Autors Tēma: krāsnī cepti kartupeļi  (Lasīts 3401 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: krāsnī cepti kartupeļi
« Atbilde #15 : 2015. gada 29. jūlijs, 23:58:40 »
lai paātrinātu procesu, es iepriekš izvāru -ja veselus, tad praktiski gatavus. Ja biezās šķēlēs, tad vāru 5 min, tad krāsnī

Vēl ļoti smuki iznāk, ja kartupeli pārgriež uz pusēm, liekar plakano pusi uz leju  un no apaļās puses paralēli iegriež tādas švīkas, bet lai turas kopā. Pārber ar vegetu, apšļakā ar eļļu. Tad izcepas daudz ātrāk

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #16 : 2015. gada 30. jūlijs, 08:31:38 »
Ja jaunie tupeņi, tad nemizotus, lielākos pārgriežot uz pusēm, saberu bļodā, ieleju saujā kādu ēdamkaroti eļļas un kārtīgi izmaisu - tad uz cepampapīra krāsnī iekšā. Bez sāls, bez pipariem un visa kā cita - patīk tieši tā tīrā kartupeļu garša.
Kad vaird nav jauno kartupeļu, tad mizotus sagriežu uz pusēm, ceturtdaļās vai kā frī kartupeļiem. Pārējais viss tas pats. Svarīgi, lai tupeņi nebūtu uz pannas biezā kārtā, lai varī normāli apmaisīt apgrozīt. Viss. Nekādu vipendronu.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #17 : 2015. gada 30. jūlijs, 08:42:31 »
uztaisīju pēc ineshuka metods vakar, ceturtdaļās. baiglabie un smukie sanāca. sāls tik bik padaudz piebērās, a tā mīksti un apbrūnējuši...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #18 : 2015. gada 30. jūlijs, 10:45:30 »
Vienmēr sanāk garšīgi kartupeļi, ja cep krāsnī - neatkarīgi no cepšanas veida. Iespējams, ka tiem, kam nesanāk, jāpaskata tuvāk krāsns īpatnības - varbūt temperatūra par zemu vai augstu, par tuvu sildelementam utt..  Ļoti garšo folijā ievīkstīti krāsnī cepti kartupeļi - karstam viducī iegriež un griezumā ieliek ķiploku/sāls/sviesta pikuci... ņammmma.
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #19 : 2015. gada 30. jūlijs, 11:18:42 »
Emiilij

Ar visiem tomaatiem un oliivaam?

Aizmirsu piebilst- oliivas lieku tikai melnaas (zaljaas negarsho)

Atslēdzies itta

« Atbilde #20 : 2015. gada 30. jūlijs, 17:44:39 »
man patika nomizoti vecie, jauni ekārtīgi nopucēti sagriesti vajadzīgā izmēra gabalos, apvārīti aptuveni 10 min, tad nokāsti, tad ar sviestu utt. sapurina katlā vai bļodā, lai visi ir taukvielās un garšvielās apviļājušies tad visu uz pannas un cepenē iekšā... Tas no viena raidījuma TV. Pāris reizies pati mēģināju man jau garšoja ļoti... it sevišķi, ja daudz ķoplociņu :D
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2015. gada 30. jūlijs, 18:37:08 »
es šodien kārtējo reizi šmaucos-izvāru pavisam mazus kartupelēnus (0,30€ kg), tad uz pannas apcepu. Viss process apm. 15 -20 min

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #22 : 2015. gada 02. augusts, 19:16:46 »
krāsnēti kartupeļi franču gaumē:

kartupeļus sagriež šķēlēs (es vienalga ceturtdaļās griežu... ), bļodā samaisa ar eļļu, spiestiem ķiplokiem, sāli, pipariem, rozmarīnu. liek cepeškrāsnī uz cepampapīra, cep kamēr gatavi. es liku 220 grādos, cik ilgi - nezinu... bakstīju, vai gatavi. varbūt pusstunda bija...

šodien izcepu, baiglabā štelle...