Autors Tēma: krāsnī cepti kartupeļi  (Lasīts 3406 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

krāsnī cepti kartupeļi
« : 2015. gada 27. jūlijs, 21:54:02 »
īsi un konkrēti:

- nomazgā jaunos kartupeļus,  ar visu mizu saber uz pannas, cep kamēr gatavi.
- bļodiņā sajauc sviestu, dilles, ķiploku, sāli.
- iegriež kartupeli, ieliek pickuli zaļumsviesta, gotovs. Labu apetīti!

Jūsu kartpeļcepšanas paņēmieni...?

Atslēdzies reno

Re: krāsnī cepti kartupeļi
« Atbilde #1 : 2015. gada 27. jūlijs, 22:17:14 »
Noberž mazus jaunos kartupeļus
Izvāra
Liek uz pannas un apcep/apsvilina, lai sāni riktīgi brūni

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2015. gada 27. jūlijs, 23:30:25 »
Šis būs vairāk vārīšanas ...
mazie kartupeļi,vāra,nokāš.
mazliet piena + skābukrējuma uzvāra +rivēts parmezāns+ rozmarīns.
(var arī ar saldo krējumu+parmezāns un bez rozmarina ja negaršo )

Man garšo arī vienkārši vārīti un pārkaisīti ar svaigu rozmarinu. vai parmezānu vai abiem kopā.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2015. gada 28. jūlijs, 00:31:36 »
Izvaara gandriiz gatavus, sashkjeelee un fritee... ateroskleroze himnu dzied...

Bet patiesiibaa nav trekni...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #4 : 2015. gada 28. jūlijs, 08:17:50 »
Emīlij - panna domāta cepeškrāsns panna vai parastā? Un Tu tā arī cep bez nevienas taukvielas? Man tādā veidā ir sanākuši tikai sakaltuši sausi un beigās apdeguši kartupeļi  :evil:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2015. gada 28. jūlijs, 08:41:22 »
Emīlij - panna domāta cepeškrāsns panna vai parastā? Un Tu tā arī cep bez nevienas taukvielas? Man tādā veidā ir sanākuši tikai sakaltuši sausi un beigās apdeguši kartupeļi  :evil:

tak vienalga kāda panna, kautkāda, cepeškrāsns. sametu uz folijas, lai nav jāmazgā. veselus, apaļus, beznekā, uz lieliem grādiem. laikam jau vnk nevajag pārcept... ā un kad būs lieli un ne vairs gluži jaunie, tīšu katru folijā

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2015. gada 28. jūlijs, 08:56:40 »
Es kartupeļus nomizoju (kad vairs nav jaunie), nomazgāju, griežu daivās, lieku uz plāts cepampapīru, pa virsu kartupeļus un cepu cepenē. Kad kartupeļi jau mīksti, uzgriežu grila režīmu, lai apbrūninās. Kartupeļu tiek cepti bez taukvielām, garšvielas uzkaisu pēc izcepšanas.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2015. gada 28. jūlijs, 09:24:42 »
Gatavoju visādos veidos, bet  viens no iecienītākajiem veidiem:
Sagriež daiviņās, apcep sviestā (nelielā daudzumā), pieber labi daudz sašķēlētus sīpolus, pāris lauru lapas un padaudz graudu piparus. Visu sacep kopā smuki brūnu un ēd kopā ar biezpienu un mazsālītiem gurķīšiem.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2015. gada 28. jūlijs, 10:00:02 »
es ļoti atvainojos, bet man ļoti gribētos dzirdēt tieši par krāsnī ceptu kartupeļu gatavošanas paņēmieniem :) Protams, drīkst arī kartupeļu biezputru apcerēt, bet kautkā ļoti cerēju tieši uz augstākminēto... :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2015. gada 28. jūlijs, 10:04:45 »
Sajauc bljodaa ar eljlju, saali, pipariem, rozmariinu... cep pechkaa...

Ja gribas un ir, samet klaat oliivas un kjirshtomaatus (pie beigaam)... un veselaa kjiplokgalvas ar nogrieztaam augshinjaam...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #10 : 2015. gada 28. jūlijs, 10:25:52 »
Sajauc bljodaa ar eljlju, saali, pipariem, rozmariinu... cep pechkaa...

Ja gribas un ir, samet klaat oliivas un kjirshtomaatus (pie beigaam)... un veselaa kjiplokgalvas ar nogrieztaam augshinjaam...

vo, kāreiz rozmarīnu pasūtīju lai man atved šodien... kartupeļus mizotus/nemizotu? šķēleš/daivās? cik daudz eļļas? a olīvas prškam cept?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #11 : 2015. gada 28. jūlijs, 10:46:11 »
Esmu taisiijusi tikai ar "vecajiem", taapeec mizotus... jaunos nemizotu...A kaa kuro reiz patiik, taa griezhu ;) eljju tikai tik, lai shie ieeljljoti... un minuutes vb 15 pirms beigaam pieberu taas oliivaa un tomaatus... a nezinu kaapeec cept- krogaa taadus eedu un iegarshojaas...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2015. gada 28. jūlijs, 10:47:12 »
Shkjeelees nee, daivinjaas vai palielos gabalos... ja siikaaki- uz puseem vai vsp veselus...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2015. gada 29. jūlijs, 23:30:08 »
Uztaisīju pēc Inešuka metodes. tikai rozmarīns man nav (nemaz nezinu, kāds izskatās). Tāpēc liku pētersīļus, dilles, ķiplokus, pie beigām arī tomātus. Olīves nebija. Sapratu, ka pēc šīs metode var likt klāt visu, kas mājās ir. Bija labi, smaržīgi.

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #14 : 2015. gada 29. jūlijs, 23:34:33 »
Man nekad neiznāk šādi kartupeļi - vai nu apdeg vai paliek balti, kā arī nepatīk, ka process ir ļoti ilgs. Nopirku speciāli rozmarīnu(nekad nebiju lietojusi), bet nepieliku - mana tradicionāli orientētās ģimene nesaprastu tik smalkas lietas. Uzbēru Anniņu.