Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123302 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #15 : 2015. gada 04. septembris, 12:43:05 »
Čatā jau reno apjūsmoja Laienas Moriartijas grāmatu "Lielie mazie meli". Tagad es arī esmu izlasījusi un varu teikt to pašu - ir grūti atrauties. :)

Izlasīju arī Ninas Georges "Lavandu istabu" - ir ok priekš romantisko skumju žanra cienītājiem.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #16 : 2015. gada 11. oktobris, 10:46:55 »
Čarlzs Martins "Kalns starp mums" - par diviem izdzīvojušajiem pēc aviokatastrofas ziemā kalnos. Aukstums, retināts gaiss, nekādu iespēju sazināties ar glābējiem, traumas, pārtikas trūkums...

Garlaicīgi nebija ne brīdi, viegli lasīt, beigas labas. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #17 : 2015. gada 25. oktobris, 09:21:03 »
Stefānija Kremzera "Diena, kad mācījos lidot" - lai gan stāsts sākas ar to, ka jauna māmiņa 4 stundas pēc dzemdībām izmet savu mazuli pa 5.stāva logu, grāmata ir sirsnīga, izzinoša, iekļauti vēsturiski fakti par vāciešu masveida izceļošanu uz Brazīliju 19.gadsimta beigās.

p.s. Pa logu izmesto mazuli veiksmīgi noķēra garāmgājējs.

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2015. gada 25. oktobris, 11:41:45 »
Pabeidzu Jū Nesbē "Spoku" -kaut kā neticas, ka savu varoni piebeidzis pa īstam

Atslēdzies faraons

« Atbilde #19 : 2015. gada 25. oktobris, 21:53:50 »
reno, un kā lai  tagad lasu, ja beigas pateiktas? speciāli šitā? :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2015. gada 25. oktobris, 22:02:57 »
 :rat:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #21 : 2015. gada 26. oktobris, 09:54:07 »
reno, un kā lai  tagad lasu, ja beigas pateiktas? speciāli šitā? :)

Tagad atliek tikai lasīt nākamo Jū Nesbē grāmatu "Policija", lai uzzinātu, kurš un ko ir piebeidzis. :D
Neko jau reno neatklāja, tik uzdeva retorisku jautājumu. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #22 : 2015. gada 26. oktobris, 12:22:16 »
Un speciāli faraonam nestāstīšu, kuri "Policijas" beigās apprecējās... :D

Atslēdzies faraons

« Atbilde #23 : 2015. gada 27. oktobris, 19:11:22 »
 :fryingpan:

Atslēdzies taj

« Atbilde #24 : 2015. gada 08. novembris, 19:39:39 »
Izlasīju Daces Rukšānes "Mīlasstāstus". Iekrita acīs vāka noformējums, kaut kas savādāks. Tādi paīsi un itin kā mazliet aprauti stāsti. Doma ir jūtama, tā mazliet atkārtojas. Raksta labi, cik to var jaust plānumplānā gramatiņā, jūtama valodas prasme, tas vienmēr ir patīkami lasītājam.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #25 : 2015. gada 09. novembris, 12:19:34 »
Es biju pārsteigta par valodu, dikti laba. Nu, jā, cilvēkam arī briedums, nav jau vairs nekāda beatrise.
Man patika.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #26 : 2015. gada 10. novembris, 21:48:28 »
Man pēdējās divas lasītās grāmatas par Latvijas vēsturi 20. gadsimtā - Noras Ikstenas "Mātes piens" un Gunas Rozes "101. kilometrs". Ne viena, ne otra nav nekas dikti iepriecinošs un jautrs satura ziņā - padomju laika dzīve. Ikstena laikam atkal sāk patikt.
"101. kilometrs" - es nezināju, ka tā ir noticis, ka reāli bijušie izsūtītie un citas nevēlamas personas tik brutālā veidā tika nolikti dzīvot nekurienē, tādēļ man kaut kādā mērā izzinoša literatūra, kas rosina padrūmas sajūtas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2016. gada 25. februāris, 10:06:05 »
Kas tas ir ar tām lavandām -izlasīju  'Lavandu dārzu", Lūsinda Railija, vieglais gals. Un lavandas mūsu Zvigznes gudrinieces pielikušas pašas -grāmatā ne vēsts no lavandām un saucas The Light Behind the Windov -gaisma aiz loga

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #28 : 2016. gada 02. aprīlis, 21:08:17 »
Antonija Mihaēlisa "Pasaku stāstnieks". Ne uz ko īpašu necerēju, bet bija negaidīti laba.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #29 : 2016. gada 02. aprīlis, 21:11:25 »
Drīzumā iznāks vienīgā vēl līdz šim latviski neizdotā Jū Nesbē grāmata no Harija Hola sērijas -  "Tarakāni". Es jau izlasīju krieviski, bija ok.