Autors Tēma: jaunatklājums - pūkainā latte  (Lasīts 1211 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

jaunatklājums - pūkainā latte
« : 2015. gada 02. jūlijs, 09:14:18 »
Vienā kafejnīcā ( vieta jūsu reklāmai - Rocket bean roastery , Miera iela, pie Laimas pieturas, bijušā kamīnveikala vietā.

Izlasijām ēdienkartē  un nolēmām noprovēt. Samsalcināts ledus, kurā iejaukta latte, masa patiešām pūkaina, kaut kas vidējs starp saldējuma un olbaltuma pūkainuma konsistenci, vienārši perfekti.
(Taisnības labad piebildīšu, ka otrajā reizē viņi uztaisīja ne tik perfekti - tikai daļu ledus sasmalcināja, piemeta klāt ledus klučus, galīgi garām, tāpēc - kad pasūtīsiet, sakiet, lai sasmalcina rūpīgi:) )

Un šorīt kafejnīcā Sala pamanīju bunduli kā smūtijiem - tikai iekšā nevis ogas, bet leduskafija, tā masa tāda kā maķīša saldējums, tāda pabieza. Vai kāds ir jau pircis? jābūt labai!

Atslēdzies Luīze

Re: jaunatklājums - pūkainā latte
« Atbilde #1 : 2015. gada 02. jūlijs, 10:19:27 »
Man pirmā doma bija - ja kaut kas ir pūkains, tad ar pelējumu virsū. :)

Es kafiju nedzeru, diemžēl.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #2 : 2015. gada 02. jūlijs, 10:35:22 »
Izklausās biedējoši...jāpamēģina :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #3 : 2015. gada 02. jūlijs, 10:48:26 »
izklausās mīļi - pūkaina latte. svētdien blandījos pa miera ielu, bet kkā neievēroju rokabilikasturtālākbija.
man jau kādu laiku darbā lattes automāts, taisu pūkas pati. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2015. gada 02. jūlijs, 10:55:00 »
Tas tā kā sorberts vai granita?

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #5 : 2015. gada 02. jūlijs, 11:22:01 »
Jocīgs nosaukums, varētu būt drīzāk - ledainā, aukstā vai sniegpārslainā. Pūkainā tiešām raisa asociāciju ar pelējumu vai putekļiem, bet ziņkāŗibu gan nosaukums rada, iespējams, tāpēc tāds arī ir.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2015. gada 02. jūlijs, 11:53:36 »
Minne, nezinu kāda ir granita. kā sorberts - veiksmes gadījumā nē! Otrajā reizē, kad neveiksmīgi uztaisīja, bija iekšā glāzē parastā latte+ledus gabali un pa virsu tā daļa, kas patiesi sorbertu (sorbetu??) atgādināja, bet pirmajā, laimīgajā reizē, bija viss homogēni putaini/pūkains.
Kad iešu nākamreiz, pilnīgi noteikti prasīšu, lai taisa tādu pūkaino.

Justīne - ledus kafija ir cita - parastā late, kur iekšā ledusgabaliņi.

Luīze - tu vari 1) ja ej uz Roketbīnu, prasīt "kafijas ķiršapvalka dzērienu" (tējas tipa) lai pielej klāt kafijas vietā, 2) es parasti lūdzu pielikt pusšotu kafijas, lai nav tik stiprs, 3) mājās noeksperimentēt un uztaisīt šo dzērienu ar tēju!

Mango  - 1) tas Roketbīns ir pie Laimas pieturas virzienā UZ centru , vīņi pat terasīti nupat uzbūvēja, 2) tev darbā ir iespēja da`but ar visu ledu kafiju? :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2015. gada 02. jūlijs, 12:04:58 »
Jā. Bija!!!!!! Es vēl domāju, kas tā par vientuļu terasīti. Bija ciet!!!!!

(Ledus pašai jāsasmalcina, tad ar ledu arī var.)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2015. gada 02. jūlijs, 12:10:13 »
Kā tu darbā ledu smalcini? iedomājos =- viens variants dvielī? Bet - laikam tik pūkainai kafijai būtu jāmaļ blenderī. Tā, vakarā izmēģināšu mājās!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #9 : 2015. gada 02. jūlijs, 12:15:41 »
Skatos - Tu baigā feinšmekere, hm@,  ne tikai teātra jautājumos, bet arī cafe late jautājumos.. :rofl:

Atslēdzies Mango

« Atbilde #10 : 2015. gada 02. jūlijs, 12:26:35 »
kamēr neviens neredz, dauzu pret sienu. pēc tam salieku dvielī un ar āmuru padauzu vēl.
Blenderī man nesmalcinājās, bet lēkāja pa augšu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2015. gada 02. jūlijs, 12:30:59 »
Tikko lasīju, ka kokteiļiem, kam vajag smalcināto ledu, tas ir jādara dvielī ar cirvīti/āmuru, jo LV nopirkt nevarot gatavu. iespējams kārtīgi izdauzot pēc tam var arī sablenderēt putrā.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #12 : 2015. gada 02. jūlijs, 12:45:02 »
Es labos krodziņos mēdzu dzert bezalkoholisko mohito un ne tikai vasarā, mājās tādu nevaru uztaisīt, jo nav tādas ledus mašīnas kā viņiem, kas to ledu sasmalcina uzreiz. Cita garša tad.