Autors Tēma: Palīgā sauciens - par elektrības zagšanu...  (Lasīts 3515 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Labvēlis

• Viesi
Re: Palīgā sauciens - par elektrības zagšanu...
« Atbilde #15 : 2015. gada 04. aprīlis, 22:18:04 »
Trix - tas ka tu visu zini (pēc savām domām) nenozīmē ka tu tiešām visu zini :D
Un no ķīmijas tev saprašna ir tik pat liela kā cūkai no kardioloģijas :D
Spiediens ir TIKAI viens no galvenajiem faktoriem :P otrs ir gāzu % sastāvs, šie termiņi tev ir sveši :D
Manispēc tev tās trubas pats Dievs varēja likt, manispēc tu vari uzlidot gaisā ar savu būtu, BET neiesaki citiem to pašu piedzīvot

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #16 : 2015. gada 04. aprīlis, 22:21:56 »
vecinja - māju īpašumā dabuji???? varēji pārvilkt elektroinstelāciju, tad arī bēdas nebūtu, jo pad. laikos mājās bija divi vadi un zemējums vai nu nebija vispār vai arī bija apvienots ar 0. Tā kā mēs tagad dzīvojam pēc citiem standartiem un mums ir citas elektroierīces tad vajaga 3 vadu sistēmu mājās!!!!!
Pēc statistikas ap 75% no visiem ugunsgrēkiem (ēkās) ir saistīti ar elektroinstalācijas problēmām.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #17 : 2015. gada 04. aprīlis, 22:37:59 »
Tur jau tas joks, ka tajos dzīvokļos, kur augšminētie prieki sākušies, instalācija nesen pārvilkta un to darīja pieredzējuši un kvalificēti veči, netika taupīts uz materiāliem u.tml.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #18 : 2015. gada 04. aprīlis, 22:53:04 »
Tad pieredzējuši veči nezemētu neko pie trubām

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2015. gada 04. aprīlis, 22:59:01 »
mīkstās šļaukas -dzeltenā un oranžā ir attiecīgi  balonam vai centrālai.

Tagad pēc jaunajiem noteikumiem veikalā pērk manis pieminēto lokano šļauku AR METĀLA APVALKU ( ar visiem vajadzīgajiem uzgriežņiem) Vīrs tādu nesen uzlika, jo pārbaudošie  gāzenieki tā lika. Iepriekš bija plastmasīgā ar metāla diegu,arī pašu gāzenieku uzlikta. Tā kā viņam rokas aug no pleciem, tad pats to izdarīja. Var saukt LG meistaru

Mani absolūti neinteresē ne ķīmiskais sastāvs, ne fizikālās īpašības zilajai liesmiņai manā virtuvē.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #20 : 2015. gada 05. aprīlis, 02:19:46 »
Reno - tādu mīksto pievadošo šļauku ar metāla apvalku arī uzlikām.Un tik cepu un vāru un viss normāli.
Labvēli - normāli veči NEKO pie trubām nezemē - nav tādas vajadzības, ja ir jauna instalācija un pareizas rozetes.Cik saprotu, zemēt pie trubām vajag nelegālas elektrības "taupīšanas" uzpariktes.

Atslēdzies itta

« Atbilde #21 : 2015. gada 05. aprīlis, 13:02:36 »
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #22 : 2015. gada 05. aprīlis, 13:27:36 »
Paldies, itta!
Jā - viskautko šitādu esmu gan lasījusi, gan dzirdējusi, gan piedzīvojusi - pirms kādiem gadiem tie paši L-energo veči mūsu mājā reālas ziepes bija sataisījuši - nepareizi pārslēguši māju uz 380V.Labi, ka "nesertificēts elektriķis" - paziņa, kas visu mūžu  elektriķis bijis, bet tad jau bija pensijā, šito atklāja...
Tāpēc jau lūdzu - varbūt kādam ir sakarīgs, uzticams un oficiāli sertificēts elektriķis zināms?

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2015. gada 05. aprīlis, 14:52:31 »
Labvēli, es runāju par to, ko zinu, atšķirībā no tevis. Ja neesmu 100% pārliecināta, nekautrējos pielikt atsauci "manuprāt".

To, kā SAPā naivai datortējkannai uz sīku problēmu pilnīgi nopietni ieteici "Format C:" es neaizmirsīšu (ceru, ka viņa bija par glupu, lai to izveiktu). Pārējos kaitnieciskos murgus nemeklēšu, ieskaitot to, kur tu kaut kam pilnīgi nopietni ieteici vasarā siltumnīcu nokrāsot ar kaut ko nenomazgājamu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies itta

« Atbilde #24 : 2015. gada 05. aprīlis, 19:06:48 »

Labvēli, es runāju par to, ko zinu, atšķirībā no tevis. Ja neesmu 100% pārliecināta, nekautrējos pielikt atsauci "manuprāt".

To, kā SAPā naivai datortējkannai uz sīku problēmu pilnīgi nopietni ieteici "Format C:" es neaizmirsīšu (ceru, ka viņa bija par glupu, lai to izveiktu). Pārējos kaitnieciskos murgus nemeklēšu, ieskaitot to, kur tu kaut kam pilnīgi nopietni ieteici vasarā siltumnīcu nokrāsot ar kaut ko nenomazgājamu.

Labvēlis ir reizēm patiešām - LABVĒLIS  :sarcasm:  -  :rat:  - nu ko lai saka, viena otra izteikumus kā parasti jāizdala vismaz ar 50 un reizēm ar 100 %.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #25 : 2015. gada 05. aprīlis, 19:58:31 »
Izlasiju visu ko Trix par mani rakstija pirms kāds visus lamu vārdus izdzēsa :D dīvaini parasti tos lamu vārdu ko "izcilās" dāmas vēl man nedzēš :D
Bet par lietu....
Gāze (gandrīz jebkura) ir sausa un tāpēc visi PET, PVC, Poliuretāna un citas cietās plastmasveidīgās trubas ātri nodilst no iekšpuses (izņemot augstspiediena 3-4-5 slāņu caurules, bet tās neizmanto mājsaimniecībā), tāpēc vai nu caurules ir no iekšienes ik pa brīdim jāeļļo (čakars milzīgs) vai jāizmanto gumijas, vai gumija+kaučuks, vai gumija+kaučuks+grafīts, kur iekšpusē gāze ar materiālu veido komplekso savietojumu un caurules ilgmūžība ir 20 reizes ilgāka nekā visa veida plastmasīgajām.
Šito mācija skolā! Ko tu skolā dariji? to pašo ko tās kas tavam tekstam ielika patīk :D
Par siltumnīcu krāsošanu....Domāju ka tu kaut drusku loģiski māki domāt, bet izrādijās ka nekā :(
Kāda būtu jēga krāsot siltumnīcu stiklus, plēvi ar ūdenī šķīstošām krāsām????? Pēc lietus krāso vēlreiz :D
Visas krāsa šim pasākumam ir emulsijas ar kaula līmi, vai kazeīnlīmi, vai PF vai NF līmes piedevām TIKAI tāpēc lai tā krāsa nenomazgājās un katru reizi pēc lietus nevajadzētu parkrāsot.
Lielās audzētavas, kurām nav tik daudz naudas lai iegādātos speciālo stiklu plēvi stiklus krāso reizi trīs gados.

Atslēdzies itta

« Atbilde #26 : 2015. gada 05. aprīlis, 20:29:14 »
Mani tas fakts par siltumnīcas krāsošanu ieinteresēja, linku uz tēmu, lai saprotu, par ko ir cepiens ...
Atradu to Tēmu - http://www.sapforums.lv/index.php?t=95737 laikam būs jāsaka, ka katram individuālam gadījumam vajadzīgs atbilstošs risinājums ..., bet ieteikums nav gluži nekorekts... 50 uz 50 ... izejot no tā cik aktuāla ir ilgnoturība, pēc lietus... piebildīšu, gan, ka pašai nekad nav bijusi vajadzība balsināt siltumnīcas plēvi ...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 05. aprīlis, 20:55:10 no Piafa »

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #27 : 2015. gada 06. aprīlis, 18:35:59 »
Par gāzes pievadiem, to diametriem,utml. "nerubīju fišku", tāpēc nezinu, kam taisnība -Trix vai Labvēlim, bet Labvēlim vēlos atgādināt, ka ja Tu bieži blefo vai "laid muļķi", tad neviens Tev netic un neņems par pilnu arī tad, ja runā nopietni un Tev taisnība. Tā ka pats vien vainīgs.