Autors Tēma: Likvidēt vecu akmens vati -?  (Lasīts 3356 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Koffi

Re: Likvidēt vecu akmens vati -?
« Atbilde #15 : 2015. gada 14. aprīlis, 08:16:32 »
Ir taču dalīto atkritumu savākšanas laukumi, kur par velti var aizvest. Darbinieks parādīs, kuŕā konteinerī mest. Bet manuprāt tādu vati jau var izmantot kaut vai pagraba vai suņubūdas siltināšanai! Ūdens izžūs, bet peļu spiras- sūds!
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2015. gada 14. aprīlis, 10:11:23 »
Bet manuprāt tādu vati jau var izmantot kaut vai pagraba vai suņubūdas siltināšanai! Ūdens izžūs, bet peļu spiras- sūds!

Varu aizvest, ja gribi.
Žūst tā vate gadiem, ja slapja salijusi. Un smirdīgus peļu midzeņus tuvumā - paldies, esmu atēdusies. Saviesās man sienā. Dabūju visu sienu un vēl grīdu izjaukt, tik un tā smaciņa palika.

Dalīto atkritumu laukumi ir 70+km. Njā. Kaut kā bik par treknu sanāk. Labi, domāšu, ko darīt, vismaz skaidrs, kā tas saucas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #17 : 2015. gada 14. aprīlis, 11:37:59 »
Par ko līdzīgu tēmai runājot, ir jau "lohi", kas par nemaz ne tik lētām naudiņām pasūta transportu vecu mēbeļu izvešanai no dzīvokļiem, bet ir tādi "atjautīgie", kas regulāri nakts melnumā pamanās to visu iznest pie atkritumu konteineriem mūsu daudzdzīvokļu ēkas un tai piegulošo ēku kopīgajā pagalmā (tāpat kā vecus matračus u.c.hlamus). Tad nu kādas dienas vai pat ilgāk tas viss rēgojas iedzīvotāju acu priekšā, kamēr kāds serviss vai atkritumu izvedējs (?) to tomēr aizved.
Vārds "lohi" tika lietots no "atjautīgo" ļautiņu uztveres un domāšanas apvāršņiem raugoties.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #18 : 2015. gada 14. aprīlis, 23:17:23 »
Un kas tik šausmīgs, ka "kādas dienas rēgojas"? Vācijā reizi nedēļā visus krāmus izliek vienkārši uz ielas, viņi arī tur rēgojas visu acu priekšā. Nu un? Pēc tam centralizēti savāc un izved. Bet mēs jau bagāti, varam katru vecu dīvānu atsevišķi uz Getliņiem transportēt.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #19 : 2015. gada 15. aprīlis, 15:21:22 »
Vispār man vienalga, kā dara Vācijā vai citur, es runā par LV un Rīgu konkrēti. Indijā cilvēki uz ielām ēd un turpat netālu arī čurā, un ko ?? Mums darīt tapāt ?
Nav mums tāda "kārtība", ka visi savu lieko mantību izmet, kur pagādās, jo nav arī speciālo dienestu, kas to visu uzreiz savāc.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #20 : 2015. gada 15. aprīlis, 15:44:00 »
No vienas puses, neekoloģiski ir izmest, kur pagadās. Bet vai ir ekoloģiski tērēt degvielu un vest katru atsevišķu priekšmetu pašam uz izgāztuvi? Man tomēr liekas, ka pašvaldībai būtu jārūpējas, lai cilvēkiem tāda iespēja būtu un lai tā nemaksātu neadekvāti dārgi.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #21 : 2015. gada 15. aprīlis, 16:01:59 »
Piekrītu, bet nav jau runa kā ideālā  gadījumā būtu, bet kā ir realitātē !
Un argumenti par to, kā ir CITĀS valstīs (ne tikai šajā tēmā, bet vispār), - tie nav nekādi argumenti.
Tikai 1 PIEMĒRS, -es arī esmu bieži ceļojusi uz Vāciju un tajā pašā Berlīnē pat uz ūbersmalkās Kurfürstendamm štrāses cilvēki neiespringst, lai trāpītu atkritumu tvertnē vai kādreiz pat vispār nemet tajā,bet turpat zemē kādu sīku drazu, jo viņi ZIN, ka pa to un citu Berlīnes ielu trotuāriem n-tās reizes dienā kursā mazas mašīnītes -atkritumu savācēji, BET (!) LV tādu nav, tāpēc jāpacenšas tomēr ietrāpīt tajās atkritumu tvertnēs, patīk tas kādam vai nē.

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2015. gada 15. aprīlis, 16:11:43 »
Ir pašvaldības, kurās spodrības kampaņas ietvaros 1x gadā var pieteikt lielgabarīta atkritumus bezmaksas izvešanai

Trix gadījumā, ja budžets tik saspringts, vēl var skatīties, kur kaimiņos izved ar lielo pasūtīto konteineru un sarunāt, lai ļauj iemest.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #23 : 2015. gada 15. aprīlis, 16:49:05 »
Trix, kā tur bija ar to būvmateriālu ārā nemešanu? Vai tik Tu nebiji tā, kas teica, ka noder pilnīgi viss? :P

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2015. gada 15. aprīlis, 17:57:32 »
reno, nav te tādu kaimiņu - pārsvarā vecie penži visi sadzīvo ar saviem hlamiem, bet ja kāds pārpērk un iztīra, tad pašiem konteiners līdz lūpai un vēl čupa.
Problēma nav akūta. Jautājums pacēlās, pameklēju risinājumu. Vēl nezinu, kāda savākšana būs talkā savāktajiem mēsliem, pajautāšu brigadierim, bet tad parasti ir tikai maisi, cik atceros.

Beton, likās ļooooti asprātīgi? 
Jā, man noder viss, ko var notīrīt, salabot un lietot atkārtoti vai pielāgot citam nolūkam. Nebaidies, Tev pat prātā nenāk, ko no kā es reizēm uztaisu un kādus atkritumus nolietoju.
Bet slapja, peļu piedzīvota akmensvate nav ne notīrāma, ne salabojama, ne arī kaut kur lietojama.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #25 : 2015. gada 15. aprīlis, 20:32:09 »
Lielgabarīta atkritumi tiešām ir problēma LV. Jo nav informācijas. Domāju, ka cilvēki labprāt darītu, kā ir pareizi, bet trūkst informācijas. Ne visiem ir pacietība netā rakāties.

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2015. gada 15. aprīlis, 21:08:37 »
vai pie talkas maisiem nevari pielikt?