Autors Tēma: virtuves darba virsmas - koka  (Lasīts 2056 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

virtuves darba virsmas - koka
« : 2015. gada 05. jūlijs, 21:10:20 »
lēmums ir pieņemts,tāpēc padomus "labāk akmens, marmora "utt, nevajag. jautājums - kur, kādas, kā kopt?

uzreiz saku, ka pa 170-200 eur metrā atļauties nevaru...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 06. jūlijs, 10:14:10 no Spārka »

Atslēdzies Luīze

Re: vituves darba virsmas - koka
« Atbilde #1 : 2015. gada 05. jūlijs, 21:18:46 »
Man ir virsma no kokšķiedru plātnes - viegli kopjama un izturīga. Ar koka virsmu nav bijusi darīšana, tā ka no savas pieredzes neko nevarēšu ieteikt.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 05. jūlijs, 21:21:26 »
Man ir no ikea masīvā līmētā, laikam bija ap 90 naudiņām par nepilniem 3 metriem. Ir arī izlietnes zonā, pašrocīgi lakota. Kalpo labi, būtu grūti sūdzēties.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2015. gada 05. jūlijs, 21:31:15 »
kokšķiedras, līmētā - nu jā... pastāstiet.

Piafas pieredze iedveš cerību.

a vnk paņemt ozolkoka dēli laikam jau nevar, vai ne? sorry par jautājumiwm, tikko tik sāku šo jaut. pētīt, ir izlasīta tieši viena cāļa diskusija un uzgooglēts tieši viens piegādātājs...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 05. jūlijs, 21:34:13 »
Plikam dēlim jābūt pareizi sagatavotam, lai nevērpjas, mitruma/sausuma ietekmē nedeformējas. Līmēts tādā ziņā nemainīsies.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2015. gada 05. jūlijs, 21:41:44 »
Protams, ka var paņemt dajebkāda koka dēli, bet pirms tam tas ir attiecīgi jāapstrādā, kas arī sadārdzina visu pasākumu. Neapstrādāts dēlis neko ilgi nekalpos.

Kas vainas gatavajām kokšķiedru plātnēm? Var izvēlēties, kādu krāsu un izturību gribi par saprātīgām naudiņām. Ir arī koka krāsā. Man liekas, ka visos lielajos saimniecības/celtniecības veikalos jābūt - Depo, Krūza, K-Rauta u.c.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 05. jūlijs, 21:47:48 »
Man kaut kas no šitajiem http://mebstyle.lv/galda-virsmas
Pirms 2 gadiem vēl akcija bija, baigi labi. Skaitījās laikam kaut kāds masīvais ozols.

Atslēdzies mellene88

Re: virtuves darba virsmas - koka
« Atbilde #7 : 2015. gada 07. augusts, 17:43:15 »
neez vai atbildes vēl aktualas??? :confused:

Man LV dzvoklim visas mēbeles un virsmas bija pašgatavotas un no koka... bet  :faint: to visu izveicām 8-9 g. atpakalj(OMG kā laiks skrien)..tagad vairs nepateikšu nedz veikalus nedz firmas,kur ko pirkām.... bet vispar ņēmām gatavus dēļus(laikam līmētos) ... pēc sastellēšanas..visu apstradaju pēc soļiem ar attaukotaajiem, lineļļu un citām figņām ...kalpo labi... ak jaa parketu likaam paši...nelakojām...tikai eļļoju un tiiriju ar specialajiem lidzekļiem...
kalpoja labi... miinuss tas,ka nedriikst atļaut nekam ieēsties tb... ja kkas notek noliist,jasavac uzreiz savadāk draud palikt pleķis...
āa pie izlietnes,kur vairak mitrums, tomēr veidojaas nesmuks plankums.... paraak mitra vieta tomēr kokam...
nezinu,kas tur notiek tagad ,jo jau 3.gadus dzivoklis izīrets...baile domāt.. :sad_smiley:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2015. gada 07. augusts, 18:12:12 »
Aktuāli, un kā vēl. domāju un briestu...

virtuvē būs flīzes, bet visur citur - laikam jau tie eļļotie dēļi :)

Kaut kā uz vecumu plastmasu negribas.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2015. gada 07. augusts, 18:24:10 »
Pazīstamā galdniecībā mums sataisīja šitādas virsmas, no vienlaidus bieziem dēļiem.
Sapilējušus mitrumus vēlams laicīgi noslaucīt, citādi kopšanas nekādas.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #10 : 2015. gada 07. augusts, 19:19:52 »
Nosūtīju PZ
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2015. gada 07. augusts, 20:06:50 »
nujaa..es vareetu ielikt bildi no savam virsmam, bet man atkal tas čakars ar mazināšanu jaizveic...to es nespēju  :rat:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2015. gada 07. augusts, 21:57:09 »
Koka plāksnēm ir speciālie eļļošanas , piesūcināšanas līdzekļi, kas ir padārgi. Bet ja pareizi lietoti - no sākuma bija n- tās reizes jāpiesūcina, tad vēlāk reizi 3 mēnešos, reizi 6 mēnešos. Koka plātne kalpo ļoti labi, pat bez lakošanas. Tomēr pēc 6-7 gadiem gar izlietnes pašām malām sāk parādīties melnums. Bet tas pie ļoti lielas izlietnes slodzes.

Bet iespējams tas tāpēc, ka eļļota tika tikai virsma, tā griezuma vieta , kur izlietne iegremdēta noteikti nedabūja tik daudz eļlōšanas reižu.