tex
da es tak neko, es tik par to, ko dzirdu no turienes.
ne man vinjiem info sniegt, nedz organizeet.
why not? tak vienā lapā viss uzrakstīts. Vnk ir tie vecie lauku ļautiņi dīvaini un ar savu paradumu sēdēt, gaidīt, cerēt, bet paņemt rokā telefonu un piezvanīt... nē, nu ko nu es... mobilie sapirkti, nopucēti spīdīgi stāv uz plauktiņa un labi izskatās.
IMO, ja viņi vnk piezvanītu iecirknim un tā arī pateiktu, ka balsot grib, līdz iecirknim tik un tik km, transporta nav, - 90%, ka to jautājumu atrisinātu: iecirkņa darbinieks vnk rīt atbrauktu uz to pagastu kopā ar kaudzīti tukšu iesnieguma lapu. Bet nē, labāk sēdēt, gaidīt, apvainoties uz valsti, valdību un pagastu, ka šos neved... Lai jau Rīgas mikrorajoni savēl SC, kas bučos Pu tankus...
Savulaik mani pārsteidza domāšanas veids,ka lauku clv zvana kaimiņa, kam gadījusies nopietna veselības problēma, turklāt tāda, kas var ļoooti pasliktināties un atstāt paliekošas darbaspējas ietekmējošas sekas, ja tūlīt nesaņems palīdzību, Rīgas radiem, un stāsta problēmu, saka, lai brauc šurp (darba dienas sākums, ne katrs tā var pamest darbu + vismaz 3h ceļā)... Protams, radiem galu galā tas viss jānokopj, jāpieskata saimniecība u.t.t., bet... veselības problēma acīmredzami akūta un nevar gaidīt 3h, kur nu vēl līdz darba dienas beigām +3h.
Bet lauku cilvēki gados pat neaizdomājās līdz domai saukt ātros, tik stāsta, ka nav auto, ar ko aizvest līdz tuvākās pilsētas (daždesmit km) slimnīcai... Protams, paldies, ka vsp apskatījās, kāpēc kaimiņš ilgi guļ iekšā, lopi brēc utt...
Rezultāts: pārdesmit min mierināt radu, ka uzreiz lekt mašīnā un 3h braukt, īsti nav jēgas (rads nav ar med. izglītību), un galu galā +10 min piezvanīt ātrajiem no Rīgas, izstāstīt situāciju, kas nav pašu redzēta, bet ka kaimiņš teica tā un, ja tā ir, tad tas ir ļoti nopietni un ka jābrauc uz X mājām Y novadā Z pagastā... Un vēl pēc kādām 30 min pacients jau vizinājās slimnīcas virzienā un pēc 1h jau bija pie mediķiem.
Mani vnk izbrīna domāšanas veids, ka vsp neko, kas pat pienākas, nemēģina no valsts saņemt. Un pēc tam brēc, ka valsts vainīga, nodokļus iekasē un neko nedod. Ja kādam akūta ves. problēma un nav transporta, tad jāsauc ātrie. Ja ir vēlme balsot, bet nav iespējams nokļūt iecirknī, tad jāzvana CVK un tā arī jāsaka. Laikam kkādai tautas daļai tas ir par sarežģītu... un tik tiešām nezinu, kā tādiem vsp var palīdzēt - staigāt pakaļ un vaktēt pieaugušus clv kā mazus bērnus arī nav neviena pienākums...