Autors Tēma: fat is the new black?  (Lasīts 6256 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: fat is the new black?
« Atbilde #15 : 2015. gada 12. jūlijs, 14:15:59 »
Šī ir viena no slavenajām plus-size modelēm. Skaista taču, vai ne? Un nenoliedzami ĻOTI resna. Kā viņa jutīsies, kad viņai būs 60? Vai vispār nodzīvos tik ilgi? Bet varbūt tas nekas, toties pašlaik viņa ir slavena un bagāta? Nezinu...

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #16 : 2015. gada 12. jūlijs, 14:29:20 »
“Automātiski“ tas ir kā? Indivīdam individuāls viedoklis͵ skaistuma kritēriji, vērtības... Nekad neesmu sapratusi “visi domā͵visi dara,visi uzskata...“ Tas pēc pusaudžiem izklausās .
tuk, es gribu Tev pajautāt: vai Tu krāsojies, veido matus, seko svaram, modei, Tev ir smaržas? Pie tā visa Tu pieturies, jo Tev ir iekšēja nepieciešamība? Un kā Tu uzzināji, ka šāda nepieciešamība Tev ir? Vai tā joprojām saglabātos, ja Tu dzīvotu uz vietuļas salas/dziļos laukos/citas kultūras cilvēku vidū, kur tas viss nav pieņemts? Ja atbildēsi godīgi, sapratīsi, ka sabiedrības viedoklis ietekmē ne tikai pusaudžus :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2015. gada 12. jūlijs, 14:45:06 »
Nu͵ varbūt͵ labi ka iespējama izvēle reklāmu upuriem : ti
eviem ~ kļūt par anorektiķiem, resniem ~ par bulīmikiem. Ja reklāmai būtu tik milzu iedarbība,tad mēs visas šodien būtu 90 60 90 ar kājām kuras sākas no kakla ... :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2015. gada 12. jūlijs, 15:16:29 »
Ko uzskata par sabiedrību.Svarīgs man nozīmīgu cilvēku viedoklis,bet arī to izvērtēju kritiski. Godīgi_krāsojos un smaržojos ja gribās,ja tā labāk jūtos .runa nav par higiēnu. .Par salu nezinu,bet reizēm
pirms mājas kārtošanas,uzcērtos ne pa jokam (esot viena pati ).Tas uzdzen apgriezienus :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #19 : 2015. gada 12. jūlijs, 16:07:37 »
Ak nabaga diskriminētie resnuļi. Nu jau toč sāk iestāties sviests... Un jā, savulaik, kad biju tieva kā maikste, regulāri nācās uzklausīt piezīmes par "tev vajag vairāk ēst, nēsāt kuplākus brunčus, tev jau nemaz nav krūšu (da normāls b izmērs bija...)". Paldiesdievam sākās "Mis Latvija" laiki un izrādījās... ka es esmu čut ne modele... Ja senso laikos resnums bija apmēram turības simbols, tad tagad, atvainojiet, bet ta sir slinkuma un rīšanas simbols, un man neviens neiestāstīs, ka tas ir veselīgi. Par skaistumu nediskutēšu - katram savi fetiši un etaloni. Bet nu veselība, nu jomajo... nu vai tiešām sevis nemaz nav žl - sava mugurkaula, ceļgalu locītavu, sirds...?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #20 : 2015. gada 12. jūlijs, 16:19:10 »
... bet ta sir slinkuma un rīšanas simbols ...

Nožēlojams uzskats .... Kaut visiem būtu ideāla veselība un vielmaiņa ... Zinu ļoti daudz nelaimīgus cilvēkus, kuri patiešām neko nespēj mainīt, kaut dzīvo aktīvu dzīvesveidu un ēd salīdzinoši ļoti pareizi ...

Bez veselības traucējumiem, lēnas vielmaiņas u.t.t., arī stress un negulētas naktis mēdz atstāt ne to labākos nospiedumus ... Es neattaisnoju šos cilvēkus, bet nemetu pār vienu kārti ...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #21 : 2015. gada 12. jūlijs, 16:47:11 »
Pēc manas pieredzes 95% cilvēku ar +20 kg lieko svaru ir ar to saistītas veselības problēmas. No šiem 95% vēl 80% negrib redzēt problēmu, līdz kamēr tā kļūst neatgriezeniska. Manā uztverē jasāk "bļaut" jau pie +10 kg - tad to vēl var relatīvi mazsāpīgi labot. Un pat ja problēmu redz, tad rīs tabletes pamīšus ar bulciņām un jogurtiņiem, bet ierobežojumus diētā un fiziskās aktivitātes neizskatīs kā nopietnu līdzekli veselības uzlabošanai.
Ļoti kolorīti pāris nedēļas atpakaļ viens kungs tirgū pajokoja pats par sevi "arbuz rasķot, hvostiķ vjaņet".... Un nē, man nekādu aizspriedumu nav pret resniem, tieviem, ar vienu aci, melniem un vēl visadi citādiem, kamēr tie ir adekvāti un ar savu "īpašumu" nevicinās kā ar karogu -"man vajag labāk! man vajag vairāk! man vajag savadāk!". Bet tas jau ir no intelektuālās sfēras...
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #22 : 2015. gada 12. jūlijs, 16:47:38 »
baacien, tu gribi teikt ka visi resnie (un e ste nerunāju par +10, pat ne +20) ir nabadziņi ar vielmaiņu slimības līmenī? oi nu tikai nevajag. kur tan nu es metu pār vienu kārti? nemetu jau nemetu, bet esmu atklausījusies to vaimanāšanu par sāpēm ceļgalos un mugurā un ko tik vēl nē, a rociņa tikmēr staipās pēc cepumtrauka starp ēdienreizēm... vot tas gan ir nožēlojami, jā gan! un "tev jau viegli runāt... " Man- viegli? Kurš zina, cik man viegli svaru noturēt, tikai rezultātu redzot... besī, godavārds...

un, jà. man patīk ka man patīk spogulī paskatīties. tomēr ar gadiem aizvien vairāk stimuls ir tieši veselība, kas tikai vairojas no fiziskajām aktivitātēm un samērīgas ēšanas. un nē, glancētie žurnāli var mierīgi apputēt. neintersē.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #23 : 2015. gada 12. jūlijs, 16:58:09 »
Post skriptum

man ir pilnīgi vienalga, cik kurš melns, zils, resns, veģetārs, kamēr viņš nesāk ar savu "diskriminēto citādību" vicināties man degungalā...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #24 : 2015. gada 12. jūlijs, 17:04:11 »
Vaksācija ir tipisks piemērs tam, kā mainās mode un tās ietekmē mainās sabiedrības uzskati. Man mana meistare stāstīja, kā viena viņas kliente Londonā aizgāja uz vaksāciju (Rīgā viņa parasti taisījā tā saukto brazīļu vaksāciju bikini zonai)...tur meistare bija šokā jau tad, kad viņa novilka biksītes. Bet, kad uzzināja,KO TIEŠI kliente gribēs, tad izdzina ārā un pateica visu, ko domā, par šadām perversijām :rofl:

Tad kā un kurā brīdī mēs uzzinājām, ka TUR nedrīkst būt ne matiņa? Kāpēc agrāk mums tas netraucēja, un mūsu mammām ne tik? Kā mums izdevās pieradināt savus vīriešus pie tik krasām pārmaiņām, turklāt aptaujas rāda, ka nu jau viņiem nekas nav iebilstams? Jā, nu londoniešiem viss vēl priekšā :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #25 : 2015. gada 12. jūlijs, 17:07:41 »

Ļoti kolorīti pāris nedēļas atpakaļ viens kungs tirgū pajokoja pats par sevi "arbuz rasķot, hvostiķ vjaņet"...
Labs! Šitais jānocitē draudzenes puisim, kamēr vēl galīgi "ņe zavjal" :rofl: Citādi viņa nevar un nevar ieskaidrot, ka vīrietis nesākas obligāti no 120kg...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #26 : 2015. gada 12. jūlijs, 17:12:16 »
baacien, tu gribi teikt ka visi resnie (un e ste nerunāju par +10, pat ne +20) ir nabadziņi ar vielmaiņu slimības līmenī? oi nu tikai nevajag. kur tan nu es metu pār vienu kārti? nemetu jau nemetu, bet esmu atklausījusies to vaimanāšanu par sāpēm ceļgalos un mugurā un ko tik vēl nē, a rociņa tikmēr staipās pēc cepumtrauka starp ēdienreizēm... vot tas gan ir nožēlojami, jā gan! un "tev jau viegli runāt... " Man- viegli? Kurš zina, cik man viegli svaru noturēt, tikai rezultātu redzot... besī, godavārds...

Es ne mirkli nesaku par visiem, rakstīju latviski - ĻOTI DAUDZ! Jā, tā mēdz būt, ka cilvēks nelieto ne cukuru, ne miltus ... sāli ierobežo, ir aktīvs u.t.t. un mēdz būt liekais svars un tādu cilvēku ir aizvien vairāk  - tāda ir realitāte.
Pazīstu arī vismaz 5 bulīmiķus/anoreksiešus, kas zināmā mērā pie savas slimības nonākuši šādas sabiedrības attieksmes dēļ ...
Viens skuķēns šo vasaru pavada sanatorijā un cer atgriezties dzīvē, bet sākums bija tieši tāds - "Bāci, bet ja Tu zinātu, cik slikti es jutos, ka pārējie visi par sevi tīksminājās un izteica piezīmes vai ķiķināja man aiz muguras ..."   Konkrētā meitene pie sava garā auguma bija normālā svarā .... Šobrīd izskatās kā no Aušvices nometnes :(

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #27 : 2015. gada 12. jūlijs, 17:59:05 »
ļoti daudz ir cik? 5%, 10% ?

šķiet topiks nav par izņēmumiem - patiešām slimiem cilvēkiem, tāpēc nevajadzētu šos bīdīt "pa priekšu"...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #28 : 2015. gada 12. jūlijs, 18:03:45 »
Vaksācija ir tipisks piemērs tam, kā mainās mode un tās ietekmē mainās sabiedrības uzskati. Man mana meistare stāstīja, kā viena viņas kliente Londonā aizgāja uz vaksāciju (Rīgā viņa parasti taisījā tā saukto brazīļu vaksāciju bikini zonai)...tur meistare bija šokā jau tad, kad viņa novilka biksītes. Bet, kad uzzināja,KO TIEŠI kliente gribēs, tad izdzina ārā un pateica visu, ko domā, par šadām perversijām :rofl:

Tad kā un kurā brīdī mēs uzzinājām, ka TUR nedrīkst būt ne matiņa? Kāpēc agrāk mums tas netraucēja, un mūsu mammām ne tik? Kā mums izdevās pieradināt savus vīriešus pie tik krasām pārmaiņām, turklāt aptaujas rāda, ka nu jau viņiem nekas nav iebilstams? Jā, nu londoniešiem viss vēl priekšā :)

varu iebilst tikai pret lietojumu "mēs". par to pliko brazīļu vaksāciju esmu tikai dzirdējusi. man pietiek ar to, ka kušķi gar peldkostīma malām nelien ārā, un atkal jau glancēto žurnālu viedoklis pie pakava. nešķiet arī, ka tā padarīšana būtu diži veselīga, un, ak vai, arī skaista, kad tas ravējums sāk ataugt... :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2015. gada 12. jūlijs, 18:15:10 »
No veselibas viedokļa liekais svars neapstrīdami slikti
No apmierinātibas ar dzīvi...?
Atcerējos savu studiju biedreni .Omule,apale un liela smējēja. Pirms beigšanas notievēja un  ...apdzisa .Slaida vēl aizvien, bet ...