējot C riepas ar rokām, var izdarīt tikai tāds superkings kā Tu, neviens cits.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #34 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:20:55 »
baidos, ka spēciņi būtu par vājiem, lai servisā pievilktās skrūves dabūtu vaļā.

tur vajag tikai pietiekami smagu dibenu, nevis spēku.

UnVispār

• Viesi
« Atbilde #35 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:21:04 »

Labais!
Arī biji klāt situacijai? Un hlamu tas evakuators pa gaisu starp A B punktiem pārvadās? Braši, braši...
Ja reiz mašīna noplīsa pie luksafora un sāpē ir tikai riepā, bet gaida evakuatoru, tātad vai nu pēcpuse par vieglu, lai fiziski to izdarītu, vai arī abas rokas kreisās.
Darba vieta evakuatoru kantorī nav attaisnojums taisīt korķi. Jebkurš normāls autovadītājs to saprot un kā minimums novāc savu spēkratu malā tā, lai tas pēc iespējas mazāk traucē citiem satiksmes dalībniekiem, nevis kā ērglis plāna vidū gaida evakuatoru, jo viņam tāda haļava ir iespējama. Tātad - vai nu nespēj pats samainīt, vai tiešām idiņš uz ceļa.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #36 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:23:22 »
vispār jau, krustojuma vidū mainot riteni, var ātri aizbraukt ar debesu ratiem

Atslēdzies Mao

« Atbilde #37 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:30:50 »
Nu ta divi varianti - sāpe nav tikai riepā, vai idiņš. Redz, tur tā fiška, ka ir cilvēki, kas uzreiz bļauj IDIŅŠ. Kā teica Žvaņeckis: "Ja esi saticis idiotu, visdrīzāk viņš ir izdarījis to pašu."

Labi, peace.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #38 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:32:50 »
Teorētiski skan baigi skaisti. Jā, vēl varēji pieminēt riepas uzspridzināšanu atpakaļ uz bortiem ar flammable aerosolu. Praktiski to, nesabojājot alumīnija disku un montējot C riepas ar rokām, var izdarīt tikai tāds superkings kā Tu, neviens cits.
Es saprotu tavu bēdu....ja pats nemāki tad citi arī nemāk (izņemot servisus).....
Riepu dabū atpakaļ uz bortiem pumpējot :P

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #39 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:40:36 »

Jauna tehnoloģija vai kā? :D Paskaidrosi sīkāk?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #40 : 2015. gada 01. aprīlis, 12:55:18 »
Ielien otra ādā!

Varbūt dzekiņš, neskatoties uz to, ka varēja vienkārši nolikt trījstūri un aiziet darīšanās, sagrabināja pedējos Ē un izsauca evakuātoru, lai pēc iespējas ātrāk beigtu savu traucēšanu citiem un īstenībā kārtīgi sakreņķējās, ka traucē un par cik tas vāģis pats tālāk netaisījās kustēt, ir izdarījis visu, ko no viņa varētu prasīt. Un labi, ka ar kaut kādu nolūzušu tjagu uz 5 km/h nemēģināja kustēt tālāk, sataisot vēl lielākas ziepes. Katram tak var gadīties, ka nekā savādāk nevar atrisinat problēmu.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #41 : 2015. gada 01. aprīlis, 13:26:06 »
Uz mani paskatoties, skaidrs, ka es nevaru pat riteni pacelt. :D
Ja tev mašīna ir Navigators vai vēl kāds lielais amīšu džips vai toyota land cruiser tad es tam ticu, pretējā gadijumā melo :P

Liftēts amīšu džips arī ir.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #42 : 2015. gada 01. aprīlis, 13:30:59 »
 Protams, var atrasties loģiski izskaidrojumi, kāpēc viņš darīja tā, kā darīja - nav riteņa, nav instrumentu, nav veselības, vaina nav tikai riepā...

Bet vai tad vispār šo konkrēto džeku apspriežam? Viņš jau tikai kalpoja par ierosinātāju tēmai "Vai ir jāmāk..."  Es balsoju, ka IR.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #43 : 2015. gada 01. aprīlis, 13:32:40 »

Jauna tehnoloģija vai kā? :D Paskaidrosi sīkāk?

Pa riteņatslēgu palēkāt - smagāks dibens = lielāks zemes pievilkšanas spēks = ātrāk atnāk skrūve vaļā

Elementāri, Mendelson! :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #44 : 2015. gada 01. aprīlis, 13:34:58 »

Riepu dabū atpakaļ uz bortiem pumpējot :P

bezkamernieci baigi jau nu uzbortēsi ar kājas pumpi

Jā, es saprotu, ka ja tas būtu tuksneša vidū, es arī čakarētos ar pārbortēšanu, bet tad es tam būtu gatavojies ar instrumentiem un palīgmateriāliem. Bet uz ceļa pilsētā vismaz es to nedarītu.