Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123177 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #120 : 2016. gada 10. novembris, 08:10:23 »
Monika Pēca "Septiņas dienas bez"

Izklaidējoša grāmata par to, kā piecas draudzenes dodas uz senlaicīgu pili, lai piedalītos badošanās kūrē.

Man patika, viegls humors, brīžiem Cammas stiliņš, it īpaši aprakstot pīļu pāri. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #121 : 2016. gada 18. novembris, 10:31:59 »
Mums neredzamā gaisma   Entonijs Dors

Itkā ļoti vienkāršs, plūstošs stāstījums, sākumā varoņi bērni -akla meitene Francijā, bāreņpuika Vācijā. Ap 1940. gadu viņu likteņi sāk satuvoties

Esmu apm. pusē un kļūst aizvien interesantāk

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #122 : 2016. gada 23. novembris, 19:48:52 »
Emīlija Gifina "Dzīves līkloči"

Lasīt var, bet man grūti saprast lietas, par ko streso un cepas amerikāņi (vai arī grāmatas autore). Tā arī nesapratu, kāpēc sievietei jāizvēlas mākslīgā apaugļošana, ja ir iespējams to paveikt dabiskā ceļā. Nez, ir normāli atstiept puisi uz ģimenes un draugu viesībām un paziņot, ka viņš būs spermas donors? :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #123 : 2016. gada 30. novembris, 17:22:42 »
tikko no bibliotekas -Lūsija Vaithausa Indīgā mīla, kas pozicionēta kā psiholoģisks trilleris. Meklēju plauktā kaut ko citu, bet uzdūros " Kārtības maģija" , Marija Kondo. Varbūt palīdzēs mājā kārtību ieviest

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #124 : 2016. gada 02. decembris, 08:10:19 »
Nikolā Barro "Sievietes smaids"

Jauks franču romāns par dzīves pārsteigumiem. Viegli lasīt, ir humors un viegla romantika.

"Indīgo mīlu" lasīju, beigās man pat galvenās varones palika žēl. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #125 : 2016. gada 02. decembris, 08:32:30 »
Vakar vilcienā izlas'īju Kārtības maģiju, laikam buduārā tēma būs jātaisa

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #126 : 2016. gada 02. decembris, 09:08:08 »
Kārtības maģija jau tāda kā kulta grāmata pēdējā laikā. Autore mazliet ar putniem, bet grāmata loti laba un rosinoša, pat man, lietu nekrājējai un izmetējai. Zinu pat vienu cilvēku, kas tās iespaidā tiešām atbrīvojās no visa liekā. Daudz vairs neatceros, bet viņai bija interesanta filozofija. Pat nopirku šo grāmatu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #127 : 2016. gada 02. decembris, 09:25:57 »
Putni ir  :bird:  bet Japānai un sintoistiem/budistiem saprotami. Dažas vietas diezgan šokējošas, lasot smīkņāju par grāmatmīļu iespējamo reakciju :rofl:
Ieteikums izplēst no grāmatām lappuses ar mīļakajiem citātiem, pārējo izsviest.
Bet daudzi ieteikumi tiešām derīgi un es gatavojos uzsākt

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #128 : 2016. gada 02. decembris, 10:44:19 »
Būs laikam jāpārlasa. Atceros, man patika tā nodaļa, kā atvadīties un izmest dažādus sentimentālus atmiņu niekus, kas krājas. Kā atvadīties no drēbēm. Kā izmantot kurpju kastes, nevis tērēt naudu kādām kastēm. Es vismaz ieviesu skaistu kārtību zeķu atvilktnē. Drēbju locīšana gan man likās kas dīvains, man patīk pārskatāmi uz pakaramajiem.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #129 : 2016. gada 02. decembris, 10:55:42 »
Ha. Cik maksā? Jāuzdāvina jaunākajai z-svētkos...:D

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #130 : 2016. gada 02. decembris, 10:58:43 »
Jā, Emīlij, reiz čatā laikam par šo grāmatu runājām. Vēl tur bija, ka vecāku māja nav jāpaŗvērš par noliktavu ( kā tas bieži ir). maksā gan jau padsmit eiro apmēram. Bet tiešām iesaku, retā padomu grāmata, kas ir diezgan normāla. Ne viss varbūt pieņemams, bet šo to var aizņemties.

Atslēdzies dip

« Atbilde #131 : 2016. gada 02. decembris, 11:01:54 »
Svina garšu neizlasīju, nespēju, par briesmīgu...

Bet nedēļas nogalē izlasīju "Lavandu istabu" http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/102970-lavandu_istaba.html
Feins vasaras nedēļas nogales lasāmgabals, viegls, romantiski skumjš, bet galvenais varonis nevis jauna trīsdesmitgadīga, neprecējusies sieviete, bet piecdesmitgadīgs grāmatu tirgotājs :)
Bet man jau romantiska dvēsele :D
Pašlaik lasu "Lavandu istabu". No sākuma lasīju tīri vienaldzīgi, bet tad aizgāja. Pateicoties šai grāmatai atvērās pāris lodziņi manā domāšanā. Izlasu teikumu, un stop - domas pārceļas citā realitātē.

Atslēdzies reno

« Atbilde #132 : 2016. gada 02. decembris, 11:51:14 »
Jā tā bija jauka grāmata. Pēc japāņu kārtotājas ieteikuma būtu jāizplēš mīļākās lappuses

Atslēdzies reno

« Atbilde #133 : 2016. gada 03. decembris, 19:38:22 »
Indīgā mīla izrādījās īsti labs trilleris

Atslēdzies reno

« Atbilde #134 : 2016. gada 17. decembris, 21:59:19 »
Inguna Bauere Grēksūdze

Mūsdienas un ~1900., nav konkrēti vēsturiski notikumi.

Pat nezinu, kā raksturot. Sižets interesants, mūsdienu daļa jūtami vājāka, tāda samākslota un totāli neizmantotas potences.
Nodeva mūsdienām -homoseksuālas attiecības. Ka tādas nodibinās starp draudzes mācītāju un draudzes skolotāju, liekas mazliet patraki, vēl turpat ir ērģelnieks -seksuāls maniaks. Bet pagātne kopumā laba un pārliecinoša, vienīgais trūkums -sk zemāk.

Kārtējo reizi, lasot latviešu prozu, rodas sajūta, ka rakstniekam pietrūkst redaktors ar autoritāti. Nesen radio klasikā daļēji dzirdēju sarunu ar redaktori, kurai pajautāja, kas ir latv prozas trūkums. Atbilde -liekvārdība