Autors Tēma: Miests maina nosaukumu. I kas no tā?  (Lasīts 1850 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Miests maina nosaukumu. I kas no tā?
« : 2014. gada 04. oktobris, 16:34:46 »
Ciems, pieņemsim, Baloži, kādu katrā reģionā pa ducim, lai atšķirtos no kaimiņu Baložiem un vecā Milda varētu sagaidīt savu ātro palīdzību, kas nereti aizplēš uz tuvākajiem otriem Baložiem, izdomā mainīt nosaukumu uz Vārnām.

Kā to izveikt tehniski un juridiski, miesta pensionāriem galva nesāp.

Jautājums ir - kas no šā pasākuma gāžas pār galvu Līzītei, kam konkrētajā miestā ir īpašumā 2 x 7 pēdas zemes un suņubūda uz tās, kā arī otras 2 x 7 pēdas zemes, kas mantotas no vecā Ješkas, kurš atdeva galus aizaizpērn. 

Jāmeklē iekuru kastē Zemesgrāmatas papīri, jāslauka kulē pērnās auzas, jājūdz klibā Irma un jādodas uz Rīgu savus papīrus pārrakstīt, pēc tam jāapziņo banka, kas skaita pensiju, apbedīšanas kantoris, ar ko noslēgts līgums par godīgu padabūšanu zem zemes, un Latvenergo, kas pa vecajiem vadiem reizēm iepūš kādu strāveli?
Vai jādzīvo dieva mierā, cerot, ka e-valsts ar visu tiks galā pati, Latvenergo strāvu reizēm iepūtīs arī turpmāk, un mīļais dēls Skaistonis, kas aizdzēries Īrijā, savu mantojumu varēs saņemt bez lielām klapatām?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

Re: Miests maina nosaukumu. I kas no tā?
« Atbilde #1 : 2014. gada 04. oktobris, 16:49:57 »
IMO, var gulēt mierīgi. Kadastra numurs nekustamajiem nemainīsies un adresei ZG vajadzētu nomainīties automātiski. Bankas kontu arī tāpēc neviens neatņems un konta nr. nemainīsies, t.i., pensija tur turpinās ienākt. Strāva arī gan jau būs. Lūk, apbedītājus gan vajadzētu informēt par aktuālo adresi, kurp šiem būs jābrauc... citādi izmeklēsies pa tiem otriem Baložiem, neatradīs, kapeiku paturēs, bet aizgājēja ta  virs zemes...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2014. gada 04. oktobris, 16:53:02 »
Ja tā padomā, nedaudz līdzīgu iespaidu atstāja reģionālā reforma. Ja man bija būdele xx rajona x ciemā, tad tagad ir xx novada yy pagastā- vismaz zemesgrāmatu nemainīju..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2014. gada 04. oktobris, 17:10:02 »
OKi. Ja e-valsts tiek galā ar savu dokumentu menedžēšanu un Līzītei tāpēc nav jāupurē pēdējā kapeika, atraujot bēru kleitas mežģīnēm, tas problēmas atceļas.
Vot reģionālā reforma mani laikam apgāja. Vai arī tad vēl man nebija īpašuma - toč neatceros....

Atslēdzies Danija

« Atbilde #4 : 2014. gada 05. oktobris, 15:54:18 »
priecājies, ka nav traktori un mašīnas īpašumā.Tiem ta reģistrācijas adrese arī mainās
Vienmēr var atrast to, ko nemeklē.
/Mērfija likumi/

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2014. gada 06. oktobris, 08:43:12 »
Danija
Hmmm... Mašīnai ir reģistrācijas adrese? IMHO tur ir īpašnieka deklarētā adrese. Gribi teikt, ka pārdeklarējot dzīvesvietu, jāmaina mašīnai tehniskā?

Lauksaimniecības tehnika neira bijusi, par to nezinu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2014. gada 06. oktobris, 23:09:19 »
Nemaini. Auto tāpēc neviens nost neņems un sodus neliks