Autors Tēma: Skolas tēma  (Lasīts 3006 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Re: Skolas tēma
« Atbilde #15 : 2015. gada 24. aprīlis, 08:43:47 »
Skola man neradīja pozitīvas emocijas un nav arī īpašu pozitīvu atmiņu. 10.,11. klase - jā, bet vairāk ne skolas dēļ, bet tāpēc, ka vecums tāds bija, kad visādas sirdi kustinošas noskaņas gaisā virmo. Ar klasesbiedrism speciāli nekādas attiecības neuzturu, uz "klases salidojumiem" vairs neeju. Biju pāris reizes tikai neilgi pēc skolas beigšanas.
Studiju gadi bija vairāk o.k., par tiem ir pozitīvākas atmiņas. Par pirmajām studijām. Otrās studijas bija tikai tehnisks process, kur mani neinteresēja kursabiedri, katram bija savs mērķis un nekāds kolektīvs tur faktiski nepastāvēja.
Visi šībrīža draugi radušies vai nu pa darba sakarā vai nejaušu sakritību rezultātā.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #16 : 2015. gada 24. aprīlis, 09:50:54 »
Man patika iet skolaa. Maaciities patika, bija interesanti.

Nenormaalas bija tikai paaris skolotaajas, smiekliigi, ka viena no taam trakajaam pasniedza eetiku ;)

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #17 : 2015. gada 24. aprīlis, 09:59:14 »
Tas gan bija ļoti sen.
Skolā bija psiholoģiski ļoti smagi - vieni vienīgi "vajadzīgo" cilvēku bērniņi, kurus skolotāji dievināja. Es skolai biju vajadzīga tikai  kā teicamniece un sportiste. Sapratu to ļoti agri un bija baigais aizvainojums. Pēc 8. klases aizmuku uz 1. ģimnāziju, kur jutos kā cilvēks.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:24:43 »
Patika, nepatika... Bija jāiet un viss. Pa lielam ciešami. Mācījos labi, gāzu podus, bet uzmanīgi, lai nepieķer, vai vismaz lai nav pārāk lieli mēsli. Bastoju, bet tad, ja visa klase. Skolotāji laikam tā ari īsti nesaprata, kas es tāds - it kā sekmes labas, uzvedas godīgi, bet mierīgi var ar puikām izkauties.

Pirmo pusi no skolas laika mums bija otrā maiņa. Visa diena sad... Pamosties ap 11, pēc 1 uz skolu, tumsā mājās un mēģini vēl mājasdarbus izpildīt... No gulēšanas viedokļa - pūcēm ideāli, bet pirms stundām neko neizdarīsi, arā arī īsti neiziesi - a ja nu nokavē skolu.
Diezgan garlaikojos, pirmajās klasēs stiepu līdz grāmatas (tipa Žilu Vernu un citus ķieģeļus), stundās lasīju.

Riebās kastu sadalījums - augstprātīgās bagātās (vienmēr labās zeķbiksēs, firmas pildspalvām un citiem "dabūjamiem" labumiem - nenāc par tuvu), noplukušās divnieku karalienes (nevīžīgās un sliktām sekmēm) un viduvējības, kur sekmes dažādas, bet bagātības līmenis vidējs - kas veikalā dabūjams, pa retam smalkumam, bet daudzmaz tīrs un kārtīgs. Vidusskolā jau tas bija daudzmaz uzsūcies, jo klase ar smadzenēm, trešā kasta atbira pa profenēm vai paralēlklasēm.

Riebās dažu bandītu visatļautība, visi visu zināja, bet nekas nemainījās. Skraidīja pa gaiteņiem, dūra citiem adatas dibenā, smērēja drēbes, sita pa galvu, rāva somas, bakstīja ar kondensatoriem, lika padenes... Zināju jau sejā, ja redzēju mūsu stāvā, gāju uz tualeti. Vienam vēl tagad uzvārdu atceros. Kaut kad pēc skolas ņēma nelabu galu. Pelnīti. :(
Baidos gan, ka tagad skolās ir vēl trakāk, tolaik vismaz no skolotājiem vairums raustījās un neatļāvās izpausties, izņemot dažus marginālus gadījumus.

Bet vispār uzskatu, ka liela daļa skolas laika ir bezjēdzīgi zemē nomesta. Vieta, kur nobāzt bērnu, kamēr vecāki strādā.

Augstskola nav skola, tā ir izglītība un daļēji vienādi domājošu cilvēku kopa. Daži draugi, ar ko satiekos, ir no augstskolas (pat no citiem kursiem). No skolas - neviena.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #19 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:43:50 »
Vsp grūti atbildēt uz jautājumu, vai patika.... Tā, ka visu laiku nepatika, jau arī nebija. Vnk neienāca prātā doma,ka varētu darīt ko citu... vai vnk neko nedarīt... Vnk neaizdomājos līdz alternatīvām. Domāju, ka progress visādā ziņā būtu labāks, ja būtu plašākas izvēles espējas un iemācīta spēja izvēlēties un tas būtu manis izvēlēts variants.
Dzert un bastot arī pāris x pamēģināju, bet interesantāk vai foršāk nešķita.
Kā kāds te teica, kāpēc kkur vazāties, meklēt, kurp iet, ja var sēdēt siltā klasē? Citus variantus neredzēju.

Bija priekšmeti, kas interesēja un kas padevās, un pārējie,kas šķita lieka laika nosišana.
Interesēja tie priekšmeti, kur patika skolotājas. Ne vnm sakrita ar tiem,kas padevās. Bet jebkurā priekšmetā varēju dabūt labu atzīmi vnk ar darbu,t.i. kārtīgi un pilnībā izpildot visus uzdevumus. Izņemot svešvalodas -laba atmiņa diemžēl nav dabas dota :(
Biedri bija dažādi, gan draugi, gan nedraugi, bet praktiski nekas no tā nav saglabājies. Arī jāsaka, ka pēc 9.kl. sastāvs nomainījās uz labo pusi (ar atsevišķiem izņēmumiem, kā vnm).
Tajā vecumā šķita baigie nejauceņi (vai nu olimpiāžnieki, vai biezeņu bērni) , bet tagad droši vien vairums forši clv, un uz vispārējā fona -krējums... Vrb forši škiet arī tāpēc, ka pārāk bieži nav jāsatiek ;)

Vienu gan manīju: profesiju izvēles statistika no abām skolām. No vienas savi biznesi, lieli clv lielās firmās, savi biroji un pat biroju kvartāli, speciālisti visādi, daļa emigrējuši specialitātēs, daudzi vnk daudz ceļojuši...
No otras, ugunsdzēsējs, policists, armijnieks, biroja vadītāja, 1 juriste, pāris mājsiamnieces, un daži kas dara visu ko, kas pagadās...
Tagad uzminiet nu, kura no tām ir 1Ģ un kura mikrorajona videne...

Alstere: tur tu vismaz kā teicamniece un sportiste biji vajadzīga. 1.ģ visi tādi un neviens nav vajadzīgs (izņemot, ļoti vajadzīgos) -nothing special...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #20 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:47:46 »
Riebās kastu sadalījums -

Jā, tāds bija, un tagad arī tāds ir, tikai ar citādām izpausmēm.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #21 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:59:53 »
Vot kas man ir gaajis secen, tas ir kastu sadaliijums... vai arii es to nepamaniiju...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #22 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:01:33 »
Mācījos parastās mikrorajona skolās. Bija normāli gan skolotāji, gan ar klasesbiedriem normāli sadzīvoju. Savureiz kašķi gadījās, pārsvarā pamatskolas laikā, bet nekas diži nopietns. Es biju labā skolniece, ko uz mācību olimpiādēm vienmēr sūtīja. No rajona skolām uz visām olimpiādēm pārsvarā vieni un tie paši jaunieši gāja, ar dažiem biju pat sadraudzējusies. :)
Arī tagad uz klases un skolas salidojumiem ik pēc 5 gadiem eju.

Par augstskolu arī labas atmiņas, bet kontaktus uzturu tikai ar dažām draudzenēm. Pa visiem šiem gadiem pēc augstskolas beigšanas esmu tikai uz vienu salidojumu bijusi un arī tikai tāpēc, ka draudzene pierunāja.

Atslēdzies tex

« Atbilde #23 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:12:23 »
hmmm, mikrorajonā nebiju pietiekami ilgi, lai aizdomātos par kastām, bet tur pārsvarā visi arī bija tā paša mikrorajona iemītnieki un vēl padomju laiki, nekāda baisā atšķirība jau tur būt nevarēja... ok izņemot pāris no klaji "nelabvēlīgām" ģimenēm...

1ģ. mans pofigisms pret apkārtējo rīcībām un emocijām laikam ir TIK neizmērojams, ka tādas īstas kastas, kgan tur bija gandrži tikai vai nu talanti, vai biezeņu bērni, nenovēroju. Jā bija bariņi, bet nu vnm jau draugi grupējas mazākos bariņos par 30... un bija vienpaši... Bet kā reiz tieši tur mērīšanos ar biezuma pakāpi reti varēja novērot. Ja nu vienīgi, kad pirmie mobilie tel. parādījās...
Hmm, iespējams, tieši tāpēc,ka visiem bija gana, lai par materiālo pusi atklāti neraizētos un varētu teikt,ka tas jau nav galvenais un laimi nenes  :)
Turklāt labi audzinātie turīgie bērni no labaja'm ģimenēm, iespējams, bija tik labi audzināti, ka klaji uz ko tādu nenorādītu, pat ja kko tajā virzienā domāja.

Un jā, pēc 9. aizgāja daļa no tiem, kas tad vēl 1.ģ. bija nonākuši pēc mikrorajona principa, nevis ar iestājeksāmeniem (uz paralēlklasi eksāmeni bija, bet tur kopš mazotnes mācījušamies būtu jābūt galīgam durakam, sliņķim, pofigistam, vai gribošam tikt prom, lai tos nenokārtotu) ,lasi, vecāki dzīvoja centrā 90tajos ;) ....

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:22:43 »
Tagad droši vien daudzkas ir mainījies dēļ mobilo telefonu ēras. Bez iphona vai vismaz galaxy būsi lūzeris? Vai kā?
Tajos laikos tam 1am, kam vairākus gadus pirms citiem parādījās mobilais, paprāvs klucis un toreiz ar LMT drausmīgi dārgs... nebiaj jau vēl bez vecākiem, kam zvanīt... tikai iespēja to kluci nēsāt :D
Tagad tas droši vien ir ļoooti mainījies...

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2015. gada 24. aprīlis, 11:23:46 »
hmmm, bet bija tak vēl peidžeri -praktiski visiem. To ,ka tiem būtu bijusi jelkāda lietderība, gan neatceros...
IMO, peidžeri neizdzīvoja, jo aplams komunikācijas virziens...

Atslēdzies Tille

« Atbilde #26 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:38:05 »
Ļoti patika. It īpaši 9. un 10. klasē, mums bija superīgs kolektīvs. Un tad - traģēdija - 11. klasē mūsu B klase tika sadalīta uz pusēm A un C klasēs, aiz kam notika protesta akcija - mēs, 6 beibes, pašrocīgi izņēmām doķus un aizgājām uz citu skolu :) Vēl tagad nesaprotu, kā to pieļāva bez vecāku ziņas?
Bet 11. klase rezultātā bija mans vismīļākais skolas laiks (un audzinātājs vsp extra :) ).

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #27 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:56:52 »
Oi, man traki gāja...pirmajās klasēs garlaikojos un ņēmu līdzi grāmatas lasīšanai :) klasē draudzējos ar dažiem cilvēkiem, tie ari bija tādi...dīvaiņi.

Vēlāk bija vēl trakāk- nestājos komjaunatnē, un par to mani vazāja pa audzinošam pārrunām un sabojāja 8. klases raksturojumu...TIK briesmīgs laikam nebija nevienam :rofl: jāsaka godīgi, es biju lepna!
Un pēc 8. klases aizgāju uz krievu skolu. Tur bija tā neko, forši skolotāji, bet draudzējos vairāk ar paralēlklasi. No manas vidusskolas klases uzturu ciešus kontaktus ar vienu vienīgu cilvēku- sadarbojamies un tiekamies bieži. Lai gan skolas laikā nekādi baigie draugi nebijām.

Vispār, neapšaubāmi bija atvieglojums, aizejot uz augstskolu. Vēl jo vairāk, ka es studēju tālu no mājām- Ļeņingradā.

Bērniem bija ļoti jauka pamatskola, daži skolotāji bija vienkārši ģeniāli- un pie tam svarīgos priekšmetos- matemātikā, latviešu un angļu valodā. Vidusskola- ģimnāzija- tā neko, arī ir palikuši draugi no turienes. Tas jau bija jaunajos laikos, un mēs galīgi nebijām nodrošināti- bet manējie kaut kā mācēja sevi tā nostādīt, ka abi bija populāri savās klasēs un tīri labi ieredzēti no skolotājiem. Protams, kā vienmēr, meita bija kārtīgāka; puika- lielāks pofigists :)