Autors Tēma: Piepampušas kājas  (Lasīts 1781 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Piepampušas kājas
« : 2015. gada 10. augusts, 18:47:45 »
Cilvēki man apkārt regulāri saskaras ar šo problēmu. Karsts laiks, ilgstoši pārbraucieni = piepampušas kājas. Kā to risināt? Kā atvieglot situāciju?

Man pašai tā ir pirmo reizi, bet jokaini, ja tā nebūtu - 17 dienas transportā, gaisa temperatūra visas dienas 35 - 40 grādi...

Stāsts nav par mani,  vēlos zināt, kādus padomus var sniegt citiem, kuri ir šokā ieraugot, ka potīšu vairs nav .... :rat:

Atslēdzies Broņa

Re: Piepampušas kājas
« Atbilde #1 : 2015. gada 10. augusts, 18:52:51 »
Nu 17 dienas transportā, tā arī būs. Kad izkāps, tad jau aties, var aukstā ūdenī kājas paturēt.

Atslēdzies imho

« Atbilde #2 : 2015. gada 10. augusts, 19:04:08 »
ja tas attiecas uz paarbraucieniem, var preventiivi ierobezhot saals pateerinju http://www.livestrong.com/article/1000746-swelling-leg-after-plane-ride/ , bet vispaar - var meegjinaat kombineet vairaakas metodes http://slism.com/diet/5-ways-to-effortlessly-treat-leg-swelling.html

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2015. gada 10. augusts, 19:04:38 »
17 dienas tas ir mans antirekords, pārējiem šī šmuce pēc 4 - 8 dienām ...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. augusts, 19:05:53 »
ja tas attiecas uz paarbraucieniem, var preventiivi ierobezhot saals pateerinju http://www.livestrong.com/article/1000746-swelling-leg-after-plane-ride/ , bet vispaar - var meegjinaat kombineet vairaakas metodes http://slism.com/diet/5-ways-to-effortlessly-treat-leg-swelling.html

Paldies ;)

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. augusts, 20:46:16 »
Lioton gels. Iespējams, tā bija sakritība, jo pēc atgriešanās mājās bija pagājušas jau 2 dienas, bet pampums vēl turējās, un tad uzziedu šamo uz nakti, un nākamajā rītā -- lo and behold -- man bluķu vietā atkal bija kājas  :go_go: Parastie līdzekļi šādos gadījumos ir arī auksta duša uz kājām, virzot strūklu no apakšas uz augšu, un kāju turēšana gaisā, t.i. augstāk par galvu.       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. augusts, 20:58:15 »
Kompresijas zeķes

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. augusts, 21:02:31 »
Kompresijas zeķes

Paldies, bet šis nebūs risinājums. Situācija drīzāk ir "ārkārtas"  - reizi gadā, divos .... Piemeklē gan vīriešus, gan sievietes ...

Šādas zeķes līdzi neviens neņem ....

Atslēdzies Murenīte

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. augusts, 21:03:23 »
Naktīs guļu ar kājām uz paaugstinājuma (satīta sega), no rīta ir ok. Palīdz arī kāju mērcēšana aukstā ūdenī.
Man ieteica arī kājas tīt kāpostlapās, bet neesmu vēl pārbaudījusi, kā tas darbojas.
Manā gadījumā- jo augstāki papēži, jo vairāk tūkst.

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. augusts, 21:04:08 »
 :coffee: Bācien, Tevi uz Sibīriju ved? 17 dienas!
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #10 : 2015. gada 10. augusts, 21:07:12 »
:coffee: Bācien, Tevi uz Sibīriju ved? 17 dienas!

Pati vedos .... doma pareiza, bet virziens cits ... ;)

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 10. augusts, 22:20:53 »
pacelt kājas.
Apaļīgajiem nesanāks, bet tievākajiem varētu izdoties aspiest pret priekšējo atzveltni. Vai pat pacelt uz tās (priekšā sēdošajam par absolūtu sajūsmu, bet kas dārgāks... sveša sajūsma vai savas kājas?)...

Vēl tās var ielikt blakussēdētāja klēpī, ja blakussēdētājs ir ļoti labi pazīstams... Anyway kkā pacelt turpat tajā ilgajā laikā autobusā/ļotenē

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #12 : 2015. gada 10. augusts, 22:29:35 »
Vai, nu kāda ļotene 17 dienas! Tur jau uz marsu var tik ilgā laikā aizlidot!
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2015. gada 10. augusts, 22:52:29 »
Kompresijas zeķes

Paldies, bet šis nebūs risinājums. Situācija drīzāk ir "ārkārtas"  - reizi gadā, divos .... Piemeklē gan vīriešus, gan sievietes ...

Šādas zeķes līdzi neviens neņem ....
[/

es ņemu un tas ir vienīgais, kas palīdz, tad ne pampst, ne sāp. Kad jāklīst pa karsoni, novelku, bet pa nakti sēžot/guļot - nekad bez tām. ņemu pusgarās un tā arī lietoju - jau gadiem 2reiz gadā.