Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123301 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #900 : 2025. gada 25. maijs, 09:19:30 »
 Bet es atkal par dzeju. Esejas? Mazi sarunu fragmenti? Autors ir dzejnieks

Ostaps Slivinskis Kara vārdnīca  Tulkojusi Māra Poļakova *****

Bibliotēkās parasti vienmēr paņemu kaut ko netradicionālāku. Kara vārdnīca ir ļoti iespaidīgi iedarbīga. Mēs taču esam jau tā kā pieraduši, ak, nu tur nabaga Ukraina. Te alfabēta kārtībā uz katru burtu ir pāris dažādu cilvēku stāstiņi.

Cipari
Irina, Severodonecka (runā pa telefonu)
-Nu, tu vienkārši skaiti. Skaitām kopā, labi? Viens, divi, trīs... Nē, lēnāk, no sākuma. Nesteidzies. Viens, divi, trīs, četri, pieci, seši, septiņi.. Nu, redzi? Viss ir labi

Atslēdzies reno

« Atbilde #901 : 2025. gada 20. jūnijs, 19:50:08 »
Laikam neviens vairs nelasa...

Valērija Perēna  Svētdienās aizmirstie

Man sākumā nepatika tēma -vecu ļaužu pansionāts. Likās, ka visādas smagās vien savākušās no bibliotēkas. Protams, ka šī arī nekas pārāk viegls jau nav. Stāsts par pazaudētām un atrastām mīlestībām, noklusētām drāmām.

Atslēdzies reno

« Atbilde #902 : 2025. gada 25. jūnijs, 08:31:13 »
Laukā līst, ideāls laiks, lai mierīgi lasītu. Bija uzkrājusies grāmatu kaudzīte, ko noteikti biblenē rinda gaida, tad nu steidzos.
Šellija Rīda  Plūsti kā upe

Visos tīklos izslavēta. Pilnīgi piekrītu. Stāsts tiešām plūst kā upe. Noteikti iesaku, lai gan sākums mani nobaidīja, ka gaidāms bezcerīgais liktenis un cīņa. Bet tā jau tikai latviešu romānos notiek :mrgr:
       Beigu daļā gan man likās mazliet nepārliecinoši, un vispār bija jādomā par sievietes lomu tā laika ģimenēs. Cik tā Amerika ir bijusi (un joprojām ir) konservatīva, aprobežota. Tās ciešās kopienas, no vienas puses, ar saviem  sacepumiem uz kaimiņu sliekšņa , no otras -uzbāzīgas ziņkāres, tiesāšanas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #903 : 2025. gada 12. jūlijs, 21:16:34 »
Vēl viena no izslavētajām

Monika Helfere  Bagāža   tulkojusi Silvija Brice -tā arī kā kvalitātes garantija grāmatai

Grāmata pavisam plāna. Pēdējā laikā tādas divas galējības -ķieģeļi ap 500 lpp un plāni sējumiņi. Man tās plānās patīk. Spēja izteikt emocijas koncentrēti, neizplūst Vargēzes tipa medicīnisko aprakstu plūdos, Ciglīša pēkšņo malšanos uz vietas. Man liekas, ka ne jau teksta daudzums nosaka kvalitāti.
       Grāmata FB no Kilbokas tā saslavēta, ka laikam gaidīju nezin ko. Bet rāmais stāstījums -1914. gads! -ievelk. Dzīve ārpus ciema, saukti par "bagāžu", jo savā laikā bijuši nastu nesēji, gadījuma darbu darītāji zemnieku sētās, zemāki par zemu.  Kaut gan atkal jādomā un jāsalīdzina ar Latviju tajā laikā -vai bija tāda izolētība, sabiedriskā izstumtība? Vai arī mēs par to vnk klusējām

Atslēdzies reno

« Atbilde #904 : 2025. gada 28. jūlijs, 21:19:27 »
Par šo grāmatu vispār nebūtu vērts rakstīt, īsta vasaras draza, ja ne manas pārdomas par amerikāņu dīvaino sadzīves kultūru.
Dženifera Vainere Mana skaistā draudzene  **

Vietām pavīd tīri normāls stāsts . BET. Sākot lasīt, ātri vien saproti ka varone ir XXXLL size jauna sieviete, topoša ietekmele (tiek lietots šis vārds). Meitene varonīgi ar visu tiek galā. Grūtie  skolas gadi kā resnai meitenei, pazemojumi un kā to pārvarēt  un sākt mīlēt savu ķermeni. OK, to visu var saprast, kāds nu esi, tāds esi.
   Bet tad pēkšņi ir atmiņu nodaļa par bērnību, mīlošajiem vecākiem,un vecmāmiņu Nanu, "kurai nebija nekas no manas mammas pozitīvās attieksmes pret dažādiem ceptiem gardumiem"
   Izrādās, ka mīlošie vecāki savu pietiekami apaļīgo bērnu ir dāsni barojuši ar šokolādes cepumiem, šokolādēm, krekeriem ar sieru, cukuru, kanēli, sviestu utt.  Tas tiek pasniegts kā kaut kas ļoti pozitīvs, jo ļaunā Nana pusdienās dod tvaicētu lasi un brokoļus, nevis pankūkas ar sīrupu
   Tas tad ir tas sākums tiem gados jaunajiem nabaga resnajiem cilvēkiem. Ko lieliski iebaro kā "mīli savu ķermeni". FB izlec, kur viena sieviete laimīgi brīnās, ka kājas nav tik pietūkušas, kopš 2 mēnešus nelieto nekādas kolas, pat ne maldinoši zero
   Es pati cenšos ievērot nosacītu diētu, un tik brutālu liekā svara slavināšanu vnk bija dusmas lasīt
    Tālāk ir arī par soctīkliem -cik tie var būt arī labi un atbalstoši. Tam nu es piekrītu -Sarunforums tiešām tāds ir. Bet varone kā jau ietekmele nepārtraukti sevi fotogrāfē un komentē un skaita laikus un sekotājus.
    Stāstā beigās ir samudžināts krimināls.

Atceros no stipri seniem laikiem vīra šokēto stāstu, kā Frankfurtes lidostā ieraudzījis ASV koledžas studentes. "Tās ļumošās ciskas!!!"

Atslēdzies reno

« Atbilde #905 : 2025. gada 11. septembris, 09:16:21 »
Pamesto noslēpumu muzejs     Oksana Zabužko    *****

Stāstā savijas un mainās mūsdienas -ap 2000.gadiem un 1045-49. Krievijas zābaks toreiz un tagad. Publicēts 2010. gadā, bet tagad lasot, protams, jādomā par mūsdienām

Par fantastisko valodu un fantastisko tulkojumu jau rakstīju. Lasās lēni, kā darbu darot. Garie, mežģīņotie teikumi -pārdesmit lappuses un jau pagursti. Ja gribas grāmatu uz pāris mēnešiem(810 lpp.) šī ir īstā

Atslēdzies reno

« Atbilde #906 : 2025. gada 17. septembris, 21:19:07 »
Pēc Pamestajiem noslēpumiem tiku pie kaudzītes grāmatu izklaidei.

Vēl tikai mazliet     Simona Ārnistede ***
  Man patīk tie stāsti, kur cilvēks, nonākot citos apstākļos, sāk veidot savu dzīvi no jauna. Šajā stāstā ir pietiekami daudz vietas, kur var piesieties par banālām klišejām, bet lai jau būtu. Otra, tikpat svarīga līnija, ko rakstniece apzinīgi izpildījusi -seksa apraksti, labi izpildīti.

Seno grāmatu atbalss     Barbara Deivisa****
   Šī tāda nopietnāka un atjautīgi savērpta. Mazliet mistikas -psihometrija -spēja atklāt faktus par cilvēku, pieskaroties ar to saistītiem priekšmetiem. Šajā gadījumā grāmatām. Bet tas nav tā uzmācīgi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #907 : 2025. gada 28. novembris, 22:39:23 »
Lai arī es te vienīgā vēl lasu kādu grāmatu... (paldies. Luize, tu vēl starp tiem, kas pazīst burtus)
Tie lietuvieši, maitas, prot rakstīt

Mants Adomēns Monēta & labirints  *****
īsts mūsdienu spiegu romāns, bet tāds gudrs

Atslēdzies reno

« Atbilde #908 : 2025. gada 08. decembris, 16:40:01 »
Bibliotekāre brīnījās, ka grāmatu neņemot. Es biju lasījusi atsauksmes FB, tādēļ ķēru uzreiz. Vāka noformējums ir tāds dīvains, velk uz 3 musketieriem. Taisījuši paši lietuvieši un katrai lietai simboliska nozīme izskaidrota.
 Viena no tēmām -galvenais varonis pēta arī ezotērikas tīklus, sazvērestības teorijas,  izcelsmi un ietekmi.
"Toms ložņāja pa blogiem, podkāstiem un interneta čatiem, tvarstīdams mājienus, pūlēdamies saprast, kā iekārtots prāts tiem cilvēkiem, kuri padodas sazvērestības teorijām, kā arī centās atšķirt, kur redzama neviltota ticība, un kur -manipulatīva  konspiroloģisku skaidrojumu izplatīšana. Viņš mēģināja atpazīt un identificēt, kas un kāpēc piepši gūst pārsvaru domāšanā; kāpēc gluži labi izglītots cilvēks ar mēreniem uzskatiem, kurš iepriekš bijis apveltīts ar skaidru saprātu, piepeši salūzt un padodas sazvērestības teorijai, kļūst par tās upuri. Un, kad jau padevies, atpakaļ vairs neatgriežas, iet aizvien dziļāk un dziļāk, jo no vienas teorijas izaug un to izskaidro cita, vēl dziļāka, vēl tālāk ejoša, vēl tumšāka, un , līdzīgi kā skaidiņu, ko sev airāvusi pavasara atkušņa urga, cilvēku ierauj aivien lielākā sazvēretības ideju virpulī.

Atslēdzies reno

« Atbilde #909 : 2025. gada 08. decembris, 16:43:26 »
Kristīne Hanna  Sievietes  *****
Par medmāsām Vjetnamas karā. Amerika 60.-70. gados. Ļoti laba. Asociācijas arī ar pašreizējo karu

Atslēdzies reno

« Atbilde #910 : 2025. gada 14. decembris, 18:14:06 »
 cerēju uz ko labāku.
Simonetta Anjello Hornbija    Boccamurata    **
Apm. pusē sāku pāršķirt pa lieliem gabaliem un tā arī neuzzināju, kas ir tā bocamurrata. Toties uzzināju, ka dārzā auga gan citronu, gan limončello kociņi. Limončello ir speciāli citroni tieši citronu liķierim
Protams, savā ziņa interesanti lasīt par Sicīliju, pastas ražotāja ģimenes klanu. Kā Elīza nevis runā, bet kliedz. Kā ģimene ir galvenais. Par Austrumeiropas mājkalpotājām, krievieti Irinu. Kā dēlam  Santi iepatīkas vīrietis. Bet tas viss tā saraustīti, juceklīgi un beigās apnīk.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #911 : 2025. gada 15. decembris, 09:47:34 »
Esmu lasījusi autores dažas iepriekšējās grāmatas, un haotiskais stils nerosināja manī vēlmi turpināt iepazīt viņas daiļradi :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #912 : 2025. gada 15. decembris, 10:15:18 »
Lasot sajūta, ka viņa tā arī nevar saprast, kas tad būs tā galvenā līnija.
Kā kožu sagrauzta dzijas fice -velc vienu, otru pavedienu, bet neviens nav īstais

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #913 : 2025. gada 15. decembris, 11:58:45 »
Èriks Emanuèls Šmits "Trìs sievietes spogulì". 16.gs, 20.gs un mùsdienas. Trìs sievieṣ̌u dzìvesstàsti gadsimtos. Saistoši, ieintriggʻèjoši. Iesaku.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #914 : 2025. gada 15. decembris, 12:18:18 »
Hannas Sievietes stāv manā pirkumu sarakstā