Autors Tēma: mana Viskija dilemma  (Lasīts 5456 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

mana Viskija dilemma
« : 2015. gada 21. aprīlis, 10:58:04 »
jau zināju, ka man garšo viskijs ( atkāpe - šobrīd vispār neticami maz lietoju alkoholu, tāpēc arī šis diezgan muļķīgais jautājums). Un nolēmu, ka nebūtu slikti mājās vienu pudeli barčikā ielikt. Bet kuru? Un šobrīd tieši izrādās, ka
Aprīlis - viskija mēnesis.
Visos veikalos milzīgas atlaides viskačiem...  Trakajās dienās Stoķī nopirku dāvanai Horse Rider - kentuki burbonu. 15 eiro par litra pudeli, un - bija garšīgs , par spīti tam, ka pārdevējs teica - ai, nu šie jau visi ir jādzer šķaidīti ar burbuļūdeni un ledu. Nekā nebij - ļoti labi lēni gāja lejā :)  un viņa viedoklis bija, ka HorseRider esot labāks par Ballentine un Red Label.

Tātad mans jautājums  - kurus jūs uzskatāt par dzeramiem viskijiem cenu grupā līdz kādiem 15-20 eiro par pudeli (neakcijas laikā:) )?    Protams, liriskās atkāpēs drīkst pajūsmot par tādiem kā Laphroig (mmmmmm!), Glenfiddish vai Chivas Regal :)

p.s. Lūdzu, nepārvietot uz Veselību, jo šī nav veselība, nav arī atpūta un tā nav manas ģimenes problēma:) un arī ne sirdslieta:)

Atslēdzies Spārka

Re: mana Viskija dilemma
« Atbilde #1 : 2015. gada 21. aprīlis, 11:00:50 »
tautai pieejamā cenu grupā - burbons, kaut vai Jim Beam.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2 : 2015. gada 21. aprīlis, 11:12:23 »
Man nez kāpēc radiem cieņā skoči (īri ar pie tiem pieskaitāmi) ne burboni, tāpēc vairāk mēģināti tie ar Grantiem, Jamesoniem un Tulamoriem priekšgalā. Pašai man tīri labi patika Famouse Grouse un Ballantines. Vislabāk ar ābolu sulu. Negaršoja Kilbegan - atsita pārrūgušu mīklu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2015. gada 21. aprīlis, 11:24:10 »
Es līdz šim biju domājusi, ka es arī cienu skočus. Un tad - par pārsteigumu man - tas HorseRider izrādījās burbons.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2015. gada 21. aprīlis, 11:26:36 »
Manā mājā dažreiz ciemojas edžus, džekdaniels un džimbims.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #5 : 2015. gada 21. aprīlis, 11:48:09 »
man bij licies, ka tas Balantains ir izpaltīts, bet jūs neviens nepieminat... nav labs?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2015. gada 21. aprīlis, 11:50:04 »
Laikam nav gan savējais čalis. Neņem šo barā nekad.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2015. gada 21. aprīlis, 11:57:13 »
Ja vari atļauties, lieto tos, kam apzīmējums "single malt", "single cask". Vispārējā gadījumā manas garšas kārpiņas atzīst par labiem burbonus nevis skočus.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2015. gada 21. aprīlis, 12:00:44 »
Balantains laikam ir skočš , vai ne? Nevis burbons?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2015. gada 21. aprīlis, 12:06:35 »
Skočs, man tikai par viņu un dažiem citiem viskijiem arī ir aizdomas, ka līdz patērētājam kādreiz nonāk ne gluži oriģināls.. Varbūt es tāda paranoiska.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #10 : 2015. gada 21. aprīlis, 12:10:59 »
Vislielākās aizdomas mūsu reģionā ir par Tuļiku.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #11 : 2015. gada 21. aprīlis, 12:11:07 »
Nu par outletu un rimčikmaksimu alkoholiem klīst leģendas... manējie nāk no lidostām vai ārzemijām.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2015. gada 21. aprīlis, 12:11:09 »
Pašai stiprai alkohols neinteresē, bet tuvākajiem draugiem vislabāk kotējas Chivas Regal. Bet gan jau, ka dzer arī kaut ko citu. :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #13 : 2015. gada 21. aprīlis, 12:31:49 »
Manā izpratnē viskijs ir tikai viens - skočs. Pārējie ir viskija izstrādājumi - burboni, blendētie, īru, kanādiešu. No lētākajiem klasiskais piemērs - Grants. Vienīgi, īstu skoču dzerot, nerodas jautrība, bet dziļdomīgi melanholiskas pārdomas :mao:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 21. aprīlis, 12:33:13 »
No tā varam secināt, ka jautrību rada kola...