Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 122962 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #375 : 2018. gada 11. marts, 20:19:23 »
Žans Pols Didjēlorāns "Lasītājs vilcienā 6.27"

Neliela grāmatiņa, lasījās raiti, tāds kā stāsts par dzīvi kopumā, tai skaitā mazliet romantikas pavīd, bet gaumīgi. Iesākums vienīgi bija padrūms, manā skatījumā, citiem var likties savādāk. Bet turpinājums vienkārši apbur, gan ar humoru pa vidu, gan arī noslēgums jauks!

Belnēns Vemols, tāds ir jaunvīrieša vārds, tiek saukts par Velnēnu, bet ar laiku izdodas aimirst šo palamu. Strādā neieredzētā papīru pārstrādes rūpnīcā, kur dārdošs nezvērs asmeņu rīklē samaļ arī tonnām grāmatu, un tāpat arī Belnēna drauga kājas... Tas ir iesākums. Pec tam seko daudz nozīmīgāki momenti, un arī pozitīvāki. Tostarp, saistīts ar gramatas nosaukumu. Belnēns regulāri lasa no papīra pārstrādes iekārtas beigās izzvejotās atsevišķās dažas lapas no iznīdētajām grāmatām - fragmentus bez vārda un turpinājuma. Un dara viņš to vilcienā, kad no rīta brauc uz darbu. Tā arī sākas vairākas zīmīgas epizodes viņa dzīvē, saistītas ar lasītmīlu. 160 lappušu grāmatiņa strauji izlasāma, man ar lielu patikšanu pie beigām.

Atslēdzies taj

« Atbilde #376 : 2018. gada 11. marts, 20:27:40 »
Petra Hīlsmane "Kamenes sirdī"

Vai esat ievērojuši, ka Vācu autoru darbos nereti mēdz būt tāds humors, kurš..., kā lai to pasaka, ir vienlaikus sarkasma pilns un tāds panaivs?

Šai grāmatā, ko ņēmu vieglai atslodzei, tāpēc valodas smalkumus vai trūkumus nepētīju, ir tieši šādi - Lēna nemitīgi iekuļas visneticamākajos naivi absurdajos komēdijas cienīgajos piedzīvojumos, tai pat laikā pamanīdamās būt gan asi kritiska (laikam jau gan vairāk pret sevi pašu), gan naivi, nelabojami cerīga romantiķe. Atzīstu, nav ticams, ka dzīvē šādas situācijas varētu patiešām ar vienu cilvēku ņemt un visas nogadīties. Tas butu kas nebijis, nudien. Bet grāmatiņa man līdzēja aukstajos spelgoņa vakaros gan pasmieties tāpat vien, gan arī ātrāk aizmigt. Misija izpildīta.

Iepriekšējās atsauksmes nemeklēju, piedošanu! Tas mazliet ķēpīgi. Ja tiks lemts, ka obligāti jāatsaucas, tad jau būs jādara. Bet, piemēram, par šo, nedomāju, ka atsauksmes ir iespaidīgas, tāpat kā arī mans komentārijs tik tāds nieks vien.

Atslēdzies taj

« Atbilde #377 : 2018. gada 11. marts, 20:36:05 »
Un nu, jaunums!

Esat lasījušas (nu labi, varbūt arī kāds kungs lasījis) tādu darbu "Sargies ziemeļvēja"? Romāns e-pasta vēstulēs. Vai uzrunāja?
Ja jā, tad, lūk, jauns šāda veida darbs, lasīšanai tīkams un viegls, bet arī ar labu valodu un domu interesantumiem - labākajās e-pasta vēstuļu romāna tradīcijās.

Anna Lora Bondū, Žans Klods Murlevā (Francija) "Padejosim?"

Sarakstē e-pasta vēstulēm apmainās kāds rakstnieks jau cienījamos gados un jauna sieviete ap 30. Viņi iesāk mazliet spuraini, bet turpina arvien vairāk viens otru uzmundrinādami, gan raisīdami smaidu, gan arī arvien vairāk atklādami viens par otra dzīvi, noslēpumus un pārdzīvojumus. Interesanti ļoti! Garantēju. Lai gan, protams, gaumes mēdz atšķirties. Bet šo varētu ieteikt visiem, kas vien ar mieru klausīties. Forša un saturīga grāmata!

Zvaigzne ABC mājaslapas info: http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/122273-padejosim.html

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #378 : 2018. gada 11. marts, 20:42:15 »
"Kamenes sirdī" kaut kad esmu lasījusi, bet vairs neatceros, par ko tur bija pat pēc Taj priekšāteikšanas. :) Pārējās grāmatas ir jaunas, nesen izdotas un līdz manai bibliotēkai vēl nav nonākušas.
"Ziemeļvējā" lasīju, un man ļoti patika.  :smile:

Atslēdzies taj

« Atbilde #379 : 2018. gada 11. marts, 20:46:49 »
Kolēģei pazīstams cilvēks par "Kamenēm sirdī" izteicās, ka ļoti slikta valoda un pamuļķīgi tie joki. Bet tajos - 20 aptuveni grādos, kas bija uznākuši, noderēja labi, lai saritinoties, vieglākā literatūrā atsiltu, tā ka katram pēc vēlmēm.

Atslēdzies reno

« Atbilde #380 : 2018. gada 11. marts, 21:00:27 »
Ar vācietēm ir tā jocīgi, nekad nevar zināt, vai sanāks kamene sirdī vai degunā

Nupat izlasīju kārtējo Ritas Falkas  gāmatu ***** par Nīderkaltenkirhenes lielisko policistu un viņa omi un visu pārējo ģimeni. Kriminālgaījums paliek otrā plānā,kā parasti  joki un forša valoda.

Gaida tāda aizdomīga -Sarlote Lūkasa "Tavs ideālais gads". Aizdomas manī raisa grāmatas noformējums -ar rozā lapu malām

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #381 : 2018. gada 11. marts, 21:45:25 »
Man patīk Ritas Falkas grāmatas par Nīderkaltenkirhenes policistu  :yes:  Ļoti izklaidējošas.
Mana atsauksme par grāmatu "Tavs ideālais gads" ir iepriekšējā lapā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #382 : 2018. gada 11. marts, 22:03:51 »
Nu, ja  tu dod 4 ****, tad jau droši ķeršos klāt

Atslēdzies Minne

« Atbilde #383 : 2018. gada 13. marts, 15:14:31 »
Vakarnakt pabeidzu Elenas Ferrantes Neapoles ciklu.

Pretēji reno aicinājumam izlasīju visas četras grāmatas vienu pēc otras, jo, ja uztaisu pauzi, kaut vai pāris dienas, man grūti atkal ielasīties un iejusties.
Pretēji manas draudzenes un šejienes lasītāju atsauksmēm, pirmās trīs grāmatas mani uz tāda ārkārtēja viļņa neuznesa. Jā, patika, bija labi, bija ok, bet ne vairāk. Visgrūtāk gāja ar trešo daļu. Ja pirmajā grāmatā Brīnišķīgās draudzenes vairāk atainota bērnība un apkārtējā pasaule meitenes acīm, otrajā - Jaunais uzvārds - pusaudžu un vienlaikus jaunu sieviešu un vīriešu tāda kā iniciācija pieaugušajā/ģimenes dzīvē, tad trešajā grāmatā Aizbēgt vai palikt - dzīves ceļa un sevis meklējumi arī ideoloģijas un politiskās pārliecības veidošanas jomā, un tas man nelikās tik interesanti, lasījās pat pagrūti. Likās, ka arī valoda tāpat kā cilvēks attīstās no vienkāršākas uz sarežģītāku - no bērna tiešākas pasaules uztveres līdz jauna cilvēka sevis un jēgas meklējumiem un šaubām.

Toties ceturtā daļa Pazudušais bērns mani paņēma. Un man prieks, ka ar pēdējo grāmatu es tiku tajā virsotnē, kad varu teikt - lielisks darbs. Protams, iemesls skaidrs - tas reflektēja ar manām emocijām, jūtām un notikumiem. Lasīju, pārlasīju, daudz raudāju un gandrīz vai nespēju noticēt, ka pirmo reizi pēc manas nelaimes kāds no malas (kaut kāda pusanonīma itāliete) tik precīzi iejuties, uztvēris un aprakstījis manas (Lilas) jūtas, domu gājienu un to izpausmes. Protams, nelaimes fakts kā tāds vienmēr ir bijis, nāve ir blakus un būs vienmēr, bet, lai kā līdzcilvēki, kuri ar to nav saskārušies, censtos, viņi tomēr nespēj līdz galam saprast, ko jūti, turklāt viņiem tas kaut kad pāriet, beidzas un turpinās pierastā dzīve, bet tev neturpinās vairs nekad, un to cilvēkiem grūti pieņemt. Vārdu sakot, man bija sajūta, ka ka šajā grāmatā kāds ir ieskatījies manā dvēselē, esmu saprasta un varbūt kaut kāda ziņā attaisnota.

Sorry par palagu

Atslēdzies reno

« Atbilde #384 : 2018. gada 13. marts, 15:39:46 »
Manas sajūtas bija tieši tādas pašas. Trešā gāja visgrūtāk, nelikās interesantas itāļu politiskās cīņas. Par ceturto jau rakstīju -lasot piedomāju par Minni...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #385 : 2018. gada 17. marts, 19:53:03 »
A.Dž.Finns "Sieviete logā" ****

Trilleris. Par vientuļu sievieti, kurai ir depresija un agorafobija un kurai patīk pa logu vērot kaimiņu dzīvi. Kādā reizē viņa redz to, kas viņai nebija jāredz. Neviens viņai netic, jo viņa patērē alkoholu ievērojamos daudzumos un lieto dažādas zāles, kuras var izraisīt halucinācijas. Šķietamība sajaucas ar īstenību, tāpēc ir jānoskaidro patiesība. Dramatiska kulminācija.

Atslēdzies reno

« Atbilde #386 : 2018. gada 17. marts, 21:08:47 »
Ideālo gadu izlasīju ar patiku, mani tiešām samulsināja grāmatas noformējums -manuprāt, tas bija gluži lieki un arī neatbilstoši stāstam -dienagrāmatu/ kalendāru taču dāvināja vīrietim.

Man jau kādu laiku stāvēja grāmata, paredzami smaga:
anonīma autore Sieviete Berlīnē *****
Sieviete Berlīnē 1945. gada 20. aprīlis -22 jūnijs

Protams, ir visas šausmas  -bombardēšana, krievu zaldāti, masveida izvarošanas, bads.
Bet tas nav vaimanāšanas stāsts. Tas ir par izdzīvošanu, par spēju sadalīt savu "es" ķermenī un dvēselē, ko spēj tikai sievietes -man tā liekas.
Grāmata ir ļoti labā, raitā valodā, var droši ņemt un lasīt.

Pašlaik lasu jau Taj ieteikto Padejosim -tiešām labi

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #387 : 2018. gada 28. marts, 22:15:37 »
Sebastians Ficeks "Astotā nakts" ****

Psiholoģisks trilleris. Virtuālajā vidē tiek izveidota spēle, kura notiek realitātē un kurā var piedalīties visi, kas reģistrējušies. Spēle veidota kā sociāls eksperiments, lai noskaidrotu, kā darbojas pūļa psiholoģija un cik daudzi būtu ar mieru piedalīties dzīva cilvēka medībās.
Kāds cenšas izdzīvot, kāds dzenas pēc balvas, kāds cenšas nofilmēt un ievietot internetā...

Ficeka romāni rullē!  :yes:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #388 : 2018. gada 29. marts, 21:24:45 »
Un nu, jaunums!

Esat lasījušas (nu labi, varbūt arī kāds kungs lasījis) tādu darbu "Sargies ziemeļvēja"? Romāns e-pasta vēstulēs. Vai uzrunāja?
Ja jā, tad, lūk, jauns šāda veida darbs, lasīšanai tīkams un viegls, bet arī ar labu valodu un domu interesantumiem - labākajās e-pasta vēstuļu romāna tradīcijās.

Anna Lora Bondū, Žans Klods Murlevā (Francija) "Padejosim?"

Sarakstē e-pasta vēstulēm apmainās kāds rakstnieks jau cienījamos gados un jauna sieviete ap 30. Viņi iesāk mazliet spuraini, bet turpina arvien vairāk viens otru uzmundrinādami, gan raisīdami smaidu, gan arī arvien vairāk atklādami viens par otra dzīvi, noslēpumus un pārdzīvojumus. Interesanti ļoti! Garantēju. Lai gan, protams, gaumes mēdz atšķirties. Bet šo varētu ieteikt visiem, kas vien ar mieru klausīties. Forša un saturīga grāmata!

Zvaigzne ABC mājaslapas info: http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/122273-padejosim.html

Izlasīju. :) Abiem - Bondū un Murlevā - dodu *****
Tas rakstnieks tieši Nakata knga gados, tāpēc man neviļus radās salīdzinājums. :) Iesaku Nakatam izlasīt šo grāmatu. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #389 : 2018. gada 01. aprīlis, 14:48:23 »
Neparasta grāmata, ne pārāk jauna, laikam 2010. gadā izdota. Jaunzēlandiešu rakstnieks
Loids Džounss "Misters Fips" ****

Zālamanu salas, 80. gadi (to var saprast pamazām). Stāsts 1. personā, 11gadīga iezemiešu meitene ļoti rāmi stāsta par dzīvi uz salas -nemiernieki džungļos, armijas reidi, blokāde, kad vairs nav nekā, bet "mums ir mūsu dārzi, zivis, cūkas" un lai arī grūti, bet iztiek -pat tad, kad armijnieki sadedzina visas mantas un beigās arī būdas.
Uz salas ir palicis viens baltais, kas turpina īpatnēju skolu -katru dienu lasa bērniem mistera Dikensa romānu Lielās cerības. Fips ir romāna galvenais varonis, kas bērnu iztēlē pārvēršas par reālu cilvēku. Diemžēl arī armijniekiem liekas, ka misters Fips ir kāds, kas slēpjas un ir jāatrod.