Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 122992 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #210 : 2017. gada 09. aprīlis, 16:41:21 »
Atzīšos, pēc pirmo aptuveni desmit lappušu izlasīšanas, domāju mest šo grāmatu pie malas un lasīt kādu citu. Likās, nu nē, tikai ne gaudulīgo variantu par traģiska notikuma izmeklēšanu. Bet tad devu grāmatai vēl vienu iespēju. Un tālāk aizgāja. Jā, ir sava veida traģiskums. Taču ne tikai tas. Arī atmošanās dzīvei pēc traģiskā. Un pakāpeniski nevis tā uzreiz un žilbinoši. Iet kā pa celmiem. Arī policistiem darbs nebūt nevedas uzreiz un par visiem 100%. Katram savas vilšanās, savas dvēseles nostūru lietas. Ar to arī ticamība, kā dzīvē.

Un vēl. Vēl tur ir citātiņš par suņukiem, kā jau redzams. Kā arī visai ticami amatiera fotografēšanas procesa apraksti.

Grāmata: Klēra Makintoša "Es ļāvu tev iet"
Žanrs: psiholoģiskais detektīvs.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies taj

« Atbilde #211 : 2017. gada 18. aprīlis, 21:33:24 »
Grāmata "Es ļāvu Tev iet" izlasīta līdz galam un patika tiešām ļoti! Bija tāda lēcienveida izlasīšana. Grāmatas pirmo pusi vairāk baudīju palēnām, tā pa kādai nodaļai, priecājoties, ka tur arī par fotografēšanu sižets, jo galvenā varone fotografēja dabu. Bet tad! Kaut kur pusē notika tāds negaidīts pavērsiens, ka viss, atlikušās lappuses izrāvu vienā naktī (pāris stundās, bija tieši Lieldienu brīvdienas, varēju atļauties). Ļoti interesants stāsts, viss tā savērpts, gan raksturi, gan sižets! Superīgi! Šādas grāmatas varētu biežāk tikt izdotas.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #212 : 2017. gada 18. aprīlis, 21:46:27 »
pieteikšu bibliotekā, nemaz nezinu, vai ir

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #213 : 2017. gada 18. aprīlis, 21:50:44 »
RCB būs šomēnes jaunajās grāmatās. Gan jau es arī izlasīšu.
SF ietekmē pavelkos lasīt grāmatas, kurām pati neiedomātos virsū skatīties. :)

Atslēdzies taj

« Atbilde #214 : 2017. gada 18. aprīlis, 22:44:21 »
Man SF palīdzēja izkļūt no lasīšanas krīzes pērngad. Likās jau, nu viss, kaut kāds lūzums, ka vairs nedz kārojas, nedz vedas lasīšana. Un tad mēs, - Luīze, Reno - sākām šeit tērzētavā un forumā runāties par un ap lasāmvielu, un es it kā atmodos! Ir jau tomēr nesamērojami labāk, ja kaut kas spēj ieinteresēt un uzrunāt! :)

Atslēdzies dip

« Atbilde #215 : 2017. gada 19. aprīlis, 21:27:01 »
Sarkandaugavas bibliotēkā " Lasīšanas avantūra" - Avīžpapīrā iesaiņotas grāmatas. Ņem uz dullo un pēc tam izsaki viedokli. Paņēmu. Aiznesu mājās. Sirdij mazliet trīsuļojot, iztinu, klusībā lūdzoties, kaut nosaukums nebūtu Bendes meitiņa vai kaut kas uz to pusi.
Kurts Vonnegūts. Galapagu salas. Neesmu lasījusi neko no Vonnegūta (nokaunos). Izvēle apmierināja :clap:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #216 : 2017. gada 19. aprīlis, 21:37:37 »
Kurts Vonnegūts. Galapagu salas. Neesmu lasījusi neko no Vonnegūta (nokaunos). Izvēle apmierināja :clap:
"Kaķa šūpuli" no K.V. rekomendēju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #217 : 2017. gada 19. aprīlis, 21:37:46 »
Ou, šis varētu būt aizraujoši - kā aklais randiņš ;)
Tev veiksme, Pats Vonnegūts! :)
Vienīgi Sarkandaugavā tik radošas bibliotekāres?

Pieslēdzies reno

« Atbilde #218 : 2017. gada 19. aprīlis, 22:02:15 »
Droši vien -nekad nav dzirdēts par tādu akciju! Ļoti interesanti, un cik labi, ka tā izdodas

Atslēdzies dip

« Atbilde #219 : 2017. gada 19. aprīlis, 22:02:55 »
"Kaķa šūpuli" no K.V. rekomendēju.
Ja aizies šis darbs, tad ķeršos klāt pārējiem. Man ir vesela rinda ar autoriem, kuriem nez kāpēc eju garām - Hamsuns, Kamī un, protams, Vonnegūts. Laikam laiks pieaugt :bird:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #220 : 2017. gada 19. aprīlis, 23:49:01 »
Man tuvs ir Vonnegūta humors.

Gribat mazu pastāstiņu iz dzīves? Pat pierakstīju savā laikā, lai neizgaist no vēstures (manas galvas) ;)

Mazs ievads: reiz, pirms dažiem gadiem, kādu dienu sazvanījos ar vienu austriešu paziņu, vīrieti, piebildīšu, augstskolas absolventu (humanitārā izglītība).

Viņš: - Kāda bija tava diena?
Es: - Laba. Un laiks šodien lielisks. Biju parkā ar Vonnegūtu.....bija jautri.
Viņš: - Ko tu domāji ar Vonnegūtu?
Es: - Ar Vonnegūtu es domāju Vonnegūtu (smejos). Kurtu (smejos).
Viņš: - Tas ir tavs draugs?
Es: - (smejos) Jā, viņs man patīk.
Viņš: -....skaisti....vai tu viņu jau ilgi pazīsti?
Es: - Diezgan ilgi. Tu viņu nezini????
Viņš: - Nē, nezinu....man vajadzētu zināt?
Es: - Protams!!
Viņš: - Man žēl, es viņu diemžēl nezinu...
Es: - ?? Neticu!....rakstnieks.....
Viņš: - ā...ok....viņš aŗī dzīvo Vīnē?
Es: - Hmmm....amerikāņu rakstnieks....nomira 2007.
Viņš: - Ak, tā.....tu biji parkā ar grāmatu...tagad saprotu.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #221 : 2017. gada 20. aprīlis, 08:45:35 »
Hamsunu, izņemot Zemes svētību,  šodien diez vai spēsi lasīt, ja nu vienīgi informatīvi kādu no pirmajiem darbiem. Piem. Badu -vēlams slapjdraņķīgā ziemā .

Pieslēdzies reno

« Atbilde #222 : 2017. gada 20. aprīlis, 09:50:12 »
Par šo grāmatu garāks stāsts, un droši vien vēlāk kaut kad uzrakstīšu vēl -tad, kad pa īstam izlasīšu.

Pozicionēta kā starptautisks bestsellers, ieguvusi Spānijas prozas balvu:
Havjers Mariass   Iemīlēšanās

Ar lasīšanu neveicās -nez cik reizes atvēru, palasīju pirmās lapas, pašķirstīju -vienlaidu teikumu blāķi un noliku. Vakar vienkārši aizmirsu paņemt un atdotījos, bet nosolījos aizvest šodien, jo kāds gaida rindā. Vakarā tomēr sāku lasīt un sapratu, ka grāmata tiešām ļoti laba, bet ir vajadzīga noskaņa, laiks un pamatīga koncentrēšanās. Man pirmajā piegājienā izdevās noturēties nepilnu stundu, tad mani pievārēja miegs -pēc tam jau žēlojos, ka nogulēju 2 staundas! Tātad tā nav grāmata vakaram pēc darba dienas.

Es pat atļaušos mazliet atstāstīt sižetu -kāda sieviete gadiem brokastojot kafejnīcā redz "perfekto pāri" -vīru un sievu, viegli sasveicinās -tas tiek aprakstīts garos, skaistos teikumos, Virza var tikai skaust.Sieviete kaut kur izbrauc un atgriezusies pāri vairs neredz. Tikai pēc laika viņa uzzin, ka tajā dienā, kad pēdējo reizi viņus redzēja, vīru kāds bezpajumtnieks uz ielas nogalinājis.  Viņa izsaka līdzjūtību sievai, tiek ielūgta mājās parunāties un tur nejauši sapazīstas ar nogalinātā vīrieša draugu.

Teksts ir gudrs, apcerīgs, analizē jūtas, kādas ir cilvēkam, kas pēkšņi zaudējis tuvinieku, ko varētu just cilvēks, kas mirst -te varētu pierakstīt palagus ar citātiem. Tas ir tāds vērojums no malas, Bet lasīt to tiešām ir darbs, nevis izklaide -ko mēs parasti meklējam literatūrā.

Kad vakarā vēlu pamodos, vēl palasīju, bezkaunīgi šķirdama uz priekšu  -sižets protams nav tik vienkāršs -ak, laime, ak, nelaime, nu dzīvosim tālāk.Sapratu, ka tā nav tempā lasāma grāmata.

Tagad jāizlemj -atdot, lai lasa rindā gaidītāji un pašai sagaidīt piemērotu laiku un noskaņu.Laikam tā arī darīšu

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #223 : 2017. gada 20. aprīlis, 10:23:59 »
Man ir vesela rinda ar autoriem, kuriem nez kāpēc eju garām - Hamsuns, Kamī un, protams, Vonnegūts. Laikam laiks pieaugt :bird:
Vonnegūts jālasa jaunībā. Bet nevaru noturēties, neiemetusi "Kaķa šūpuļa" sākumu.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #224 : 2017. gada 20. aprīlis, 10:54:29 »
Teikumu garumā Folkners arī  var piedalīties sacensībā.