Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123309 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #180 : 2017. gada 08. marts, 06:21:34 »
Un tulkojums ir ļoti labs! Maima Grīnberga ir mana favorīte tulkojumu ziņā, caur to arī skandināvu literatūra.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #181 : 2017. gada 08. marts, 21:58:14 »
Terijs Heizs "Es esmu Svētceļnieks"

Grāmata smaga un bieza, lasīju netipiski ilgi - gandrīz nedēļu. Trilleris. Galvenais varonis - augsta līmeņa slepenais aģents. Viņa mērķis - atklāt musulmaņu teroristu un novērst bioloģiskā ieroča izplatīšanu. Tas tā īsumā. Garākajā versijā romānā atklāta gan slepenā aģenta, gan viņa pretinieka dzīve, darbības motīvi, papildus līnijā ir detektīvintriga, kas aizsākas romāna sākumā.  Nobeigumā ir visai dramatiska kulminācija.
Lasīju ar interesi, un man patika.

Atslēdzies taj

« Atbilde #182 : 2017. gada 09. marts, 07:42:47 »
Tas ir ātri - gandrīz nedēļas laikā tādu apjomīgu vēstījumu pievārēt!

Nolienu kaunīgi stūrītī. Tā arī neesmu vēl tikusi pie lasīšanas turpināšanas "Rabarberu sarkanajam". Kaut kur tas laiks pazūd. Vakaros nāk miegs, no rītiem darbs. Kaut gan agrāk nekad nebiju domājusi, ka kādreiz kaut ko tādu teikšu. Biju īstens grāmattārps, ka tikai palasīt, i līdz pāri pusnaktij. Tagad vienkārši atlūztu miegā.

Vēl man ieteica un iespieda rokās tādu grāmatu "Dievs vienmēr ceļo anonīmi".

Tā nu gultas galvgalī anonīmi sarkst  :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #183 : 2017. gada 16. marts, 11:00:41 »
Pēdējā laikā no īsti jaunajām gandrīz nekas nav bijis, tad nu skatījos pa plauktiem, kas acīs iekritīs.

Rolāns Buti   Apvāršņa vidū

Negaidīti skaists stāsts, katastrofāli karsta vasara Šveicē 1976. gadā 13gadīga zemnieku puikas dzīvē. Grāmatiņa plāna, tāds rāms, aizkustinošs stāsts ar slēpto spriedzi.

Egle Čerņauskaite  Visi Itālijas putekļi -nav vērts, itkā krimiķis, bet baigi juceklīgs, uz beigām tikai pāršķirstīju

Žuža Rakovska Čūskas ēna
Tikko iesāku, 17. gds , aptiekāri un zāļu sievas.Šķiet, ka būs interesanta

Rindā gaida Atvudas Kalpones stāsts, ļoti sen esmu lasījusi angliski, tik vien atceros, ka toreiz man patika, nolēmu pārlasīt

Paņēmu arī pavisam jauno Kursītes grāmatu par latviešu žestu valodu -tā tādai ilgākai palasīšanai, interesanti momenti, kā žestu valoda parādās tautasdziesmās, kāds ir latvieša komfortablais attālums no otra cilvēka utt.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #184 : 2017. gada 17. marts, 10:32:12 »
"Čūskas ēnu" esmu lasījusi, bija ok.

Šobrīd man ir paņemtas kopā 9 grāmatas no dažādām RCB filiālēm - dažas bija rezervētas un netīšām trāpīju arī uz jauno grāmatu pievedumu. Bibliotekāre, kura man izsniedza pēdējo grāmatu un izdrukāja visu grāmatu sarakstu, acis vien nobolīja, bet neko skaļi neteica. :)

No jaunajām jau paspēju izlasīt - Daniels Glatauers "Mūžam Tavs". Grāmata nav bieza, pa vienu vakaru var izlasīt. Par ideālo vīrieti, kurš beigās izrādās nemaz tik ideāls nav. Ir spriedze, psiholoģija, laba valoda.

Atslēdzies reno

« Atbilde #185 : 2017. gada 17. marts, 16:04:52 »
Glatauers Mūžam tavs -Rukšāne šodien Dienā beigas nokritizēja,Ermlere  Meistarstiķis -rīgas detektīvs, Maksanss Fermīns Zen -īstā, par japāņu kaligrāfiju, Martēna-Ligāna Neuztraucies mīļā tev viss izdosies -esot laba, Marks Rābe -Šoks psih. spriedze, Havjers Mariass Iemīlēšanās un viens kontinents -Adele Parksa Brilles aklai mīlestībai
Ar ko sākt?!! Jo Čūskas ēnu jau iesāku

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #186 : 2017. gada 17. marts, 16:16:33 »
Sāc, ar ko gribi. :)
No Ermleres paņēmu lasīt detektīvu "Rīgas buča"  - kopumā biju vīlusies. Plānā grāmatiņā autore centusies sabāzt kaudzi notikumu, slepkavo visus gandrīz vai pēc kārtas bez īpašas loģikas. Arī mākslas aspekts likās stipri aiz ausīm pievilkts klāt.

Atslēdzies taj

« Atbilde #187 : 2017. gada 17. marts, 16:55:57 »
Ak, ļoti gaidu Glataueru un Fermīnu. Mūsu bibliotēkā vēl rinda.

Pašlaik lasu detektīvu, ko droši vien esat lasījušas, nosaukums "Purvs", tāds skandināvisks, uzrunā. Un otru grāmatu lasu "Dievs vienmēr ceļo viens" vai kaut kā tā, arī uzrunā. Tikai lasīšana sanāk tāda palēnām, pa kādām desmit lapām kā nu kurā reizē kura grāmata, un tad tomēr vakara nomiedzis pievārē. Ja nebūtu miegainības, bet miegs arī svarīgs.

Atslēdzies reno

« Atbilde #188 : 2017. gada 17. marts, 17:21:30 »
Man jau superīga biblioteka -iznesa visu kaudzi jaunās, lai izvēlos, un pierunāja ņemt vēl un vēl

Atslēdzies taj

« Atbilde #189 : 2017. gada 17. marts, 17:55:44 »
Tas parasti tā ar draudzīgiem bibliotēku apmeklētājiem, kas patīkami kā cilvēki  :) Tā teikt, kā sauksi, tā atsauksies.

Man ar tāpat mēdz būt. Bet šoreiz laikam kāds aizkavē no iepriekšējiem lasītājiem. Kā arī, no svara, cik eksemplāros grāmatas. Ja viena grāmata uz visiem gribētājiem, iet ilgāk.
Save

Atslēdzies reno

« Atbilde #190 : 2017. gada 20. marts, 21:17:25 »
http://www.satori.lv/raksts/12754/Pauls_Bankovskis/Latviesa_zests

Tas par Kursītes grāmatu. Taisnība, daudzi pietiekami populāri un nozīmīgi žesti palikuši neapskatīti

Atslēdzies reno

« Atbilde #191 : 2017. gada 22. marts, 11:00:17 »
Marks Rābe  Šoks

Saucas "psiholoģisks trilleris", bet tas ir maigi teikts. Sadisma samudžinājums vairākās paaudzēs, man nepatika, kaut gan vienas līnijas skaidrojums bija viltīgi izdomāts.

Droši vien nākošo grāmatu tāpat paņemšu, nenoturēšos. Cik nu mums ir tā izvēle. Bet noteikti nav starp favorītiem

Atslēdzies reno

« Atbilde #192 : 2017. gada 22. marts, 11:05:13 »
Adele Pārksa  "Brilles aklai mīlestībai"

Kontinenta izdevums, man liekas, galvenā varone tomēr par daudz pārspīlēta savos īstā vīrieša meklējumos. Bet vispār interesanti, katrā ziņā pietiekami laba atpūta pēc sadistiskiem trilleriem

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #193 : 2017. gada 22. marts, 19:48:12 »
Izlasīju Ingas Ābeles grāmatu "Duna", biju jau pieminējusi iepriekš, ka lasu.

Patika, ne viegla grāmata, jādomā līdzi, kas notiek, kā personāži saistīti. bet arī par vieglu laiku Latvijas vēsturē, pamatā Otrā pasaules kara desmitgade, kaut kas pirms, kaut kas pēc kara, kaut kas mūsdienām. Par Rīgas hipodromu, par Pļaviņām, par Gostiņiem, par Krustpili.

Es ieteiktu kā lasāmu grāmatu.

Un vēl izlasīju tepat ieteikto Žila Legardiņjē "Rīt es sākšu jaunu dzīvi!", phē... "Ku-kū" krietni smalkāka un feināku humoru. Šis tāds ļoti nekāds gabals.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 22. marts, 21:10:05 no Luīze »

Atslēdzies reno

« Atbilde #194 : 2017. gada 24. marts, 10:29:35 »
Agnese  Martēna-Ligāna  Neuztraucies, mīļā, tev viss izdosies!

Turpinājums "Laimīgie lasa grāmatas un dzer kafiju". Ideāli, ja var lasīt pēc kārtas, jo man vajadzēja mazliet saspringt, lai atcerētos pirmās grāmatas notikumus.

Turpinājums ļoti labi lasās, mazliet iezogas šabloniņi, bet tas nekas. Ja vēl kāda būs izlasījusi, labprāt parunātu par nobeigumu, tagad nevaru atklāt sižetu!Kaut gan jau grāmatas vidū kļūst skaidrs, uz ko tas velk :)

Daudz par to, kā tiek pārvarētas bēdas pēc smaga zaudējuma. Ielikšu citātos grāmatas ievadcitātu