Autors Tēma: Gurķu mazsālīšana, skābēšana, marinēšana  (Lasīts 5827 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Gurķu mazsālīšana, skābēšana, marinēšana
« Atbilde #15 : 2015. gada 06. jūlijs, 13:30:05 »
Man reizēm pagrabā "izšauj" marinēto gurķu burkas. Bet ne visas. Piemēram, vienā piegājienā sataisu 5 burkas, bet izšauj viena vai divas. Visas vienādi mazgātas, karsētas, iepildītas.   :wtf:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #16 : 2015. gada 06. jūlijs, 13:31:25 »
Varbūt kāds gurķis bijis neredzami defektēts?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #17 : 2015. gada 06. jūlijs, 13:42:28 »
Varbūt kāds gurķis bijis neredzami defektēts?

Iespējams. Reizēm pārlūkojot krājumus, redzu, ka burkas apakšā veidojas baltas nogulsnes, sakustinot burku, uzvirmo duļķes. Tā ka tikai laika jautājums, cik drīz "izšaus".

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #18 : 2015. gada 07. jūlijs, 11:19:08 »
Dodu priekšroku skābētiem gurķiem. Dabiski ieskābušiem. Reizēm ir putra ar terminoloģiju - sālīti gurķi  arī ir skābi. Mazsālīti tā kā būtu sāļi. Nu tātad - es par gurķiem , kur apstrādes procesā netiek lietots etiķis.

Recepte aplejamajam, atdzesētajam sālsūdenim - 200 g rupjā  sāls uz 5l ūdens un garšaugu zaļumi.Galvenais, lai gurķu traukā pareizās baktērijas iekrīt un attīstās - pienskābās laikam. Ja traukā sakrīt vai attīstās nepareizās, jo trauks nav tīrs, kaut kāda tauku atlieka gadījusies, skābšanas/rūgšanas process aiziet pa citu ceļu.

Mēreni siltā vietā gurķi ieskābst 5-6-7 dienās. Tad būtu jāliek vēsākā vietā, pagrabā, lai process apstājas. Kā pilsētas apstākļos saglabāt ziemai nezinu. Ir dzirdēts, ka saskābušo zupu uzvāra, uzlej gurķiem, aizvāko, glabā ledusskapī...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #19 : 2015. gada 07. jūlijs, 12:20:35 »
Par mazsālītiem runājot, kopš izmēģināju-dodu priekšroku tiikai kratīšanas metodei. Ielieku 2 (!) maisiņos, (jo 1 ātri  tiek cauri šķidrums, kas atbrīvojas no gurķiem), pielieku sāli un ķiplokus un skatoties tv, kratu. Gatavi 1 vakarā un nav jālej virsū ūdens un dienām jāgaida, kad būs efekts. JA mājās ir sausā garšviela paciņās, kas domāta mazsālītiem gurķiem, tad pievienoju klāt arī to.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #20 : 2015. gada 07. jūlijs, 13:13:37 »
Narcise, Tu tak, cerams, nemuldi par to sauso metodi. Es pamēģināšu šito. Man tik nav skaidrs, vai sāls galīgi neizvelk šķidrumu gurķim un vai šams nepaliek mazs un sačākstējis.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #21 : 2015. gada 07. jūlijs, 14:00:27 »
Narcise, Tu tak, cerams, nemuldi par to sauso metodi. Es pamēģināšu šito. Man tik nav skaidrs, vai sāls galīgi neizvelk šķidrumu gurķim un vai šams nepaliek mazs un sačākstējis.
Nekas tur nesačākst, mēģini droši :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #22 : 2015. gada 07. jūlijs, 18:16:25 »
Nu "normāls" jautājums ;d Pēc sevis maybe spried?? Vismaz es neatceros,kad pēdējoreiz būtu ko samuldējusi. Ieliec gurķus kaut vai savā ķiverē, uzliec vāku un krati cik uziet. ;)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #23 : 2015. gada 07. jūlijs, 19:58:30 »
Nu "normāls" jautājums ;d Pēc sevis maybe spried?? Vismaz es neatceros,kad pēdējoreiz būtu ko samuldējusi. Ieliec gurķus kaut vai savā ķiverē, uzliec vāku un krati cik uziet. ;)

Neņem pie sirc, jaunkundz, vnk izklausījās dīvaina recepte. Un kratīt kuļķeni pie TV visu vakaru - tas pēc Tevis galīgi neizklausījās.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #24 : 2015. gada 07. jūlijs, 20:26:22 »

Neņem pie sirc, jaunkundz, vnk izklausījās dīvaina recepte. Un kratīt kuļķeni pie TV visu vakaru - tas pēc Tevis galīgi neizklausījās.
Paldies par kompl.;) Un es nekratu visu vakaru, - pārmaiņas pēc dodu arī vīram pakratīt. ;d

Atslēdzies ragana

« Atbilde #25 : 2015. gada 08. jūlijs, 08:55:28 »
Vienreiz šo dīvainību pamēģināju. Rezultāts nebija manā gaumē. Tāda garša kā kaut kādiem gurķu salātiem. :thinking:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #26 : 2015. gada 08. jūlijs, 09:44:45 »
Es briestu. Bet man vēl esošie mazsālītie nav apēsti, tā kā par agru vēl kratīt

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #27 : 2015. gada 08. jūlijs, 11:48:17 »
Vienreiz šo dīvainību pamēģināju. Rezultāts nebija manā gaumē. Tāda garša kā kaut kādiem gurķu salātiem. :thinking:
GARŠAS ziņā vispār neredzu atšķirību starp kratītiem un ar parasto recepti gatavotiem. Bet katram savs. Princips tas pats, kas tie marinēšanas aparāti, kas vakuumā visu sakrata un saturs iemarinējas ļoti ātri.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2015. gada 23. jūlijs, 17:25:19 »
Varbūt kādam info noder,iznācis “100 labi padomi “pielikums Marinēšana.15gurķu receptes,marinādes,visādas mērces u.c.brīnumi.Nopirku arī “Ievas mājas “pielikumu,
atradu diezgan daudz izmegināšanas vērtu recepšu .